organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Κορυδαλλός: Κάλεσμα συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τις ανάγκες παιδιών του Δήμου

Ο Δήμος Κορυδαλλού, στα πλαίσια λειτουργίας των Δομών Αντιμετώπισης Φτώχειας,  απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες προκειμένου να συγκεντρωθούν   και φέτος σχολικά είδη (τσάντες, τετράδια, γραφική ύλη κ.λ.π) καινούρια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα, ώστε να διατεθούν σε οικογένειες ωφελουμένων των δομών της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών, που αδυνατούν να καλύψουν αυτά τα έξοδα. 

Οι προσφορές γίνονται δεκτές καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00- 14.00, στο χώρο της ιματιοθήκης, υπόγειο κτιρίου της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα, πλατεία Μέμου)

Οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας, απευθύνονται σε απλούς πολίτες αλλά και σε καταστήματα σχολικών ειδών/ βιβλιοπωλεία και ευελπιστούν στην άμεση ανταπόκρισης των πολιτών.

Πηγή

18 Σεπτεμβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πάτρα: Εθελοντές καθηγητές για το Λαϊκό Φροντιστήριο

Κάλεσμα συμμετοχής στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων Εθελοντών Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας και Α/βαθμίδας Εκπαίδευσης, λόγω της μεγάλης συμμετοχής των μαθητών-μαθητριών, απευθύνει η αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Πατρέων.

Η διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή μαθητών – μαθητριών τη φετινή σχολική περίοδο 2019-2020, απαιτεί όπως είναι φυσικό μεγαλύτερη συμμετοχή  εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών που έχει προκύψει.

Η αντιδημαρχία Παιδείας απευθύνει κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς του Δήμου, αλλά και στους Φορείς τους, να υποστηρίξουν με την συμμετοχή τους ενεργητικά την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής».

Συγκεκριμένα για να λειτουργήσουν τα Φροντιστήρια στις περιοχές του Δήμου που έχουν δηλώσει συμμετοχή μαθητές-μαθήτριες, παρουσιάζονται οι εξής ελλείψεις.

Για την Β/ εκπαίδευση

Εκπαιδευτικοί για τα μαθήματα:  Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία,  Φιλολογικά μαθήματα, Ιστορία, Κοινωνιολογία, Οικονομία, Πληροφορική, Ανατομία, Υγιεινή,

Για την Α/ εκπαίδευση: Γλώσσα και Μαθηματικά

Οι  Δηλώσεις Συμμετοχής δύνανται να κατατεθούν με τους εξής τρόπους: 

Στην Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης Πλατεία Γεωργίου 17Α΄ 3Ος  Όροφος .

Τηλ. Επικοινωνίας: Γραμματείας Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης: 2610 274035,   

Ώρες λειτουργίας:  10:00πμ – 14:30 μμ, από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του φροντιστηρίου:   fal@patras.gr

Οι αιτήσεις μπορούν  να αναζητηθούν και  στο site του Δήμου 

Πηγή

18 Σεπτεμβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Βύρωνας: Δωρεάν Διανομή Γευμάτων προς όλους

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα συνεχιστεί η δράση “Δωρεάν Διανομή Γευμάτων προς όλους” της Δομής  «Παροχής Συσσιτίου»   του Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος του Βύρωνα» που παρασκευάζει και προσφέρει αφιλοκερδώς τα γεύματα που διανέμονται.

Η έναρξη της δράσης θα προγραμματιστεί την Παρασκευή 20-9-2019 και ώρα 12:00 π.μ., στο Πάρκο “Καραολή και Δημητρίου” (πλησίον Παλ. Πατ. Γερμανού) όπου σας προσκαλούμε να μαγειρέψουμε και να γευματίσουμε.
Στόχος μας είναι να αφυπνιστούν συνειδήσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς απέναντι σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε λιγότερο ευνοϊκή θέση.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η εθελοντική ομάδα των μαθητών του 3ου Γυμνάσιου Βύρωνα με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της, προσφέροντας τα υλικά που θα χρειαστούν για την παρασκευή των γευμάτων και βοηθώντας στη διαδικασία προετοιμασίας και διανομής των δωρεάν γευμάτων.

Οι κάτοικοι της περιοχής την ημέρα αυτή, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να αποκομίσουν τη γνώση και την εμπειρία με ποιους τρόπους μπορούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν το έργο που επιτελείται και αφορά όλους μας.

Ελάτε όλοι μαζί να απολαύσουμε γεύματα αγάπης και να μοιραστούμε τη χαρά της προσφοράς και της αλληλεγγύης!!!

Όσοι επιθυμούν, ως ένδειξη αγάπης για τον συνάνθρωπο, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας (όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, ελαιόλαδο, ντοματοχυμό, γάλα) με σκοπό την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Παροχής Συσσιτίου του Δήμου μας.

Σας υπενθυμίζουμε πως η δράση “Δωρεάν Διανομή Γευμάτων προς όλους” πραγματοποιείται κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα, κατ’ εξαίρεση για τον μήνα Σεπτέμβριο θα προγραμματιστεί την τρίτη Παρασκευή του μήνα. 

Πληροφορίες Επικοινωνίας:
Δ/νση: Ιθώμης 6, Βύρωνα (Κοινωνικές Υπηρεσίες Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοιν. Παντοπωλείο-Παροχή Συσσίτιου). Τηλέφωνο: 210-7653054

Πηγή

18 Σεπτεμβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments