organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Χανιά: Αιτήσεις για την ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Η υποβολή των νέων δικαιολογητικών για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου για το έτος 2020 θα διαρκέσει ως και την Παρασκευή 20-3-2020 τις εργάσιμες μέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Όσοι οικονομικά αδύνατοι επιθυμούν να ενταχθούν στο σχετικό πρόγραμμα ωφελουμένων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, θα πρέπει να υποβάλλουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στο τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (πρώην Πρόνοια) της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (Ηρώων Πολυτεχνείου 11) και κατά τις ώρες 09:00 έως 13:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή).

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν είναι:

 1. Αίτηση (χορηγείται από την Υπηρεσία)
 2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
 3. Βεβαίωση ανεργίας ενδιαφερόμενου/ης και άλλων μελών της οικογένειας (εάν υπάρχουν)
 4. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
 5. Φωτοτυπία Διαβατηρίου-Άδειας παραμονής για αλλοδαπούς
 6. Εκκαθαριστικό εφορίας έτους 2019 και αντίγραφα δηλώσεων Ε1 και Ε9
 7. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας ή αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ
 8. Μια μικρή φωτογραφία για την κάρτα δικαιούχου (ισχύει για τους νέους δικαιούχους)
 9. Απόφαση Αναπηρίας από ΚΕΠΑ του ενδιαφερόμενου/ης και άλλων μελών της οικογένειας(εάν υπάρχουν) με ποσοστό 67% & άνω ή βεβαίωση ΟΠΕΚΑ χορήγησης επιδόματος
 10. Σε περίπτωση διάστασης συζύγων προσκομίζεται αντίστοιχο έγγραφο που το αποδεικνύει
 11. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα άλλου Κοινωνικού Παντοπωλείου του Νομού (ελέγχεται αυτοδίκαια και από την υπηρεσία)

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 28213 – 44226 / 44227 και 44238.

Πηγή

10 Μαρτίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους Δημοτικούς Λαχανόκηπους του Δήμου Νεάπολης-Συκεών

«Με αποκλειστικά δικούς του πόρους και υπηρεσίες, καθώς η συγκεκριμένη κοινωνική δομή για την αντιμετώπιση της φτώχειας αποκλείσθηκε από τα εθνικά προγράμματα, παρά τη θετική της αξιολόγηση» όπως τονίζει,  ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία και την προσφορά των Δημοτικών Λαχανόκηπων στους κατοίκους του, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολλούς ενδιαφερόμενους δημότες να συνεχίσουν την καλλιέργεια κηπαρίου, τόσο για την εξασφάλιση βασικών ειδών διατροφής όσο και για τη διατήρησή τους ως ενεργών πολιτών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για τη δωρεάν χρήση των Δημοτικών Λαχανόκηπων έως και την Παρασκευή 20 Μαρτίου στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου, με βασική προϋπόθεση να είναι κάτοικοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε μακροχρόνια ανέργους και άνεργες, σε οικογένειες με μικρά παιδιά και σε δικαιούχους του ΚΕΑ.

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος είναι χωρισμένος σε τρεις Δημοτικές Ενότητες (Νεάπολης, Πεύκων, Συκεών) και περιλαμβάνει 100 κηπάρια, τα οποία παρέχονται για δωρεάν χρήση στους κατοίκους του δήμου Νεάπολης-Συκεών μετά από σχετική αίτησή τους. Να σημειωθεί ότι στους δικαιούχους, στους οποίους θα παραχωρηθεί η χρήση και η καλλιέργεια της έκτασης των 50 τ.μ., θα παρέχεται από τις Υπηρεσίες του δήμου πλήρης υποστήριξη με δωρεάν παροχή νερού, φυτά, εργαλεία, συμβουλευτική, υποστήριξη από γεωπόνο, κ.ά. 

Σκοπός της παροχής της χρήσης των κηπαρίων είναι η καλλιέργεια οπωρολαχανικών από τους δικαιούχους για δική τους χρήση, προκειμένου να καλύψουν μέρος των αναγκών σίτισης της οικογένειάς τους. Μέρος της συγκομιδής (τουλάχιστον 10%) θα παρέχεται στη Δομή Παροχής Σίτισης και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.

Η επιλογή των τελικών δικαιούχων γίνεται με διαφανή τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια (ανεργία, οικογενειακή κατάσταση, εισόδημα,μονογονεϊκότητα, ειδικά κριτήρια, κ.ά.).

ΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

► Επισυναπτόμενα δικαιολογητικά για όσους υποβάλλουν αίτηση για πρώτη φορά:

 • Αντίγραφο ταυτότητας,
 • Εκκαθαριστικό 2018, ή Βεβαίωση Έγκρισης ΚΕΑ,
 • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης,
 • Βεβαίωση χρόνου ανεργίας.

► Επισυναπτόμενα δικαιολογητικά για όσους ήδη είναι δικαιούχοι:

 • Εκκαθαριστικό 2018, ή Βεβαίωση Έγκρισης ΚΕΑ,
 • Βεβαίωση χρόνου ανεργίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΩΝ: Γραφείο Πρασίνου δήμου Νεάπολης-Συκεών /// Τηλ.: 2310.245417

Πηγή

10 Μαρτίου, 2020 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments