organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο για το σχολικό έτος ’19-’20 στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο  καλύπτει τις μαθησιακές ανάγκες μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Υποστηρίζει τους μαθητές  στα μαθήματα του σχολείου προκειμένου να καλύψουν μαθησιακά κενά και να ανταπεξέλθουν τις  δυσκολίες και τις απαιτήσεις του σχολείου τους, ενισχύοντας το ρόλο του  Δημόσιου σχολείου και το έργο των εκπαιδευτικών. Απασχολούνται σε αυτό, χωρίς  οικονομικές απολαβές  (αμισθί) , εθελοντές φοιτητές και πτυχιούχοι, οι οποίοι ανάλογα με την ειδικότητά τους αναλαμβάνουν με υπευθυνότητα, συνέπεια και  καλή διάθεση να  βοηθήσουν τους μαθητές. Οι εθελοντές φοιτητές και εθελοντές πτυχιούχοι συμπληρώνουν τα έντυπα :

  1. Αίτηση εθελοντισμού ,
  2. Αίτηση εκπαιδευτικού (Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας)
  3. Υπεύθυνη δήλωση το Ν. 1566 όπου δηλώνουν σε ποιο έτος σπουδών βρίσκονται και σε ποια σχολή (Φοιτητές) ή από πότε είναι πτυχιούχοι και από ποιο τμήμα και Πανεπιστήμιο ακριβώς(Πτυχιούχοι).

Στο  Κοινωνικό Φροντιστήριο  μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα,  όλοι οι  μαθητές Δημοτικού (όλων των τάξεων), Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ , όπως και απόφοιτοι Λυκείου που έχουν δηλώσει την επιθυμία να επαναλάβουν τις Πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου προκειμένου να εισαχθούν σε τμήματα ΤΕΙ  και ΑΕΙ.   Στο πρόγραμμα του κοινωνικού φροντιστηρίου περιλαμβάνονται τα μαθήματα για τα οποία ζητείται βοήθεια με την προϋπόθεση ότι υπάρχει εθελοντής δάσκαλος (για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση για τα μαθήματα Γλώσσας και Μαθηματικών) ή εθελοντής καθηγητής της αντίστοιχης ειδικότητας (για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση) που θα αναλάβει τη διδασκαλία των μαθημάτων. Παρέχεται υποστήριξη από  εθελοντή ψυχολόγο για την αντιμετώπιση προβλημάτων με την μελέτη των μαθημάτων, όπως και παραδίδονται μαθήματα αγγλικών, εφόσον υπάρχει εθελοντής καθηγητής αγγλικών.

Για την εγγραφή στο φροντιστήριο ο κηδεμόνας του μαθητή ή ό ίδιος εφόσον  είναι ενήλικος, καταθέτει:

  1. Το έντυπο ΑΙΤΗΣΗ  ΚΗΔΕΜΟΝΑ 
  2. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ της ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ή του ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ του ΚΗΔΕΜΟΝΑ.
  3. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ του ελέγχου προόδου του προηγούμενου σχολικού έτους 2018-2019 (Ιουνίου).

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν από τις 17 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Για το σχολικό έτος 2019-20 το Κοινωνικό Φροντιστήριο για τη Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα φιλοξενηθεί στο κτήριο του  7ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης (Αριστοτέλους 9 και Εθνικής Αντιστάσεως Δάφνη, είσοδος από Ηλέκτρας  , απέναντι από το Πλαίσιο Δάφνης) .  

Εγγραφές  πραγματοποιούνται : 

α) Στο Δημαρχείο Υμηττού ( γραφείο Εθελοντισμού 1ός όροφος) κάθε Τρίτη και Πέμπτη στην κα.Σγουροπούλου Αλεξάνδρα και ώρες 10.00πμ – 12.00μμ.

β) Στο Δημαρχείο της Δάφνης (Ισόγειο μέσα στην αίθουσα του Δημοτολόγιου) στην κα.Ανδριώτου Μαρία κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Πηγή και αιτήσεις

16 Σεπτεμβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καλαμαριά: Χαριστικό Bazzar Βιβλίου και συγκέντρωση φαρμάκων

Χαριστικό παζάρι βιβλίου, διοργανώνει την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου  η Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Καλαμαριάς  

Όλοι οι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν από μεγάλη ποικιλία βιβλίων που θα διατεθούν για το σκοπό αυτό. Το bazaar θα γίνει στο χώρο της βιβλιοθήκης από τις 9:00 π.μ-8:00 μ.μ. μέχρι να εξαντληθούν τα βιβλία.

Οι ενδιαφερόμενοι  θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν έως τρία βιβλία. 

Η βιβλιοθήκη θέλοντας να στηρίξει το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καλαμαριάς,  συγκεντρώνει τη μέρα αυτή φάρμακα που  δεν έχουν λήξει.

Πηγή

16 Σεπτεμβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αγρίνιο: Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας από το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου

Δωρεάν  Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας,  θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Αγρινίου από Τρίτη 17 έως και Τρίτη 24 Σεπτέμβριου.

Η δράση υγείας, διοργανώνεται στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής  από τη  Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το Εθνικό  Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων , για  την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές: «Σκοπός του προγράμματος είναι να ανακαλύψουμε φαινομενικά υγιείς γυναίκες άνω των 45 ετών οι οποίες πάσχουν από Οστεοπενία ή Οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων. 

 Όλοι πρέπει να υιοθετήσουμε ως βασικό μήνυμα «ΠΡΟΛΗΨΗ, ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ».

Οι μετρήσεις θα διεξαχθούν από τις 8.30 έως 13.00. ως εξής:

Δημοτική Κοινότητα Αγγελοκάστρου. Ημερομηνία διεξαγωγής: Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019. Χώρος διεξαγωγής: Πρώην Δημαρχείο.

Δημοτική Κοινότητα Στράτου. Ημερομηνία διεξαγωγής : Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019. Χώρος διεξαγωγής: Αγροτικό  Ιατρείο .

Τοπική Κοινότητα Παπαδάτες. Ημερομηνία διεξαγωγής: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019. Χώρος διεξαγωγής: Πρώην Δημαρχείο

Τοπική Κοινότητα Παραβόλας. Ημερομηνία διεξαγωγής Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019. Χώρος διεξαγωγής: Πρώην Δημαρχείο .

Δημοτική Κοινότητα Καινούργιο. Ημερομηνία διεξαγωγής Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019. Χώρος διεξαγωγής:  Αγροτικό  Ιατρείο.

Δημοτική Κοινότητα Ρουσέικα. Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019. Χώρος διεξαγωγής: Παλιό κοινοτικό γραφείο (Αίθουσα λόγου και πράξης).

Δημοτική Κοινότητα Αγρινίου. Ημερομηνία διεξαγωγής: Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019. Χώρος διεξαγωγής: ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου.

Δημοτική Κοινότητα Αγρινίου. Ημερομηνία διεξαγωγής: Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019. Χώρος διεξαγωγής: Κοινωνικό Ιατρείο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας, τηλ.: 26413 63410 και στο Κοινωνικό Ιατρείο, τηλ.: 26410 33582-33580

Πηγή

16 Σεπτεμβρίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments