organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δωρεάν εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου στα Δημοτικά Ιατρεία Αιγάλεω

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγάλεω και του ΚΕΠ Υγείας, το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) με την επιστημονική συνδρομή της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει το πρόγραμμα Εκτίμησης Καρδιαγγειακού Κινδύνου στο Αιγάλεω στις 26 και 27 Νοεμβρίου. Η διαρκής προσπάθεια να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι συμπολίτες μας για την αξία της πρόληψης μπορεί να προλάβει κύριες εκδηλώσεις των καρδιαγγειακών νοσημάτων, όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο, που αποτελούν την πρωταρχική αιτία θανάτου και αναπηρίας στη χώρα μας.

Γιατροί και συνεργάτες του ΕΛΙΚΑΡ θα ενημερώνουν τους δημότες θα ελέγχουν δωρεάν την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό, την ολική χοληστερόλη τους και να προσδιορίζεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, βάσει ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ήδη ραντεβού καλώντας στα Δημοτικά Ιατρεία του Αιγάλεω στο 210 5319740 από τις 8 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ.

Πηγή

20 Νοεμβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βύρωνας: Εκδήλωση για τη συγκέντρωση τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τη Δομή Παροχής Συσσιτίου

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολικής, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Δομή Παροχής Συσσιτίου σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Βύρωνα, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:00, συνδιοργανώνουν κοινωνική εκδήλωση στα μέλη των ΚΑΠΗ με θέμα: την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την Άνοια. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΚΑΠΗ της Αγίας Τριάδας (Βουτζά 73), στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. 

Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης:·         

10:15 – 10:30: Μιχ. Μούγιας, Ψυχίατρος – Άνοια, κλινική εικόνα, στάδια της νόσου, η σημασία της διάγνωσης σε Κέντρο Μνήμης·         

10:30 – 10:45: Μαρία Ισμήνη Κερώση, Ψυχολόγος – Επιβάρυνση φροντιστών ατόμων με Άνοια – Δυσλειτουργικές γνωσίες και Αναγκαιότητα Αυτοφροντίδας·        

 10:45 – 11:00: Δέσποινα Κανελλοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός – Παρουσίαση του Κέντρου Alzheimer, υπηρεσίες·         

11:00- 12:00: Προβολή ταινίας – «Το Εξοχικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ» η οποία,  σχετίζεται με μηνύματα για την Τρίτη Ηλικία καθώς, επικεντρώνεται στις σχέσεις που δημιουργούνται στην Τρίτη Ηλικία, στα βιώματα και τις επιθυμίες που γεννιούνται, αλλά και την ελπίδα για νέα ξεκινήματα, στηριζόμενα στην ωρίμανση, το σθένος και την εμπειρία.        

Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση από επιστημονικά υπεύθυνους των Δομών του Δήμου και της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας.

Κοινωνική Δράση:Παρακαλούμε για την κοινωνική σας προσφορά σε τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως: ελαιόλαδο, κριθαράκι, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, γάλα εβαπορέ, αλεύρι, ζάχαρη και ντοματοχυμό, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες συνανθρώπων μας που πλήττονται και ανήκουν στις υπηρεσίες των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας βάση κοινωνικό- οικονομικών κριτηρίων (Κοινωνικού Παντοπωλείου & Δομή Παροχής Συσσιτίου)  

Πληροφορίες επικοινωνίας:Κοινωνικές Υπηρεσίες Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοιν. Παντοπωλείο – Παροχή Συσσιτίου Διεύθυνση: Ιθώμης 6,  (αγορά Βύρωνα) Τηλέφωνο: 2107653054, Email: koin.sissitio@dimosbyrona.grkoin.pant@dimosbyrona.gr

Πηγή

20 Νοεμβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments