organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δράση Αλληλεγγύης από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας  τα τελευταία χρόνια, λειτουργεί τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών με στόχο την υποστήριξη ευάλωτων οικογενειών και μοναχικών ατόμων που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Στο διάστημα αυτό έχουν ωφεληθεί έως σήμερα περισσότεροι από 2500 συμπολίτες μας.

Οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών αποτελούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Συσσίτιο και το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Στο περσινό «Φεστιβάλ στη θάλασσα» οι Δομές απευθύνθηκαν στους συμπολίτες μας για τη συλλογή τροφίμων και φαρμάκων. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θερμή και άμεση.

Συνεχίζοντας τη δράση αυτή που αγκάλιασε η κοινωνία μας, σας καλούμε να συμμετέχετε στο φετινό Φεστιβάλ στη θάλασσα δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη σας.

Στις παρακάτω συναυλίες, εργαζόμενοι των δομών (σε εμφανές σημείο) θα συλλέγουν φάρμακα και τρόφιμα μακράς διάρκειας:

  • 3/7/2019 Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου (Γιώργος Νταλάρας, Μιλτιάδης Πασχαλίδης)
  • 16/7/2019 Ελεωνόρα Ζουγανέλη
  • 17/7/2019 Πάνος Κατσιμίχας & Βασίλης Καζούλης

Ιδιαίτερη ανάγκη υπάρχει σε τυποποιημένο ελαιόλαδο και όσπρια καθώς επίσης σε αντιβηχικά σιρόπια και παυσίπονα.

Πηγή

Ιούλιος 3rd, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Γορτυνία: Δωρεάν μαστογραφίες και Τεστ Παπ

Δωρεάν μαστογραφίες και τεστ Παπανικολάου, παρέχονται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, στον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Γορτυνίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, διενεργούνται δωρεάν εξετάσεις (μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου), στον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Γορτυνίας, χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.

Αντίστοιχα προγράμματα πραγματοποιούνται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας και σε Δήμους της Αττικής. Συνολικά έχουν εξεταστεί περισσότερες από 400.000 γυναίκες. Στόχος των προγραμμάτων είναι η εξέταση όλων των γυναικών, ηλικίας από 25 ετών και άνω με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω, επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Η κινητή μονάδα, στην οποία γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται σταθμευμένη, από τις 4 Ιουλίου 2019 και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με τον Δήμο Γορτυνίας, στο τηλέφωνο 2797022700 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Στην κινητή μονάδα, βρίσκεται μία τεχνολόγος, η οποία είναι υπεύθυνη για την διενέργεια των μαστογραφιών και μία νοσηλεύτρια – μαία, η οποία λαμβάνει τα απαιτούμενα επιχρίσματα για το τεστ Παπανικολάου.

Στη συνέχεια, οι μαστογραφίες και τα λαμβανόμενα επιχρίσματα, προωθούνται στην κεντρική υπηρεσία του Ιδρύματος, όπου γίνονται και οι διαγνώσεις από έμπειρους ιατρούς ακτινολόγους και κυτταρολόγους. Οι γυναίκες ενημερώνονται ταχυδρομικώς για τα αποτελέσματα των εξετάσεων με προσωπική επιστολή. Στην περίπτωση που υπάρχουν ύποπτα ευρήματα, οι γυναίκες καλούνται για επανεξέταση. Σε περίπτωση που χρειαστεί συμπληρωματικός έλεγχος, αυτός πραγματοποιείται δωρεάν στη σταθερή μονάδα του Ιδρύματος στην Αθήνα. Εάν χρειαστεί χειρουργείο, προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.

Την κάλυψη των δαπανών για την πραγματοποίηση του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου στην Π.Ε.Αρκαδίας, έχει αναλάβει με χορηγία του το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ».

«Η μονάδα θα παραμείνει στο Δήμο Γορτυνίας, όπως και σε όλους τους Δήμους που επισκέπτεται το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, όσο χρειαστεί για να εξεταστούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες», τονίζει σε κάθε πρόγραμμα ο κ. Μιχαήλ Βροντάκης, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πηγή

Ιούλιος 3rd, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments