organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Κοινωνικό Φροντιστήριο και φέτος στα Τρίκαλα

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά η κοινωνική προσφορά υλοποιείται και στον χώρο της εκπαίδευσης στον Δήμο Τρικκαίων. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φροντιστών Ν. Τρικάλων ο Δήμος υλοποιεί το πρόγραμμα της Κοινωνικής Δομής της Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Δηλαδή, παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε άπορους ή οικονομικά αδύναμους μαθητές Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ, από φροντιστήρια εντός των ορίων του Δήμου.

Η συγκεκριμένη Δομή σημειώνει τεράστια επιτυχία και, όπως είχε σημειωθεί πριν ακριβώς πέντε μήνες πριν, σε συνέντευξη Τύπου – αποτίμηση της δράσης, ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου είχε επισημάνει: Πρόκειται για «πολύ σημαντική προσπάθεια, που όλα αυτά τα χρόνια δίνει λύσεις». Ενώ τόνισε ότι πρόκειται για «ιδιαίτερη και ευαίσθητη δράση», αποδίδοντας τα εύσημα στο κοινωνικό πρόσωπο των φροντιστών.


Η φετινή δράση οριστικοποιήθηκε σε συνάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Ακη Αναστασίου και του προέδρου του Συλλόγου Φροντιστών κ. Βαγγέλη Γκούμα. Αμφότεροι τόνισαν ότι η Δομή πλέον αποτελεί θεσμό, που βοηθά συμπολίτες που έχουν ανάγκη για να μπορέσουν να ενισχύσουν τις δυνατότητες πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα υποβάλλουν την αίτηση έως 10 Αυγούστου 2020 με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Πρωτόκολλο του Δήμου Τρικκαίων. Δικαίωμα αίτησης έχουν οικογένειες με εισόδημα έως 14.000 ευρώ. Συνημμένα της αίτησης υποβάλλονται τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
2. Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας ή βεβαίωση από την εφορία ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση τα δύο τελευταία έτη.
3. Βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων.
4. Γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής για τυχόν αναπηρία γονέα ή μέλους της οικογένειας.5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
6. Αποδεικτικό ενοικίου, εάν υφίσταται.
7. Αποδεικτικό Μονογονεϊκής Οικογένειας.
Η συνεργασία του Δήμου (μέσω του τμήματος

Παιδείας της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού) με τον Σύλλογο Φροντιστών αφορά στη συγκρότηση της Επιτροπής Αξιολόγησης και στην υλοποίηση της διαδικασίας. Κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων μπορεί να ζητηθούν πρόσθετα δικαιολογητικά, εφ’ όσον αυτά κριθούν απαραίτητα.

Επίσης μετά την τελική αξιολόγηση, οι επιλεγέντες μαθητές θα ενημερωθούν προσωπικά και τηλεφωνικώς από την αρμόδια υπηρεσία, ενώ δεν δημοσιοποιούνται τα ονοματεπώνυμα των παιδιών, λόγω προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Τα έντυπα των αιτήσεων για τα Γενικά Λύκεια και για τα ΕΠΑΛ διατίθενται στους ενδιαφερόμενους από το γραφείο του Τμήματος Παιδείας της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού επί της οδού Γαριβάλδη 8 στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων, μέχρι τις 10 Αυγούστου 2020 και θα υποβάλλονται στο Πρωτόκολλο του Δημαρχείου Τρικάλων μαζί με συνημμένα τα δικαιολογητικά.

Πληροφορίες: Ευρ. Χρηστάκου 24313-53508 και Β. Αντωνιάδου 24313-53506.

Πηγή

8 Ιουλίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας στην Ηγουμενίτσα

Πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας υλοποιεί δωρεάν για τους πολίτες , το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 13 έως τις 21 Ιουλίου 2020 και η εξέταση θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 6907724367 Δευτέρα – Παρασκευή από τις 09:00-14:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ειδικότερα συνιστάται να εξεταστούν οι:

 • γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση,
 • γυναίκες μικρότερης ηλικίας, εφόσον έχουν κάνει ολική υστερεκτομή,
 • γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση Κορτιζόνης,
 • γυναίκες με προβλήματα Θυρεοειδούς Αδένα και
 • γυναίκες με βεβαρυμμένο οικογενειακό ιστορικό Οστεοπόρωσης

Οι γυναίκες την ημέρα της εξέτασής τους καλό θα είναι να έχουν μαζί τους τυχόν παλαιότερες μετρήσεις.

Όπως ενημερώνει το ΚΕΠ Υγείας της περιοχής, οι  μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

 • Δευτέρα 13 Ιουλίου 10:30 – 13:00 Πολιτιστικό Κέντρο Συβότων
 • Τρίτη 14 Ιουλίου, 10:00-12:30 ΚΗΦΗ Πέρδικας
 • Τετάρτη 15 Ιουλίου, 10:30-13:00 ΚΗΦΗ Πλαταριάς
 • Πέμπτη 16 Ιουλίου, 10:30-13:00 Παλιό Δημαρχείο Παραποτάμου
 • Παρασκευή 17 Ιουλίου, 09:00-13:00 Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον» Ηγουμενίτσα
 • Δευτέρα 20 Ιουλίου, 09:00-13:00 Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον» Ηγουμενίτσα
 • Τρίτη 21 Ιουλίου 10:30-13:00 Παλιό Δημαρχείο Μαργαριτίο

Πηγή

8 Ιουλίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments