organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καλλιθέας – Πρόσκληση για αίτηση συμμετοχής ωφελούμενων 2019-2020

Η ΑμΚΕ «Δύναμη Ζωής», και ο Δήμος Καλλιθέας προσκαλούν όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο είναι μια δομή που λειτουργεί στα πλαίσια του έργου «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καλλιθέας» και συγκεκριμένα το Υποέργο 1, Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καλλιθέας, με κωδικό ΟΠΣ 5001284». Το έργο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται στην οδό Ναυσικάς 5, παραπλεύρως του Δημοτικού Κέντρου Υγείας Καλλιθέας. Πρόκειται για μια κοινωνική δομή η οποία απευθύνεται σε κατοίκους του δήμου Καλλιθέας και έχει ως βασικό στόχο την κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης και τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής ατόμων και οικογενειών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Όλοι οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ του Δήμου Καλλιθέας μπορούν να καταθέσουν αίτηση ανεξαρτήτως πόσα και ποια από τα παρακάτω κριτήρια πληρούν. Τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ όσων θα αιτηθούν των υπηρεσιών του Κοινωνικού Παντοπωλείου εξαρτώνται από τα εξής:

  • Αν είναι κάτοικος Καλλιθέας
  • Αν υπάρχει κάποιο αναγραφόμενο μέλος που διαμένει με την οικογένεια με αναπηρία
  • Αν υπάρχουν ανήλικα τέκνα
  • Το είδος της οικογένειας (πυρηνική-μονογονεϊκή)
  • Αν υπάρχουν υπερήλικες
  • Αν υπάρχουν μέλη σε κατάσταση ανεργίας
  • Αν είναι μοναχικά άτομα χωρίς εισόδημα
  • Από το πλήθος των ακινήτων που διαθέτουν τα μέλη της οικογένειας
  • Από το συνολικό τους τελευταίο ετήσιο εισόδημα (οι οικονομικές προϋποθέσεις ακολουθούν τις προδιαγραφές σε συνεργασία με το τμήμα Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καλλιθέας και είναι: για ένα άτομο, όριο εισοδήματος 5.000 €, για κάθε επιπλέον άτομο προστίθεται το ποσό των 1.500 € και αφαιρείται το ενοίκιο εφόσον υπάρχει)

Ολόκληρη η Πρόσκληση για αίτηση συμμετοχής ωφελούμενων 2019-2020 (σε αρχείο WORD)

* Σε περίπτωση πολυμελούς οικογένειας πέραν των επτά ατόμων το ποσό των 14.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο στην οικογένεια

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
Η κατάθεση των αιτήσεων και των δικαιολογητικών υποβάλλονται στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας του Δήμου Καλλιθέας επί της οδού Ανδρομάχης 100 και ξεκινούν από Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 έως και Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 από τις 09:00 έως και τις 13:00 με σειρά προτεραιότητας. Νούμερα προτεραιότητας και αιτήσεις θα δίνονται καθημερινά στις 08:30 από 7 Οκτωβρίου 2019 έως και 1 Νοεμβρίου 2019.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Πηγή

2 Οκτωβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αθήνα: Δωρεάν δράση για την πρόληψη των πτώσεων ηλικιωμένων ατόμων

Δράση προαγωγής και αγωγής υγείας με θέμα: «Πρόληψη των πτώσεων των ηλικιωμένων»  πραγματοποιεί,  από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου 2019, το τμήμα Δημοτικών Ιατρείων 1ης και 2ης Δημοτικής   Κοινότητας δήμου Αθηναίων.

Στόχος της δράσης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της  Ημέρας Μυοσκελετικής Υγείας, είναι η διερεύνηση του κινδύνου πτώσεων σε περιπτώσεις έλλειψης δύναμης ή ισορροπίας, η απόκτηση γνώσεων και η υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών πάνω σε θέματα λειτουργικότητας του σώματος,  με σκοπό  να βελτιωθεί η ποιότητα της καθημερινής ζωής των ηλικιωμένων ατόμων.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τη φυσικοθεραπεύτρια Βασιλεία  Καράγκουτη στο χώρο του 1ου Δημοτικού Ιατρείου, στην οδό  Σόλωνος 78 στην Αθήνα.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαιτείται ραντεβού. Τηλέφωνο επικοινωνίας:  210 3626587. Ωράριο λειτουργίας του Ιατρείου  07:00 – 18:00.

Πηγή

2 Οκτωβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηλιούπολη: Κάλεσμα σε εθελοντές Ψυχολόγους

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας – Υγείας Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου Ηλιούπολης απευθύνει πρόσκληση σε ψυχολόγους που ενδιαφέρονται για εθελοντική εμπειρία στη διεξαγωγή ψυχολογικών συνεδριών σε ένα οργανωμένο πλαίσιο, να ενταχθούν στο πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης του Δήμου μας.

Η δράση προσφέρει ένα δομημένο πλαίσιο για τη διεξαγωγή συνεδριών σε αυτόνομο χώρο του Δημαρχιακού μεγάρου κατά τις απογευματινές ώρες. Ο χρονικός ορίζοντας της εθελοντικής δράσης κυμαίνεται μεταξύ έξι και εννέα μηνών. Προτεραιότητα δίνεται σε νέους επαγγελματίες ενώ θετικά αξιολογούνται η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και η ψυχολογική εποπτεία.

Το ενδιαφέρον σας μας τιμά και θα είμαστε στη διάθεσή σας για ότι διευκρινήσεις χρειάζεστε. Από την εμπειρία μας τα προηγούμενα έτη, η δράση ως συνήθως έχει στελεχωθεί ως τα μέσα Οκτώβρη.

Πληροφορίες για την υπηρεσία: http://www.ilioupoli.gr/psychology

Πληροφορίες για τη δράση: Τηλ: 210.9970046, κ Μάρκος Ρήγος.
Αιτήσεις στο: rigosm@ilioupoli.gr

Πηγή

2 Οκτωβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βύρωνας: Κάλεσμα για συγκέντρωση τυποποιημένων ειδών γάλακτος μακράς διάρκειας

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών «Κοινωνικό Παντοπωλείο» & «Παροχής Συσσιτίου» του Δήμου Βύρωνα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Γάλακτος στα Σχολεία που εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Τετάρτη του Σεπτεμβρίου (25 Σεπτεμβρίου, το 2019), με πρωτοβουλία του FAO, του οργανισμού του ΟΗΕ για τη γεωργία και τα τρόφιμα, συγκεντρώνουμε τυποποιημένα είδη γάλακτος μακράς διάρκειας, από τη δική σας κοινωνική προσφορά, προκειμένου να καλύψουμε άμεσα ανάγκες νοικοκυριών, με προτεραιότητα τις ευάλωτες οικογένειες με παιδιά που βρίσκονται σε λιγότερο ευνοϊκή θέση.

Η συλλογή τυποποιημένων ειδών γάλακτος θα πραγματοποιηθεί έως 25 Οκτωβρίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00πμ -16:00μμ στο χώρο της υπηρεσίας μας, Ιθώμης 6 (Αγορά Βύρωνα).

Στόχος μας είναι να αφυπνιστούν συνειδήσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, απέναντι σε συνανθρώπους μας που χρήζουν βοήθειας και συμπαράστασης καθώς και να επισημάνουμε τη διατροφική αξία του γάλακτος για τις νεαρές ηλικίες και την ωφέλεια που προκύπτει για την υγεία των νεαρών παιδιών  μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης. Οι κάτοικοι της περιοχής που θα προσέλθουν να προσφέρουν τρόφιμα, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να αποκομίσουν τη γνώση και την εμπειρία, με ποιον τρόπο μπορούν να στηρίξουν το έργο που επιτελείται και αφορά όλους μας.

Κάθε προσφορά σας είναι πολύτιμη !!!
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να μη στερηθεί κανένα νοικοκυριό και κυρίως νεαρές ηλικίες που πλήττονται   το πολύτιμο για την διατροφή μας αγαθό.
 

Πληροφορίες επικοινωνίας: Κοινωνικές Υπηρεσίες Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοιν. Παντοπωλείο – Παροχή Συσσιτίου, Δ/νση: Ιθώμης 6, Βύρωνα, Τηλέφωνο: 2107653054

Πηγή

2 Οκτωβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καλλιθέα: Γιορτή των Παραγωγών – Ελληνικά προϊόντα σε προσιτές τιμές

Ο σύλλογοs καταναλωτών Καλλιθέαs «Η Αλλnλεγγύn», με τnν αιγίδα του Δήμου Καλλιθέαs διοργανώνει τnν κοινωνική δράσn «Γιορτή των Παραγωγών» με ελλnνικά προϊόντα σε προσιτέs τιμέs.

⇒ Στο τέλος τηs δράσηs οι παραγωγοί θα διαθέσουν τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Καλλιθέαs

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 και κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, 08:00-14:00

Οδόs Δόξηs (χώροs παιδικήs χαράs) δίπλα από το στάδιο Καλλιθέαs
⇒Το σnμείο εξυπnρετεί n λεωφορειακή γραμμή 910 (Συγγρού Φιξ- Τζιτζιφιέs)

Πηγή

2 Οκτωβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Εκδήλωση για τη συγκέντρωση γάλακτος

Από την ανακοίνωση του ΜΚΙΕ:

[Έκκληση] για γάλατα σκόνη 2ης βρεφικής ηλικίας ή εβαπορέ για παιδιά 2-3 ετών ή πάνες κυρίως Νο 4 και 5, γιατί το απόθεμά μας έχει μειωθεί δραματικά λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.

Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι κάθε μήνα βοηθάμε περίπου 100-150 βρέφη και παιδιά (μέχρι 3 ετών) και το τελευταίο διάστημα έχουμε σημαντικές ελλείψεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις άμεσες ανάγκες των συνανθρώπων μας, που δυστυχώς είναι διαρκείς.

Το ιατρείο μας λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι εθελοντές του, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν. Θέλουμε να τονίσουμε ότι, δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, που εν συνεχεία προσφέρουμε δωρεάν σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

Βοηθήστε μας να διαδοθεί η έκκληση μας. Ακόμα και εσείς οι ίδιοι να μην μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«ΓΑΛΑΤΑ και ΦΑΡΜΑΚΑ»  εσείς – «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ » εμείς.

Μία ιδιαίτερη  συμβολική κίνηση από το ΜΚΙΕ!
 
Πάγκοι γεμάτοι λογοτεχνικά και άλλα βιβλία σας περιμένουν την ΚΥΡΙΑΚΗ στις 6 του ΟΚΤΩΒΡΗ 2019 στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού από τις 10.00 π.μ έως τις 18.00 μ.μ., γιατί πιστεύουμε ότι το βιβλίο  είναι μοναδική  συντροφιά και φάρμακο ψυχής.


Φέρνετε μαζί σας: γάλατα σκόνη 2ης βρεφικής ηλικίας ή εβαπορέ γιά παιδιά 2-3 ετών ή  πάνες κυρίως Νο 4 και 5, αλλά και πολύτιμα φάρμακα όπως παυσίπονα, εισπνεόμενα, γαστροπροστατευτικά κλπ.
 Έτσι αποκτάτε πολύτιμα βιβλία, και θα στηρίξετε μονογονεϊκές οικογένειες, ειδικές περιπτώσεις οικογενειών με προβλήματα, χαμηλοσυνταξιούχους  και όσους υποφέρουν και τους στηρίζει το ΜΚΙΕ.

Οδηγίες για να έρθετε στο ιατρείο μας με λεωφορείο και ΜΕΤΡΟ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

Πηγή

2 Οκτωβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δωρεάν πρόγραμμα ψυχολογικής στήριξης των κατοίκων

Συνεχίζεται και αναβαθμίζεται το δωρεάν πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης των κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η Αντιδημαρχία  Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων με στόχο την πρόληψη της ψυχικής υγείας και την παροχή υπηρεσιών που στοχεύουν στην ανάπτυξη της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου μας, δια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, ανακοινώνει ότι συνεχίζεται και αναβαθμίζεται το πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης των κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος παρέχεται συμβουλευτική, ψυχολογική στήριξη σε  κατοίκους του Δήμου από ψυχολόγους του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Η ψυχολογική στήριξη παρέχεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, κατά τις πρωινές ώρες 8:00 έως 14:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή στην Μοναστηρίου 53-55, 6ος όροφος.

Η ψυχολογική συμβουλευτική στήριξη αφορά την διαχείριση ατομικών ή οικογενειακών προβλημάτων, σχετικών με άγχος, επικοινωνία, ψυχοσωματικά προβλήματα, προβλήματα επικοινωνίας και στοχεύει στην ανακούφιση της καθημερινότητας των κατοίκων μας.   Μέσω της συμβουλευτικής , προτείνονται εναλλακτικοί τρόποι διαχείρισης των προβλημάτων και συμπεριφοράς που μπορούν να βοηθήσουν τον ενδιαφερόμενο να οδηγηθεί σε πιο αποτελεσματικές λύσεις. 

Ακόμα παρέχεται ενημέρωση και δικτύωση με τις υπόλοιπες δομές της πόλης μας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, στα τηλέφωνα 2310509038, 2310509050.   

Πηγή

2 Οκτωβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βριλήσσια: Δωρεάν προγράμματα Λογοθεραπείας για παιδιά και ενήλικες για 5η χρονιά

Συνεχίζεται για 5η χρονιά η Λογοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, με αύξηση του αριθμού των τμημάτων ώστε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα που υπάρχουν, σε συνέχιση της συνεργασίας μας με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Λογοθεραπεία παιδιών ασχολείται με προβλήματα στην ομιλία, το λόγο, την σύνταξη και την άρθρωση και υπεύθυνη είναι η λογοθεραπεύτρια κα Κασσιμάκη.

Για τα τμήματα Ενηλίκων υπεύθυνη λογοθεραπεύτρια είναι η κα Σιελή.

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται στο σύγχρονο και ανακαινισμένο χώρο των Δημοτικών και Κοινωνικών Ιατρείων-Φαρμακείο και είναι δωρεάν, όπως και όλες οι παροχές κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Βριλησσίων.

Για τον έγκαιρο προγραμματισμό και την οργάνωση των τμημάτων, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλ. 210-8045564.

Πηγή

2 Οκτωβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments