organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Κορυδαλλός: Κατάθεση αιτήσεων για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους, κατόπιν ραντεβού, έως την Παρασκευή 18/09/2020, στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού. Τηλέφωνα για καθορισμό ραντεβού και πληροφορίες: 2132129359, 2132129347

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο παρέχει δωρεάν ποσότητες βασικών τροφίμων σε συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων που είναι κάτοικοι του Δήμου Κορυδαλλού και αδυνατούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες.


Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι:
Μοναχικά άτομα με ετήσιο εισόδημα έως 4.560 €. Στο ποσό αυτό προστίθενται 500 € για κάθε ενήλικα της οικογένειας και 1.000 € για κάθε ανήλικο τέκνο.

Κύριο κριτήριο ένταξης είναι το εισόδημα, ενώ λαμβάνονται υπόψη παράγοντες και κοινωνικά κριτήρια όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία και τα προβλήματα υγείας.

 • Υπενθυμίζεται ότι:
 • Οι δικαιούχοι του προηγούμενου κύκλου διανομής θα πρέπει να υποβάλουν ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ εγγραφής.
 • Οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ μέσω ΚΕΑ δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου. 
 • Έγγαμοι και άτομα ενήλικα που συγκατοικούν δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικές αιτήσεις εγγραφής
 • Για άτομα που συγκατοικούν, προσκομίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά για όλα τα μέλη.
 • Η αίτηση υποβάλλεται προσωπικά. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η σχετική αίτηση μπορεί να υποβληθεί από εξουσιοδοτημένο άτομο, προσκομίζοντας εξουσιοδότηση, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής. 

Πηγή

7 Σεπτεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Παλλήνη: 3ήμερο Μουσικό Φεστιβάλ για συγκέντρωση τροφίμων

Κανονικά και με αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας και των οδηγιών των αρμόδιων Αρχών, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2020, του Δήμου Παλλήνης. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές, μουσικές και εικαστικές εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου 2020, σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Παλλήνης. Το πλήρες πρόγραμμα παρατίθεται στο τέλος του κειμένου. 

Μεταξύ άλλων, διοργανώνεται και ειδικό, τριήμερο, μουσικό φεστιβάλ, στις 11-12 και 13 Σεπτεμβρίου, με συναυλίες των Γιάννη Κότσιρα, Δήμητρας Μπουλούζου, Ορφέα Περίδη, Μανόλη Ανδρουλιδάκη και Ρένας Μόρφη, με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παλλήνης

Το τριήμερο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον ανοιχτό χώρο στάθμευσης Ανθούσας (απέναντι απο τα Practiker) 

Όλες οι εκδηλώσεις αφορούν καθήμενους και στις αποστάσεις που ορίζονται από τις οδηγίες.

ΕΙΣΟΔΟΣ-ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Για το τριήμερο φεστιβάλ, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη της ηλεκτρονικής κράτησης θέσεων και με την προσφορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Παλλήνης. Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια θα διατίθενται από την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, μέσω της ιστοσελίδας www.ticketservices.gr. 

Μετά την ηλεκτρονική κράτηση των θέσεων, οι θεατές θα λαμβάνουν e-mail με τα εισιτήρια, σε μορφή PDF, τα οποία θα πρέπει να εκτυπωθούν ή να αποθηκευτούν σε κινητό τηλέφωνο και να επιδειχθούν κατά την είσοδο. 

Σε περίπτωση αδυναμίας ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίου, το κοινό μπορεί να κλείσει το εισιτήριο τηλεφωνικά, μέσω του 2107234567, και να το παραλάβει σε έντυπη μορφή από τα γραφεία του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα (Κλειτάρχου & Αριστείδου-Γέρακα, τηλ. 2106619937) κάνοντας αναφορά στην κράτηση για παραλαβή του εισιτηρίου μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Τα ειδικά μέτρα που λαμβάνονται στοχεύουν στην προστασία των θεατών κατά την είσοδο και την έξοδό τους, καθώς και την παραμονή τους στους χώρους των εκδηλώσεων. 

Πρόγραμμα: Τριήμερο Φεστιβάλ – 11, 12 , 13/09 – Ανοιχτός χώρος στάθμευσης Ανθούσας (έναντι PRAKTIKER)

α) Παρασκευή 11/9, 21.00: Γιάννης Κότσιρας. Συμμετέχει η Δήμητρα Μπουλούζου.

β) Σάββατο 12/9, 21.00: Ορφέας Περίδης και Μανόλης Ανδρουλιδάκης

γ) Κυριακή 13/9, 21.00: Ρένα Μόρφη

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Κάθε θεατής μπορεί να κάνει κράτηση μέχρι δύο (2) εισιτηρίων. 
 • Η προσέλευση στο τριήμερο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μία (1) ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας και το αργότερο έως και 15 λεπτά πριν την έναρξη της. Σε περίπτωση που ο θεατής εισέλθει στο χώρο μετά τις 20.45 η κράτηση θεωρείται αυτόματως άκυρη και η θέση διατίθεται σε τρίτο.
 • Επιβάλλεται η σταδιακή είσοδος και έξοδος ανά σειρά και η σταδιακή άφιξη του κοινού, με ώρα προσέλευσης 60 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε εκδήλωσης
 • Οι θεατές θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα κατά την είσοδο, την διάρκεια καθώς και κατά την έξοδο τους από το χώρο της συναυλίας .
 • Κατά την αναμονή για την είσοδο οι θεατές θα πρέπει να τηρούν μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον ενάμιση (1,5) μέτρου. 
 • Τήρηση απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων στις διαδρομές από και προς τους χώρους των εκδηλώσεων, στους χώρους υγιεινής (τουαλέτες), κλπ.
 • Ρητή απαγόρευση της αυτόβουλης μετακίνησης θεατών σε άλλα καθίσματα.
 • Κατά την είσοδο τους θα πρέπει να επιδεικνύουν το εισιτήριο τους είτε σε ηλεκτρονική μορφή από την οθόνη του κινητού, είτε σε έντυπη με εκτύπωση του εισιτηρίου. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι εμφανές το QRcode του εισιτηρίου για να γίνει το σκανάρισμα. 
 • Η έξοδος θα γίνει με βάση τις οδηγίες των ταξιθετών, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
 • Η είσοδος γίνεται από την λεωφόρο Ντραφίου (έναντι καταστήματος praktiker–Ανθούσας) 
 • Χώρος στάθμευσης με είσοδο από την Λεωφόρο Ανθούσας.
 • Τα ΜΜΜ που εξυπηρετούν για πιο εύκολη πρόσβαση είναι τα λεωφορεία 301, 301 β και 324 και με προαστιακό ή μέτρο στο Σταθμό Παλλήνης. 

Πηγή και πρόγραμμα του συνόλου των εκδηλώσεων

7 Σεπτεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ. Βέροιας: Συλλογή σχολικών ειδών

Από την ανακοίνωσή τους:

Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Αρκετά είναι τα βάρη και τα άγχη των γονέων εξαιτίας της επικρατούσας κατάστασης  των τελευταίων μηνών λόγω του κορονοϊού.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας έχοντας  καταγεγραμμένες ωφελούμενες οικογένειες οι οποίες διαβιούν στα όρια της φτώχειας, σας  καλεί να προσφέρετε σχολικά είδη, καινούρια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση ώστε να  δώσουμε όλοι μαζί μια ανάσα στις οικογένειες  που υπάρχει πραγματική ανάγκη.. ανακουφίζοντας του γονείς και χαρίζοντας παιδικά χαμόγελα.

Προτεινόμενα είδη: τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, μολύβια, στυλό, μαρκαδόροι, γεωμετρικά σχήματα, διαβήτη, σχολικά βοηθήματα, σχολικές τσάντες κ.α.

Για οποιαδήποτε πληροφορία διευκρίνιση, καλέστε στα τηλέφωνά των στελεχών του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ο Δήμος Βέροιας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο πλαίσιο της πράξης  «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βέροιας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020»

Σταδίου 51, ΤΚ 59132

Τηλέφωνα :  2331353824, Αθανασία Λαμπριανίδου

2331353811, Δήμητρα Καρατζά

Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 π.μ.-17:00 μ.μ.

e-mail: koinoniko.pantopoleio@veria.gr

Πηγή

7 Σεπτεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό: Συγκέντρωση σχολικών ειδών

Και φέτος πραγματοποιείται η πρωτοβουλία της συγκέντρωσης σχολικών για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η προσφορά  σχολικών ειδών θα διαρκέσει έως και Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στην Κοινωνική υπηρεσία στο Παλαιό Δημαρχείο  και στην Κοινωνική Μέριμνα στο Καματερό.

Πηγή

7 Σεπτεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εγγραφές Για Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με την Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης  Ν. Χανίων, πρόκειται να υλοποιήσει  και φέτος το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εγγραφές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Μαθημάτων Α΄ και Β΄ τάξης ΓΕΛ, για την εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021, θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες και να καταθέτουν τις αιτήσεις τους  στον Δήμο Πλατανιά (στο γεράνι Δημαρχείο )  καθημερινά, από τις 08.00 έως τις 14.00 (πληροφορίες: Καμπουράκης Γεώργιος, τηλ. Επικ/ας: 2821340009 και στο e-mail: kampourakis@platanias.gr).

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά εγγραφής είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά για λήψη και συμπλήρωση από την ιστοσελίδα του Δήμου Πλατανιά www.platanias.gr.

Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες εκπαιδευτικής αρωγής που θα παρέχονται μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στους μαθητές, οι οικογένειες των οποίων βρίσκονται αντιμέτωπες με δύσκολες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, είναι δωρεάν και αφορούν ένα επιλεγμένο μάθημα ανά ωφελούμενο μαθητή.

Τα προσφερόμενα μαθήματα έχουν ως εξής: α) Έκθεση για όλες τις τάξεις του Λυκείου , β) Μαθήματα ανά κατεύθυνση  στην  Β΄ Λυκείου  και γ) όλα τα μαθήματα στην Α΄ Λυκείου.

Η ένταξη των μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Πλατανιά, θα γίνει σύμφωνα με την πρακτική αξιολόγησης που εφαρμόζει η Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, μετά από αξιολόγηση κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, ενώ θα ληφθεί υπόψη και ο βαθμός απόλυσης της προηγούμενης τάξης φοίτησης και η προσωπική συνέντευξη. Σκοπός της όλης πρωτοβουλίας, είναι η δημιουργία ενός πλέγματος Κοινωνικής Αρωγής και Προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες των οικονομικά αδύναμων μαθητών, της περιοχής του Δήμου Πλατανιά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Α΄ – Β΄ & Γ΄  ΤΑΞΗΣ ΓΕΛ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Α. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

 • Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ (για αλλοδαπούς).
 • Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.
 • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία όπου υπάρχει δυνατότητα).
 • Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογικού έτους 2019.
 • Φωτοτυπία Ε1 φορολογικού έτους 2019 (φορολογική δήλωση).
 • Φωτοτυπία Ε9 (Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων).
 • Απολυτήριο της προηγούμενης τάξης φοίτησης.

Β.  ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

 • Αντίγραφο βεβαίωσης επιτροπής περί αναπηρίας με αναγραφόμενο το ποσοστό αναπηρίας.
 • Βεβαίωσης ανεργίας  αιτούντα ή/και συζύγου (με αναγραφόμενη τη διάρκεια ανεργίας).
 • Πιστοποιητικό δημόσιας αρχής από το οποίο να προκύπτει η ιδιότητα του γονέα μονογονεϊκής οικογένειας (π.χ. πιστοποιητικό από το οποίο να προκύπτει η κατάσταση χηρείας του μονογονέα, δικαστική απόφαση με την οποία ανατέθηκε η άσκηση της γονικής μέριμνας σε ένα μόνο γονέα κ.λπ.).
 • Φωτοτυπία Βεβαίωσης ενήμερου δανείου Α’ κατοικίας, από την Τράπεζα για ιδιοκτήτες, τουλάχιστον τελευταίου τριμήνου.
 • Αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κύριας κατοικίας ή πρόσφατη απόδειξη ενοικίου.

Πηγή

7 Σεπτεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Για 9η συνεχόμενη χρονιά θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Αγρίνιο

Για 9η συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει φέτος από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου το Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Αιτωλίας, και Ακαρνανίας, στο σχολικό συγκρότημα του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020 στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου με εθελοντές καθηγητές, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», για 9η συνεχόμενη χρονιά.

Η σχολική επιτροπή του Δήμου Αγρινίου μας παραχώρησε τις αίθουσες του 6ουΓυμνασίου Αγρινίου, στο οποίο θα λειτουργήσει και εφέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο, όπως και τα προηγούμενα οκτώ χρόνια. Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε το Δήμο Αγρινίου και ιδιαιτέρως τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο για θέματα παιδείας και αθλητισμού κ Χρήστο Ζαρκαβέλη.

Οι καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι ιδιαίτερα περήφανοι για τη βελτίωση που σημείωσαν οι μαθητές στις σχολικές τους επιδόσεις και ιδιαίτερα για τους έντεκα μαθητές της Γ΄ Λυκείου, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και δικαιώθηκαν για την επίμονη προσπάθειά τους, αν και η χρονιά που μας πέρασε βρήκε πολλούς από τους μαθητές μας να μη μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα, λόγω έλλειψης υπολογιστών ή διαδικτύου.

Απευθύνουμε πρόσκληση σε όσους καθηγητές επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικό έργο στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, και ιδιαιτέρως σε μαθηματικούς, χημικούς, φυσικούς, καθηγητές πληροφορικής να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 6978746102 και 6938298085.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου φέτος θα γίνει με βάση την τήρηση των μέτρων που έχει πάρει η Κυβέρνηση και η υπεύθυνη υγειονομική επιτροπή.

Οι εγγραφές για τη φετινή χρονιά θα γίνονται στο γραφείο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, από Τρίτη 8 έως και Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και ώρες 9 – 12 το πρωί και 6 – 8 το απόγευμα.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι:

 1. εκκαθαριστικό χρήσης 2019
 2. υπεύθυνη δήλωση με τα στοιχεία του γονέα / κηδεμόνα θεωρημένη στα ΚΕΠ στην οποία να δηλώνεται: «ότι για λόγους οικονομικούς αδυνατώ να στείλω το παιδί μου (όνομα και τάξη που θα πάει το παιδί) σε φροντιστήριο. Παρακαλώ να το εγγράψετε στο Κοινωνικό Φροντιστήριο στην τάξη…, κατεύθυνση… και στα μαθήματα …»
 3. Βεβαίωση από το σχολείο που θα φοιτήσει το έτος 2020- 2021, με την οποία να βεβαιώνεται ότι ο ενδιαφερόμενος/ενδιαφερόμενη είναι εν ενεργεία μαθητής/μαθήτρια.
 4. Το έντυπο αξιολόγησης του μαθητού από την περσινή χρονιά (τελική βαθμολογία αποφοίτησης προηγούμενης τάξης)

Επειδή, ο αριθμός των μαθητών στις αίθουσες θα είναι περιορισμένος, λόγω των γνωστών μέτρων για την πανδημία, θα κρατηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Πηγή

7 Σεπτεμβρίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments