organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δήμος Ζωγράφου: Κάλεσμα σε εθελοντές καθηγητές

Ο δήμος Ζωγράφου στα πλαίσια της Κοινωνικής του πολιτικής λειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Σκοπός του είναι η δημιουργία και παροχή ίσων ευκαιριών στην πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές  δυσκολίες.

Στην προσπάθεια αυτή σημαντική στήριξη αποτελεί η συνδρομή εθελοντών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων που με την εθελοντική προσφορά τους δείχνουν έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία και αλληλεγγύη.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαιδευτικοί θα λάβουν βεβαίωση διδασκαλίας καθώς και συστατική επιστολή.

Εκπαιδευτικοί οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο Κοινωνικό Φροντιστήριο για το σχολικό έτος 2019-20 μπορούν να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στα τηλέφωνα 2107789652 & 2107773805

Πηγή

25 Σεπτεμβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

50 απευθείας διαθέσεις για το Κάστρο Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας

Διανύοντας τον 7ο χρόνο λειτουργίας του το Κάστρο Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας, έφθασε ήδη στη διοργάνωση της 50ης απευθείας διάθεσης ελληνικών ποιοτικών προϊόντων, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Οι άνθρωποι της κίνησης ζητούν εθελοντές για τη στήριξή της συνεχίζοντας και παράλληλες δράσεις όπως η δανειστική βιβλιοθήκη, η συλλογή τηγανέλαιου, τα φάρμακα ή τα πλαστικά καπάκια με τα οποία βοηθούν τους Συλλόγους ΑμεΑ.

Δείτε τα προϊόντα της 50ης απευθείας διάθεσης με τη σειρά παραλαβής:

– Φυσικά καθαριστικά του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου ΒΙΟ.ΜΕ. από τη Θεσσαλονίκη, με δυνατότητα πληρωμής και με κάρταΚρεμοσάπουνο Χεριών σε συσκευασίες 1 λίτρου με 2,50 €, Υγρό Πιάτων Οικολογικό σε συσκευασίες 1,5 λίτρου με 4,80 €Υγρό Πλυντηρίου Ρούχων σε συσκευασίες 4 λίτρων με 5,50 € και Υγρό Γενικής Χρήσης σε συσκευασίες 4 λίτρων (48 πλύσεις) με 5,50 

– Βιολογικά Προϊόντα Τομάτας «Ηλιογέννημα» της παραγωγού Αλεξάνδρας Ραχμάνη από την Ανάβρα Καρδίτσας: Χυμός Τομάτας σε συσκευασίες 720 mL με 2,30 Πελτές (Τοματοπολτός) σε συσκευασίες 370 mL με 3,30 Αποφλοιωμένο Τοματάκι σε συσκευασίες 580 mL με 2,30  και Ψιλοκομμένο Τοματάκι σε συσκευασίες 580 mL με 2,30 

– Τυριά «Κάντζος» του Ιωάννη Κάντζου από την Σπερχειάδα, με δυνατότητα πληρωμής και με κάρτα: Φέτα και Γίδινο σε χωριστές συσκευασίες (τάπερ με άλμη) 2 κιλών με 11,50 € (5,75 €/κιλό)

– Αλεύρι των Μύλων Θέου από τη Λαμία: Μαλακό τύπου 70% σε συσκευασίες 5 κιλών με 3 € (0,60 €/κιλό),  Σκληρό τύπου Μ σε συσκευασίες 5 κιλών με 3 € (0,60 €/κιλό) και 10 κιλών με 5,5 € (0,55 €/κιλό) και Ολικής άλεσης σε συσκευασίες 5 κιλών με 4 € (0,80 €/κιλό)

– Πατάτες Νευροκοπίου κιτρινόσαρκες ποικιλίας Jelly της παραγωγούΑναστασίας Χριστοδουλίδου: Μεσαίες-Μεγάλες σε συσκευασίες 20 κιλών με 8 € και 10 κιλών με 4 € (0,40 €/κιλό) και Μικρές (περιορισμένη ποσότητα, έως 700 κιλά) σε συσκευασίες 10 κιλών με 2,50 € (0,25 €/κιλό)

– Μέλι του μελισσοκόμου Παναγιώτη Αντωνόπουλου από τη ΛαμίαΑνθόμελο με 7 €/κιλό και Μέλι Θυμαρίσιο με 9 €/κιλό, όλα σε γυάλινα βάζα του ενός κιλού

– Όσπρια του παραγωγού Χαράλαμπου Κοντογιάννη από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φαρσάλων: Φασόλια σε συσκευασίες 2 κιλών με 4 € (2,00 €/κιλό) , Ρεβίθια ποικιλίας Μακαρένα σε συσκευασίες 2 κιλών με 3,50 € (1,75 €/κιλό), Φακές σε συσκευασίες 2 κιλών με 3 € (1,50 €/κιλό) και Φάβα σε συσκευασίες 1 κιλού με 2,50 € (2,50 €/κιλό)

– Κρεμμύδια ξερά Ξανθά ποικιλίας Αρόρα και Κόκκινα ποικιλίας Τροπεάνα σε χωριστές συσκευασίες 4,5 κιλών με 2 € (0,44 €/κιλό), Κρεμμύδια ξερά μικράποικιλιών Αρόρα και Τροπεάνα σε συσκευασίες 3 κιλών με 1 € (0,33 €/κιλό) και Σκόρδα ξερά μεσαίου μεγέθους σε συσκευασίες 13 τεμαχίων με 2 € (0,15 €/τεμ.)και Φιστίκια Κελυφωτά (ψημένα, λίγο αλατισμένα) σε συσκευασίες 250 γραμμαρίων με 3 € (12 €/κιλό), της παραγωγού Πηγής Αραμπατζή από τον Δασόλοφο Φαρσάλων

 Υπάρχει δυνατότητα για προσφορές μέσω της Φόρμας Παραγγελιών για άπορες οικογένειες σε τυρίαλεύρι, πατάτες, μέλι, όσπρια και κρεμμύδια-σκόρδα. Πληρώνοντας από 0,5 έως 2 € επιπλέον στους παραγωγούς, προσφέρουμε ποσότητες ίσης αξίας οι οποίες μοιράζονται στις δηλωθείσες οικογένειες.

Τρόποι & Προθεσμία Παραγγελιών:

– Διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας της ιστοσελίδας www.kastrolamias.gr

– Στα τηλέφωνα: 6985603574 (Cosmote WU) – 6947081904 (Vodafone CU) –6906981623 (Wind F2G)

– Σε εθελοντές της κίνησης στην Πλατεία Πάρκου: Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου (10:30π.μ.-12:30μ.μ.)

Διαδικτυακά ή τηλεφωνικά παραγγελίες γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 11:00 μ.μ.

Παραλαβή προϊόντων – Δανειστική Βιβλιοθήκη – Παράλληλες δράσεις:

Παραλαβή στο parking της Έκθεσης Λαμίας το Σάββατο 5 Οκτωβρίου από 9:00 π.μ. ως 1:00 μ.μ.

Δανειστική Βιβλιοθήκη: Κράτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα και παραλαβή βιβλίων στη διάθεση.

Συλλέγουμε στη διάθεση: Τηγανέλαιοφάρμακα με λήξη μετά τον 3ο/2020 και πλαστικά καπάκια.

Πηγή

25 Σεπτεμβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δήμος Ζωγράφου: Αιτήσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Ιωάννου Θεολόγου 22) καθημερινά και ώρες από 9.00 μέχρι 13.00. Η περίοδος κατάθεσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών είναι μέχρι και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

 • Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση (παρέχεται από την υπηρεσία μας).
 • Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και Άδειας διαμονής.
 • Αντίγραφο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2018 έως 31/12/2018 (έντυπο Ε1) και εκκαθαριστικό εφορίας φορολογικού έτους 2018.
 • Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9).
 • Φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Η. ή ΟΤΕ ή ΕΥ ΔΑΠ ή μισθωτήριο συμβόλαιο μέσω του οποίου θα βεβαιώνει τη διεύθυνση της κατοικίας.
 • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (πρόσφατο εντός 5μήνου).
 • Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της αναγνωριστικής απόφαση χορήγησης επιδόματος (ΚΕΠΑ).
 • Αντίγραφο κάρτας ανεργίας με εμφανή την τελευταία ημερομηνία ανανέωσης.

Παρατηρήσεις

 • Για έγγαμους ή για άτομα που συγκατοικούν, απαιτούνται δικαιολογητικά για όλους.
 • Εάν είναι διαζευγμένοι θα προσκομίζουν το διαζευκτήριο (πρωτότυπο και φωτοτυπία).
 • Εάν είναι σε διάσταση θα προσκομίζουν Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ.
 • Έγγαμοι και άτομα ενήλικα που συνοικούν δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικές αιτήσεις εγγραφής.
 • Για τους κατοίκους που δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια απαιτούνται διαβατήρια και άδειες διαμονής σε ισχύ για όλη την οικογένεια.
 • Όσοι είναι δικαιούχοι σε άλλο πρόγραμμα κοινωνικής παροχής π.χ. (ΤΕΒΑ) δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
 • Στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς τα στοιχεία επικοινωνίας με τον αιτούντα για την διεξαγωγή κοινωνικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των στοιχείων που έχουν δηλωθεί και οι συνθήκες διαβίωσής.
 • Σε περίπτωση μη προσκόμισης όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών με την κατάθεση της αίτησης θα κρίνεται ελλιπής και θα απορρίπτεται.
 • Οι ενδιαφερόμενοι, προσωπικά και μόνο, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις με τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά ,σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η σχετική αίτηση μπορεί να υποβληθεί από εξουσιοδοτημένο άτομο, προσκομίζοντας εξουσιοδότηση, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.

Πηγή

25 Σεπτεμβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments