organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Καρδίτσα: Συναυλία για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου

Μεγάλη συναυλία για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας οργανώνει η Δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, το ΕΒΕ Καρδίτσας, και τον Εμπορικό Σύλλογο. Στην συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνεται την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας με την εθελοντική συμμετοχή μουσικών σχημάτων, θα γίνει συγκέντρωση τροφίμων και άλλων απαραίτητων ειδών που θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας.

Το “μοναδικό” εισιτήριο για να παρακολουθήσει κάποιος τη συναυλία είναι τα τρόφιμα τα οποία θα πρέπει να είναι μακράς διαρκείας (με μεγαλύτερη ανάγκη το ελαιόλαδο) τις παιδικές τροφές, καθαριστικά και είδη ατομικής υγιεινής.

Τα μουσικά σχήματα

Εκτός από το κοινωνικό χαρακτήρα θα πρέπει να σημειωθεί ότι όσοι παρακολουθήσουν τη συναυλία θα απολαύσουν εξαιρετικούς καλλιτέχνες. Κατ’ αρχάς Καρδιτσιώτες καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα συμμετοχής και θα μας ταξιδέψουν με τις νότες τους και την υπέροχη μουσική τους. Ειδικότερα θα συμμετάσχουν οι: “Ρεμπέτικη Παρέα”, “Μουσικές αποδράσεις” και οι καλλιτέχνες Αρης Φαλιάγκας, Ρίτσα Πέτσα, Ναπολέων Μουλιάκος και Παναγιώτης Καλπίας. Επίσης θα συμμετέχουν ο Γιώργος Σαρρής από τους Ζιγκ Ζαγκ και η Λουκία Βαλάση.

Πηγή

23 Σεπτεμβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αγ. Παρασκευή: Πρόσκληση σε εθελοντές καθηγητές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο και εγγραφές

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίας Παρασκευής θα λειτουργήσει και για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020 με σκοπό την προσφορά ίσων ευκαιριών για μάθηση σε όλους και όλες, δίνοντας προτεραιότητα στους μαθητές/τριες της Γ΄ Λυκείου. Στο πλαίσιο αυτό ζητεί τη σύμπραξη  καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης και  τους  παρακαλεί να δηλώσουν τη συμμετοχή τους με mail στο dep@agiaparaskevi.gr  στέλνοντας το βιογραφικό τους καθώς και τα μαθήματα που μπορούν να καλύψουν, όπως και ώρες διαθεσιμότητας ή να καλέσουν στα τηλέφωνα 213 2004568/601 για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής με προβλεπόμενο ωράριο 15:00-20:00.

Δηλώσεις συμμετοχής των μαθητών  έως την 1η Οκτωβρίου 2019

Οι μαθητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή καθημερινά μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2019 στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 415-417), χωρίς να αποκλείονται και οι μετέπειτα εγγραφές.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί, στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής, τις εργάσιμες μέρες και στις ώρες 15:00 με 20:00. Προτεραιότητα δίνεται στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και κατόπιν στις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

α) Αίτηση συμμετοχής από τον γονέα ή κηδεμόνα όταν αφορά ανήλικο μαθητή ή αίτηση του ιδίου  ενδιαφερόμενου όταν αφορά ενήλικο μαθητή.

β) Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

γ) Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή, ή απολυτήριο Λυκείου (για τους αποφοίτους) .

δ) Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού ΔΟΥ και Ε9, ή βεβαίωση απαλλαγής υποβολής φορολογικής δήλωσης.

ε) Κάθε άλλο έγγραφο, εφόσον υπάρχει, που τεκμηριώνει την οικονομική δυσκολία ή αποτελεί κοινωνικό κριτήριο όπως πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, κάρτα ανεργίας, βιβλιάριο απορίας, δάνεια, γνωμάτευση αναπηρίας κ.α

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Παιδείας στα τηλέφωνα 2132004568, 2132004601

Πηγή

23 Σεπτεμβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συλλογή σχολικών ειδών στον Δήμο Δέλτα

Σχολικά είδη συγκεντρώνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δέλτα.  

Η συλλογή σχολικών ειδών που προορίζονται για τα παιδιά οικογενειών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις απαιτήσεις της νέας σχολικής χρονιάς, διεξάγεται στο χώρο της δομής, στην οδό Ελ. Βενιζέλου 6 –Σίδνος, στα σχολεία του Δήμου και στα Δημοτικά καταστήματα κάθε κοινότητας, καθημερινά από τις 9.00 έως τις 14.00, όλον τον Σεπτέμβριο.

Πηγή

23 Σεπτεμβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Παζάρι στη Δημοτική Ιματιοθήκη

Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών και η Δημοτική Ιματιοθήκη ενημερώνει τους πολίτες ότι θα διεξαχθεί Παζάρι Ρούχων από 23 – 27 Σεπτεμβρίου 2019 8:30 πμ έως 11:30 πμ. 

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 θα λειτουργήσει και το απόγευμα από 5:00 μμ έως 8:30 μμ.

Διεύθυνση: Τριπόλεως 19, Αργυρούπολη.

Τηλ.: 210 9961973

Πληρ.: κ. Κανελλάκη     

Πηγή  

23 Σεπτεμβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments