organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Αγία Παρασκευή: Δωρεάν Μαστογραφίες

Την Πέμπτη 27/6 όπως και την Παρασκευή  26/7/2019  θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μαστογραφίες στο Κέντρο Μαστού, Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια, σε ειδικό ψηφιακό μαστογράφo. 

Οι δωρεάν μαστογραφίες γίνονται στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι».

Οι γυναίκες που θα εξετασθούν πρέπει να είναι 40 – 69 ετών

Για  πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 210 6000998210 6547700.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ΔΕΝ απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο μαστού.

Πηγή

Μάιος 24th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Διόνυσος: 83η Δράση Διάθεσης Προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει τη συμμετοχή του στο καταναλωτικό κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» με τη διοργάνωση της 83ης κατά σειρά δράσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 στον Άγ. Στέφανο (επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου) και ώρες 8.00 έως 14.00.

Οι δράσεις θα είναι ανοιχτές προς το κοινό, καθώς δε θα υπάρξουν προπαραγγελίες.

Παρακαλούμε σημειώστε τα παρακάτω:

1. Στα προϊόντα που θα διατεθούν περιλαμβάνονται όλα τα πιστοποιητικά παραγωγής, συσκευασίας και προέλευσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για το καθένα.

2. Οι παραγωγοί που έχουν επιλεγεί, αναλαμβάνουν την υποχρέωση την ημέρα της διανομής να αναρτούν σε ευκρινές σημείο τις προσυμφωνημένες τιμές των προϊόντων τους και να δίνουν αποδείξεις.

3. Ακόμα, μέρος από τα προϊόντα των παραγωγών θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Διονύσου κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου.

Συνημμένα θα βρείτε την αναλυτική λίστα των προϊόντων που θα διατεθούν στη δράση, τις τιμές τους, καθώς και περιγραφικά στοιχεία των συνεργαζόμενων παραγωγών.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία, τηλ. 2132139806.

Πηγή

Μάιος 24th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Λαμία: Έναρξη παραγγελιών 49ης διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες της 49ης απευθείας διάθεσης, με επιλεγμένα άριστα ελληνικά προϊόντα.

Προέλευση & Τιμές Προϊόντων – Προσφορές Προϊόντων:

[Παρουσιάζουμε τα προϊόντα όπως είναι για την παραλαβή τους η σειρά των παραγωγών στη διάθεση]
– Κρητικά Παξιμάδια Ολικής Αλέσεως «Κρητών Ζωή» της Βιοτεχνίας Γ. Πολάκη από το Ηράκλειο Κρήτης: Ντακάκι Κρίθινο σε συσκευασίες των 1800 γραμμαρίων με 6 €Ντακάκι Λαδιού τύπου Κυθήρων σε συσκευασίες των 1670 γραμμαρίων με 6 €Ντακάκι Χαρουπιούσε συσκευασίες των 1570 γραμμαρίων με 6 € και Ντακάκι Ζέας σε συσκευασίες των 1370 γραμμαρίων με 6 €

– Φυσικό Σαπούνι «Fthia» χειροποίητο από ελαιόλαδο της παραγωγού Ελισσάβετ Γούσιου από την Λαμία: Σαπούνι πλάκα 100 γραμμαρίων με 1,5 € και Σαπούνι υγρό σε συσκευασία 1 λίτρου με 2 €.

– Τυριά Λαμίας των Γαλακτοτυροκομικών Κωνσταντίνου Ζήσιμου: Φέτα και Γίδινο και τα δύο είδη με άλμη σε συσκευασίες τάπερ καθαρού βάρους 2 κιλώνμε 12 € (6,00 €/κιλό), Γραβιέρα με 9 €/κιλό και Κεφαλοτύρι με 9 €/κιλό και τα δύο είδη σε συσκευασίες Vacuum των 400 γραμμαρίων περίπου με αναγραφόμενα το ακριβές βάρος και την τιμή σε κάθε συσκευασία.


– Βιολογικά Προϊόντα Τομάτας «Ηλιογέννημα» της παραγωγού Αλεξάνδρας Ραχμάνη από την Ανάβρα Καρδίτσας: Χυμός σε συσκευασίες 720 mL με 2,30 ευρώΠελτές σε συσκευασίες 370 mL με 3,30 ευρώΚέτσαπ σε συσκευασίες 250 mL με 2,50 ευρώ και Σάλτσα Τομάτας Μαγειρεμένη με βασιλικό και πιπεριά σε συσκευασίες 315 mL με 3,00 ευρώ.

– Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο σε συσκευασίες των 5 λίτρων με 18,50 ευρώ (3,70 ευρώ/λίτρο), της εταιρείας τυποποίησης ελαιολάδου Γ. Φλώρος – Χ. Ευαγγελάρας Ο.Ε. από τις Ράχες Φθιώτιδας.

– Ρύζι Ανθήλης του παραγωγού Νίκου Βλάχου: Νυχάκι, Καστανό, Καρολίνα και Κίτρινο Μπόνετ, όλα τα είδη με ίδια τιμή και συσκευασίες των 3 κιλών με 3 € (1,00 €/κιλό).

– Κρεμμύδια ξερά Ξανθά ποικιλίας Μικάντο και Κόκκινα ποικιλίας Γκανίρα σε χωριστές συσκευασίες των 4,5 κιλών με 2 € (0,44 €/κιλό), Κρεμμύδια ξερά Ξανθάμικρά ποικιλίας Μικάντο σε συσκευασίες των 3 κιλών με 1 € (0,33 €/κιλό) και Σκόρδα ξερά μεγάλα σε συσκευασίες των 10 τεμαχίων με 2 € (0,20 €/τεμ.), της παραγωγού Πηγής Αραμπατζή από τον Δασόλοφο Φαρσάλων.

– Απορρυπαντικά της ελληνικής εταιρείας «Έψιλον Ελλάς» από την Πιερία: Κρεμοσάπουνο με 3 €/4λιτρο, Υγρό Πιάτων με 3 €/4λιτρο, Χλωρίνη παχύρρευστη με 3 €/4λιτρο, Υγρό Τζαμιών με 2 €/4λιτρο, Υγρό Γενικής Χρήσης με 2 €/4λιτρο, Μαλακτικό Ρούχων απλό με 2 €/4λιτρο, Μαλακτικό Ρούχων Nanotechnology με 4 €/3λιτρο, Πλήρης Σκόνη Πλυντηρίου Ρούχων με αποσκληρυντικό (114 πλύσεων) με 11 €/8κιλο, Υγρό Πλυντηρίου Ρούχων Nanotechnology (99 πλύσεων) με 7 €/3λιτρο.

– Χαρτικά επίσης της «Έψιλον Ελλάς»: Χαρτί Υγείας τρίφυλλο 200 gr σε πακέτο 24 ρολά με 9 €Χαρτί Κουζίνας δίφυλλο 1000 gr ρολό με 2 €Χαρτοπετσέτες 33×33 σε πακέτο 500 τεμάχια με 2,50 € [Τυριά, Ελαιόλαδο, Απορρυπαντικά, Χαρτικά: Δυνατότητα πληρωμής και με κάρτα μέσω POS]

– Προσφορές μέσω της Φόρμας Παραγγελιών για οικογένειες που έχουν ανάγκη: Σε τυριά, ρύζι, ελαιόλαδο, κρεμμύδια και απορρυπαντικά-χαρτικά. Πληρώνοντας από 0,5 έως 2 € επιπλέον στους παραγωγούς, προσφέρουμε ποσότητες ίσης αξίας οι οποίες μοιράζονται στις δηλωθείσες οικογένειες.

Τρόποι & Προθεσμία Παραγγελιών:
– Διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας της ιστοσελίδας μας www.kastrolamias.gr
– Στα τηλέφωνα: 6985603574 (Cosmote WU) – 6947081904 (Vodafone CU) – 6906981623 (Wind F2G)
– Σε εθελοντές της κίνησης στην Πλατεία Πάρκου: Το Σάββατο 1 Ιουνίου (10:30π.μ.-12:30μ.μ.)
Διαδικτυακά ή τηλεφωνικά παραγγελίες γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 5 Ιουνίου (11:00 μ.μ.)

Παραλαβή προϊόντων – Δανειστική Βιβλιοθήκη – Παράλληλες δράσεις:
Παραλαβή στο parking της Έκθεσης Λαμίας το Σάββατο 8 Ιουνίου από 9:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ.
Δανειστική Βιβλιοθήκη: Κράτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα και παραλαβή βιβλίων στη διάθεση.
Συλλέγουμε στη διάθεση: Ρούχα καλοκαιρινά και παπούτσια για τους πρόσφυγες σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, Φάρμακα με λήξη μετά τον 11/2019, τηγανέλαιο, πλαστικά καπάκια.

Πηγή

Μάιος 24th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κομοτηνή: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για παιδιά

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της δράσης προληπτικής ιατρικής του έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) – INTERSYC II», όπου σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία των Δήμων Κομοτηνής, Ιάσμου και Μαρωνείας- Σαπών εξετάστηκαν πάνω από 3.000 παιδιά, καλούνται γονείς με παιδιά, να επισκεφθούν το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μουσικής, την Παρασκευή 24 και 31 Μαΐου 2019 και ώρες 10:00 π.μ. με 14:00 μ.μ., για δωρεάν εξέταση των παιδιών τους από οδοντίατρο, οφθαλμίατρο και ωτορινολαρυγγολόγο. Οι προληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα αυτόνομα τμήματα του Πολυϊατρείου «Ιπποκράτης», ενώ τα παιδιά θα εξετάζονται μετά την υπογραφή του δελτίου συγκατάθεσης γονέα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως επικεφαλής εταίρος, σε συνεργασία με τους εταίρους του έργου Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Κ. Καραθεοδωρή του Δήμου Κομοτηνής, το Foundation “Center Nadja”- Sandanski Branch–Βουλγαρία και το Regional Department of Education – Blagoevgrad–Βουλγαρία υλοποιούν το έργο με τίτλο «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) – INTERSYC II» στο πλαίσιο του προγράμματος “Interreg V-A Greece-Bulgaria” 2014-2020. Το έργο αναπτύσσεται μέσω δύο βασικών αξόνων παρέμβασης. Ο πρώτος άξονας στοχεύει σε δράσεις για την προστασία παιδιών σε κίνδυνο και την προώθηση, κατάρτιση και επίδειξη των εργαλείων της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, του Amber Alert Hellas και του European Child Alert Automated System (ECAAS). Ο δεύτερος άξονας παρέμβασης στοχεύει στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας για τα παιδιά, μέσω της δράσης της προληπτικής ιατρικής στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, αλλά και μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων στον τομέα διάσωσης και πρώτων βοηθειών στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Πρώτων Βοηθειών.

Πηγή

Μάιος 24th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments