organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Βύρωνας: Συγκέντρωση Ζυμαρικών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τη Δομή Παροχής Συσσιτίου

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, οι Δομές Βασικών Αγαθών «Κοινωνικό Παντοπωλείο» & «Παροχή Συσσιτίου» του Δήμου Βύρωνα με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, συγκεντρώνουν είδη ζυμαρικών από τη δική σας κοινωνική προσφορά, προκειμένου να καλύψουμε άμεσα ανάγκες νοικοκυριών που βρίσκονται σε δυσχερή θέση. 

Η συγκέντρωση ζυμαρικών θα διαρκέσει έως και 25/11/2019, τις ώρες 10:00πμ -15:00μμ στο χώρο της υπηρεσίας μας, Ιθώμης 6, (Αγορά Βύρωνα).

Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας για τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια και συμπαράσταση.

Οι κάτοικοι της περιοχής που θα προσέλθουν να προσφέρουν τρόφιμα θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να αποκομίσουν τη γνώση και την εμπειρία με ποιον τρόπο μπορούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν το έργο που επιτελείται, που αφορά όλους μας.

Κάθε προσφορά σας σε τρόφιμα είναι πολύτιμη!!! 

Πληροφορίες επικοινωνίας:

Κοινωνικές Υπηρεσίες Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοιν. Παντοπωλείο – Παροχή Συσσιτίου

Δ/νση: Ιθώμης 6, Βύρωνα

Τηλέφωνο: 210-7653054

Email: koin.pant@dimosbyrona.grkoin.sissitio@dimosbyrona.gr

Πηγή

5 Νοεμβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βέροια: Έναρξη αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Το Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας στο πλαίσιο της πράξης  «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βέροιας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», μετά από δύο (2) χρόνια λειτουργίας, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής των αιτήσεων.

Σκοπός του είναι η καταπολέμηση της φτώχειας , του κοινωνικού αποκλεισμού, η ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού, καθώς και επιχειρήσεων με στόχο τη συμμετοχή τους σε προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδύναμων πολιτών. 

Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι άτομα / νοικοκυριά που διαμένουν στο Δήμο Βέροιας, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, καθώς και δικαιούχων / αιτούντων διεθνούς προστασίας, που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια. 

Μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας που εδρεύει στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Πρόνοια) στην οδό Σταδίου 51, θα γίνεται διανομή σε ωφελούμενα άτομα / νοικοκυριά που έχουν ανάγκη σε , τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια κλπ. 

Διευκρινίζεται ότι οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ δικαιούνται διανομή βασικών αγαθών μόνο από το ΤΕΒΑ και δε δικαιούνται αγαθά που διαθέτει η δομή στο πλαίσιο της συγχρηματοδότησης από το ΕΚΤ.

Ο χώρος τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις προσβασιμότητας για ΑμεΑ.

Στο πλαίσιο αυτό οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Βέροιας για τους επόμενους (12) μήνες μπορούν να απευθύνονται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Σταδίου 51)  καθημερινά έως 22 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 10:00 π.μ.  – 14:00 μ.μ., όπου θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά: 

 1. Αίτηση του ενδιαφερομένου (χορηγείται από την υπηρεσία).
 2. Πρόσφατο Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης .
 3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ.
 4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή λογαριασμού ΔΕΚΟ ή μισθωτηρίου συμβολαίου.
 5.   Αντίγραφο της τελευταίας φορολογικής δήλωση (έντυπο Ε1) 2018
 6. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος 2018 .
 7. Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού.
 8. Μία μικρή φωτογραφία.

Δικαιολογητικά κατά περίπτωση

 1. Φωτοτυπία κάρτας  ανεργίας σε ισχύ (εφόσον πρόκειται για άνεργο).
 2. Επίσημη ιατρική γνωμάτευση (εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας).
 3. Γνωμάτευση ΚΕΠΑ (εφόσον πρόκειται για ΑμεΑ).
 4. Βεβαίωση δανείου πρώτης κατοικίας .
 5. Φωτοτυπία εγκεκριμένης  αίτησης ΚΕΑ.
 6. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο και ζητηθεί κατά περίπτωση.

Όλα τα στοιχεία των αιτούντων και των τελικών δικαιούχων είναι απόρρητα και τηρούνται οι κανόνες που αφορούν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Τα ετήσια εισοδηματικά κριτήρια για την συγκεκριμένη παροχή, είναι τα εξής: 

 •   άτομα με εισόδημα 4.718 ευρώ ετησίως 
 • νοικοκυριά με δύο ενήλικες με εισόδημα 7.077 ευρώ ετησίως
 • νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και ένα εξαρτώμενο παιδί ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα 8.492 ευρώ
 • νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα 9.908 ευρώ
 • νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και τρία εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα 11.323 ευρώ
 • νοικοκυριά με έναν ενήλικα και ένα εξαρτώμενο παιδί ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα 6.133
 • νοικοκυριά µε έναν ενήλικα και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών 7.549 ευρώ
 • νοικοκυριά µε έναν ενήλικα και τρία εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών με εισόδημα 8.964 ευρώ

(Το ισοδύναμο μέγεθος του νοικοκυριού υπολογίζεται με βάση την τροποποιημένη κλίμακα του ΟΟΑΣΑ, με την οποία ορίζεται συντελεστής 1 για τον 1ο ενήλικα, 0,5 για τον δεύτερο ενήλικα και μέλη 14 ετών και άνω και 0,3 για παιδιά κάτω των 14 ετών)

Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 2331353824 και 2331353811

Email: koinoniko.pantopoleio@veria.gr

Πηγή

5 Νοεμβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Έναρξη αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης στο πλαίσιο εφαρμογής της σχεδιαζόμενης κοινωνικής πολιτικής μέσω των υπαρχόντων κοινωνικών δομών λειτουργεί αδιάλειπτα από το 2014 το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Το 2017 εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Αττική 2014-2020’ ενισχύοντας τη λειτουργία της Δομής με κοινωνική λειτουργό και διοικητική υπάλληλο.

Βασικός σκοπός της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών ‘Κοινωνικό Παντοπωλείο’ παραμένει η κάλυψη πρωτογενών αναγκών ευπαθών κοινωνικά και οικονομικά ατόμων και οικογενειών που κατοικούν στα όρια της πόλης μας, μέσω της δωρεάν παροχής προϊόντων διατροφής και ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής. Ήδη από τον Νοέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται και στηρίζονται κάθε μήνα δεκάδες οικογένειες με διαπιστωμένα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση  με την ταυτόχρονη κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών έως την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, στην οδό Αλεξιουπόλεως 27, στην Αργυρούπολη, (1ος όροφος) στο Τμήμα Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας (Κοινωνική Υπηρεσία) από τις 9:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι καθημερινά.

Πληροφορίες: κ. Φωτίου, κ. Μάτσκα

210 9925607 Κοινωνικό Παντοπωλείο,   

210 9961973 Τμήμα Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας

 socialfoodstore.ea@outlook.com

ΑΙΤΗΣΗ 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 

Πηγή

5 Νοεμβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Η Τρίτη Ηλικία μαθαίνει να «σερφάρει» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι Ρέντη

Δωρεάν μαθήματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας διοργανώνει  ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη στο χώρο της βιβλιοθήκης από τις 11 Νοεμβρίου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Παράλληλα οι συμμετέχοντες εκτός από τις βασικές λειτουργίες του υπολογιστή θα μάθουν  την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και στα social media.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, ωστόσο απαιτείται  δήλωση προεγγραφής με παρουσία στο χώρο της βιβλιοθήκης.  Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη 

Μπιχάκη 15 (Πνευματικό Κέντρο, 1ος όροφος)

Ημέρες και ώρες  μαθημάτων : Δευτέρα  και Τετάρτη   5.00μ.μ-7.00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν  στο τηλ. 2104838374 (Δευτέρα – Παρασκευή 13:30-20:00)

Πηγή

5 Νοεμβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Γλυφάδα: Δωρεάν Σεμινάρια για την Τρίτη Ηλικία

Η εκπαίδευση ατόμων τρίτης ηλικίας στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών ξεκινά και πάλι! Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία της δράσης τις προηγούμενες σεζόν και τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, ο Δήμος Γλυφάδας και η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» διοργανώνουν τον τέταρτο κύκλο δωρεάν σεμιναρίων του «Όλοι μαζί μπορούμε και στη γνώση», που θα αρχίσει την Τρίτη 12 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 5 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. στο Διασχολικό Κέντρο (Επαμεινώνδα 30, Άνω Γλυφάδα). Οι εγγραφές θα διενεργούνται στον ίδιο χώρο (Διασχολικό Κέντρο), έως και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, καθημερινά, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων αλλά υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια, θα διοργανωθούν και επόμενοι κύκλοι.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων υπολογιστών και ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο σε άτομα τρίτης ηλικίας. Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής δράσης θα απονέμονται βεβαιώσεις σπουδών για τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές.

Σύντομα θα γίνει ανακοίνωση για όσους έχουν ολοκληρώσει τον προηγούμενο κύκλο σεμιναρίων και επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Προτεραιότητα έχουν οι δημότες και οι κάτοικοι Γλυφάδας. Γι αυτό, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μαζί τους κατά την εγγραφή λογαριασμό ΔΕΚΟ ή φορολογική δήλωση, όπου αναγράφεται ο τόπος κατοικίας τους.

Πηγή

5 Νοεμβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Παύλου Μελά: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για παιδιά

Μέχρι και την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, μπορούν οι γονείς – κηδεμόνες να κλείσουν τηλεφωνικά ραντεβού για τις δωρεάν εξετάσεις παιδιών 6 – 14 ετών, στο πλαίσιο της δράσης «Ραντεβού με τα παιδιά» που διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής.

Οι δωρεάν προληπτικοί ιατρικοί έλεγχοι, θα πραγματοποιηθούν στις Δομές Υγείας του Δήμου Παύλου Μελά, το διάστημα 8 – 16 Νοεμβρίου 2019, ενώ η Κοινωνική Υπηρεσία θα διοργανώσει και ενημερωτικές δράσεις με θέμα: “Ας μιλήσουμε για τις εξαρτήσεις” σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης “Δίκτυο Άλφα”.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται δωρεάν κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν έως την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και ώρες 08.00-14.00, στα παρακάτω τηλέφωνα

 • ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ: 2310 609-380
 • ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: 2310 609-380
 • ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ: 2310 587-842
 • ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: 2310 587-812
 • ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: 2310 587-812
 • ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ: 2310 587-842
 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΛΟΓΟΥ: 2310 609-380

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ-

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρες 15.00-19.00

 • Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας (Σπιρομέτρηση) για παιδιά άνω των έξι (6) ετών

σε συνεργασία με τον ιατρό – πνευμονολόγο κ. Τσαβλή Δρόσο, στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου, Αγίας Μαρίνας 4, Πολίχνη (ώρες 17.00-19.00).

 • Φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση στάση σώματος

(συμβουλές – ασκήσεις βελτίωσης και διόρθωσης στάσης σώματος), από τους Φυσικοθεραπευτές του Δήμου Παύλου Μελά, κ. Βουνάκη Αλεξάνδρα, κ. Μαρτζέλη Ανδρέα και κ. Πίγγου Μαρία, στο χώρο του Kοινωνικού Iατρείου, Αγίας Μαρίνας 4, Πολίχνη (ώρες 15.00-17.00).

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρες 10.00-12.00

 • Οφθαλμολογικός έλεγχος για παιδιά 6-12 ετών

σε συνεργασία με τον οφθαλμίατρο κ. Παπαδάτο Γεώργιο, στο χώρο του Κοινωνικού Iατρείου, Αγίας Μαρίνας 4, Πολίχνη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρες 17.00-19.00

 • Αξιολόγηση διαταραχών λόγου σε παιδιά 4 έως 6 ετών

από τις λογοθεραπεύτριες του Δήμου Παύλου Μελά, κ. Μαριέτα Τηλαβερίδου και Κλεάνθη Πολυχρονοπούλου, στο χώρο του Κοινωνικού Iατρείου, Αγίας Μαρίνας 4, Πολίχνη.

ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρες 15.00-17.00

 • Έλεγχος σπονδυλικής στήλης (Κύφωση-Σκολίωση) για παιδιά 6 έως 14 ετών

σε συνεργασία με τον Ορθοπεδικό – Χειρουργό κ. Στεργιαννούδη Παναγιώτη, στο χώρο του Κοινωνικού Iατρείου, Αγίας Μαρίνας 4, Πολίχνη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρες 17.00-19.00

 • Δερματολογικός έλεγχος για παιδιά 6 έως 12 ετών

σε συνεργασία με την Δερματολόγο κ. Ουζούνη Χριστίνα, στο χώρο του Κοινωνικού Iατρείου, Αγίας Μαρίνας 4, Πολίχνη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρες 15.00-17.00

 • Φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση στάση σώματος

(συμβουλές-ασκήσεις βελτίωσης και διόρθωσης στάσης σώματος), από τους Φυσικοθεραπευτές του Δήμου Παύλου Μελά, κ. Βουνάκη Αλεξάνδρα, κ. Μαρτζέλη

Ανδρέα και κ. Πίγγου Μαρία, στο χώρο του Kοινωνικού Iατρείου, Αγίας Μαρίνας 4, Πολίχνη.

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρες 15.00-17.00

 • Έλεγχος σπονδυλικής στήλης (Κύφωση-Σκολίωση) για παιδιά 6 έως 14 ετών

σε συνεργασία με τον Ορθοπεδικό – Χειρουργό κ. Στεργιαννούδη Παναγιώτη, στο χώρο του Κοινωνικού Iατρείου, Αγίας Μαρίνας 4, Πολίχνη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΝΟEMΒΡΙΟΥ, ώρες 10.00-12.00

 • Οδοντιατρικός έλεγχος – Συμβουλές στοματικής υγιεινής, για παιδιά 6 έως 12 ετών από τις Οδοντιάτρους κ. Ευσταθιάδου Δέσποινα και κ. Καγιαμπάκη Χαρά, στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου, Αγίας Μαρίνας 4, Πολίχνη.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

5 Νοεμβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments