organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Εύοσμος: Δωρεάν μαθήματα ανώδυνου τοκετού και θηλασμού

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Παιδείας & Κοινωνικής Προστασίας και με στόχο την ενημέρωση όλων όσων πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα που κυοφορεί σχετικά με την εγκυμοσύνη και το φυσιολογικό τοκετό  θα υλοποιήσει σειρά δωρεάν μαθημάτων  ανώδυνου τοκετού και θηλασμού.

Το πρόγραμμα  υλοποιείται από τις έμπειρες  μαίες του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και περιλαμβάνει:

Θεωρητική Εκπαίδευση

Ασκήσεις χαλάρωσης και αναπνοών

Συμβουλές διατροφής

Ενημέρωση για στάδια του τοκετού και της λoχείας

Μητρικός θηλασμός

Μασάζ και περιποίηση νεογνού

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι να έχουν ολοκληρωθεί 21 εβδομάδες κύησης.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή τηλεφώνου

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τονικά στο 2310 764 779, από την Τετάρτη 3 Ιουλίου, 8 π.μ. με 1 μ.μ. Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ygeia@kordelio-evosmos.gr και στο 2310 764 779.

Πηγή

5 Ιουλίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άγιος Δημήτριος: Δωρεάν συμπλήρωση φορολογικών δηλώσεων για τους εγγεγραμμένους των Κοινωνικών Δομών

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συνεχίζει και φέτος την παροχή βοήθειας με τη δωρεάν συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων (Ε1), στους εγγεγραμμένους των Κοινωνικών Δομών.

Οι δικαιούχοι, αφού επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία ή το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, για να πιστοποιηθεί η ιδιότητά τους, μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 213 200 7725, για να κλείσουν ραντεβού για τη σύνταξη της φορολογικής τους δήλωσης.

Πηγή

5 Ιουλίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άλιμος: Δωρεάν συμπλήρωση φορολογικών δηλώσεων

Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει και φέτος την βοήθεια στην Δωρεάν συμπλήρωση των Φορολογικών Δηλώσεων (Ε1) για τους εγγεγραμμένους στις Κοινωνικές Δομές του.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μαζί με τους κωδικούς και το τηλέφωνο επικοινωνίας του ενδιαφερόμενου, θα παραδίδονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλίμου (Αριστοτέλους 25 & Αυξεντίου) σε κλειστό φάκελο, από Δευτέρα 8:00 π.μ. μέχρι Τετάρτη 12 π.μ. και θα επιστρέφονται από τους συνεργάτες φοροτεχνικούς  την επόμενη Δευτέρα για όλο τον μήνα Ιούλιο.

Υπεύθυνος επικοινωνίας : Ανδρέας Σαμιώτης τηλ. 2109882226.

Πηγή

5 Ιουλίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καλαμαριά: Δωρεάν Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια

Στη λειτουργία Συμβουλευτικού σταθμού για την Άνοια για όλους τους κατοίκους, προχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της προαγωγής υγείας των πολιτών και της αναβάθμισης των υπηρεσιών του,  διευρύνοντας το δίκτυο των προνοιακών δομών που προσφέρει στους πολίτες.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο μοντέλο παροχής υπηρεσιών για την ΄Ανοια, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Δημιουργία δικτύου Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια στους Δήμους της Ελλάδας» και υλοποιεί η Εταιρεία Alzheimer Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τον Δήμο Καλαμαριάς.

Συγκεκριμένα, στον Συμβουλευτικό σταθμό για την Άνοια που θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη από τις 8 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, στο Α΄ΚΑΠΗ Καλαμαριάς ( κτίριο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Κολοτούρου 14 – 2ος όροφος) μπορούν να προσέρχονται οι κάτοικοι, μετά από τηλεφωνικό  ραντεβού (τηλ. 2313 314 593 κ. Αθανασιάδου), οι οποίοι θέλουν  να υποβληθούν δωρεάν  σε έλεγχο μνήμης,  με χρήση εξειδικευμένων νευροψυχολογικών δοκιμασιών. Στόχος είναι η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση μορφών άνοιας. Κατά περίπτωση θα συστήνονται εργαστηριακές εξετάσεις και φαρμακευτική αγωγή.

Η στελέχωση του Σταθμού γίνεται από επαγγελματίες υγείας που έχουν εκπαιδευτεί μέσα από τη θεωρητική και πρακτική άσκηση της Εταιρείας Alzheimer Θεσσαλονίκης. Η εκπαίδευση θα συνεχίζεται καθ΄όλη τη διάρκεια του προγράμματος σε τακτά χρονικά διαστήματα με ημερίδες και σεμινάρια μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αλλά και στον Δήμο κατά περίπτωση.

Πηγή

5 Ιουλίου, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments