organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Αιτήσεις για το κοινωνικό παντοπωλείο

Το αργότερο έως την Παρασκευή 29 Αυγούστου θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ώστε να εξυπηρετηθούν μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου Κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας.

Η δομή απευθύνεται σε κατοίκους και δημότες Νεάπολης-Συκεών και έχει ως βασικό σκοπό την κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής ατόμων και οικογενειών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές στην κοινωνική υπηρεσία του κοινωνικού παντοπωλείου (Αγίου Στεφάνου 26, Νεάπολη) καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτηση πρέπει να προσκομίσουν και τα ακόλουθα έγγραφα:
>> Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
>> Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας.
>> Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το δήμο ή βεβαίωση εγγραφής στο δημοτολόγιο ή λογαριασμό ηλεκτρικού ή τηλεφωνίας στο όνομα του εν δυνάμει ωφελούμενου.
>> Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του 2014.
>> Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
>> Πιστοποιητικό αναπηρίας 67% και άνω (εφόσον υπάρχει).


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

1. Στο κοινωνικό παντοπωλείο (2310 514.706),

2. Στο κέντρο Εργάνη (Καραβαγγέλη 1, Συκιές, 2310 621.166),

3. Στο συμβουλευτικό σταθμό Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125 – δημοτικό κατάστημα, 2310 671.100, εσωτ. 123),

4. Στο συμβουλευτικό σταθμό Συκεών (Στρ. Στ. Σαράφη 1 – δημαρχείο, 2313 313.151),

5. Στο συμβουλευτικό σταθμό Πεύκων (Ειρήνης 19 – δημοτικό κατάστημα, 2313 502.226,

6. Στο συμβουλευτικό σταθμό Αγίου Παύλου (Ηπείρου 9 – 11, δημοτικό κατάστημα, 2313 300.206).

Πηγή

30 Ιουνίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

103η Διάθεση Προϊόντων “Χωρίς Μεσάζοντες” στον Άγιο Στέφανο

Υπενθύμιση του Δήμου Διονύσου για τήρηση των προληπτικών μέτρων ασφαλείας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει τη συμμετοχή του στο καταναλωτικό κίνημα “Χωρίς Μεσάζοντες” με τη διοργάνωση της 103ης κατά σειρά δράσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ioυλίου 2020 στον Άγ. Στέφανο (επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου) και ώρες 8.00 έως 14.00 και ώρες 8.00 έως 14.00.

Οι δράσεις θα είναι ανοιχτές προς το κοινό, καθώς δε θα υπάρξουν προπαραγγελίες.

Παρακαλούμε σημειώστε τα παρακάτω:

1. Στα προϊόντα που θα διατεθούν περιλαμβάνονται όλα τα πιστοποιητικά παραγωγής, συσκευασίας και προέλευσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για το καθένα.
2. Οι παραγωγοί που έχουν επιλεγεί, αναλαμβάνουν την υποχρέωση την ημέρα της διανομής να αναρτούν σε ευκρινές σημείο τις προσυμφωνημένες τιμές των προϊόντων τους και να δίνουν αποδείξεις.
3. Ακόμα, μέρος από τα προϊόντα των παραγωγών θα διατεθούν στα Κοινωνικά Συσσίτια των Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Ροδόπολης και Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγ. Στεφάνου του Δήμου Διονύσου κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου.

Συνημμένα θα βρείτε την αναλυτική λίστα των προϊόντων που θα διατεθούν στη δράση, τις τιμές τους, καθώς και περιγραφικά στοιχεία των συνεργαζόμενων παραγωγών.

Υπογραμμίζεται ότι με ευθύνη των παραγωγών λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της Πανδημίας του Covid-19. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Διονύσου καλεί τους πολίτες που θα προσέλθουν στη δράση να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Η ατομική ευθύνη του καθενός είναι πολύ σημαντική για να περιοριστεί η Πανδημία.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία, τηλ. 2132139806.

Πηγή

30 Ιουνίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments