organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης: Έκτακτες αιτήσεις για εγγραφή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, από 25/5/2017 λειτουργεί Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου στα πλαίσια του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» (Άξονας Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας»). Σκοπός του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσης συμπολιτών του
δήμου, που διαβιούν κάτω από το όριο κινδύνου της φτώχειας (όπως αυτά ορίζονται από την ΕΛΣΤΑΤ). 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μία φορά τον χρόνο, στην αρχή του έτους.
Επειδή διαπιστώθηκε ότι λόγω των εκτάκτων συνθηκών που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού αυξήθηκε ο αριθμός των οικογενειών που εκφράζουν την ανάγκη για υποστήριξη σε είδη πρώτης ανάγκης, θα δοθεί η δυνατότητα σε περιορισμένο αριθμό νοικοκυριών να ενταχθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο, ανάλογα με τα διαθέσιμα
προϊόντα και μετά από αξιολόγηση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Ή ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ από 31/8/2020 έως 4/9/2020 (με δυνατότητα παράτασης αν είναι απαραίτητο). 

Αναλυτικά:

Α) ηλεκτρονικά προς αποφυγή συνωστισμού, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του κοινωνικού παντοπωλείου pantopoleio@ampelokipi-menemeni.gr με την ένδειξη «Αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης». Θα ακολουθήσει τηλεφωνική επικοινωνία τις επόμενες ημέρες. ή

Β) αυτοπροσώπως (ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο) ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου που βρίσκεται στο Πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, δίπλα από την Εκκλησία της Αναστάσεως του Κυρίου (πρόσβαση με λεωφορεία ΟΑΣΘ: 20, 21, 18 – στάση Εργατικές Κατοικίες).

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στο τηλ. 2310 725 326.

Η χρήση μάσκας στους χώρους του κοινωνικού παντοπωλείου είναι υποχρεωτική. Στον χώρο του κοινωνικού παντοπωλείου θα πρέπει να εισέρχεστε ένας ένας.

Πηγή

25 Αυγούστου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Λάρισα: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώθηκε ότι αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για την επιλογή των παιδιών, τα οποία θα παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα στα φροντιστήρια της Λάρισας, με τη συνεργασία και την πολύτιμη συνεισφορά των ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, στην τοπική κοινωνία της Λάρισας για 6η συνεχή χρονιά. 

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αφορά την παρακολούθηση μαθημάτων για μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου, ενώ τα ξενόγλωσσα προγράμματα αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Να σημειωθεί ότι η δράση «Κοινωνικό Φροντιστήριο» του Δήμου Λαρισαίων βασίζεται στη φιλοσοφία και στις αρχές της συλλογικής προσπάθειας των φορέων, των συλλόγων και των οργανισμών της τοπικής κοινωνίας που συμμετέχουν στο δίκτυο του προγράμματος Λάρισα- «Πόλη που Μαθαίνει», έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ισότιμη συμμετοχή των νέων σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ευκαιρίες μάθησης.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

  • Οικονομικά κριτήρια – το δηλωθέν ετήσιο εισόδημα των οικογενειών να μην υπερβαίνει τις 8.000€.
  • Κοινωνικά κριτήρια – θα δοθεί προτεραιότητα σε μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους, γονείς με αναπηρία και οικογένειες που στηρίζονται από το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ, μετά από διερεύνηση και εκτίμηση κοινωνικού λειτουργού.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1. Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία). 
2. Δήλωση φορολογίας εισοδήματος έτους 2019. 
3. Εκκαθαριστικό εφορίας φορολογικού έτους 2019. 
4.Ε9. 
5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. 
6. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κρίνει η υπηρεσία ότι θεωρείται απαραίτητο (διαζύγιο, γνωμάτευση αναπηρίας αρμόδιας επιτροπής, συμβόλαιο ενοικίου, κάρτα ανεργίας κ.α.) 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων στην διεύθυνση Ρούσβελτ και Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος, έως 04/09/2020, τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 έως τις 14:00. Πληροφορίες, Υπεύθυνοι υπάλληλοι: Δαλακώνη Κερασία, Καραλής Νικόλαος τηλ. 2410-680243, 2410680242.

Πηγή

25 Αυγούστου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments