organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Λάρισα: Συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου

Το Κοινωνικό Φαρμακείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων καλεί τους συμπολίτες να ενισχύσουν την λειτουργία του, προσφέροντας φάρμακα για την ανακούφιση απόρων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Να σημειωθεί εδώ ότι η Δομή  που συστεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου μαζί με το Κοινωνικό Οδοντιατρείο, Δημοτικό Πολυϊατρείο και Γ’ ΚΑΠΗ έκλεισε ένα χρόνο  λειτουργίας. Σε αυτό το διάστημα οι ωφελούμενοι – δικαιούχοι  έχουν ξεπεράσει τα 200 άτομα, ενώ ο αριθμός αυτός καθημερινά αυξάνεται.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια ή στερούνται από ασφαλιστική κάλυψη, με βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων.

Τα φάρμακα που χρειάζονται για το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι αυτά που λαμβάνονται κυρίως  για χρόνιες παθήσεις όπως:

·         αρτηριακή υπέρταση

·         σακχαρώδης διαβήτης

·         δυσλιπιδαιμία (υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια)

·         οστεοπόρωση

·         βρογχικό άσθμα

·         γαστροισοφαγική παλινδρόμηση

·         ρευματολογικά προβλήματα

·         βιταμίνες, παυσίπονα, κρέμες δερματολογικές και φάρμακα γενικής χρήσης.

Λόγω εποχικής γρίπης  υπάρχει μεγάλη ανάγκη και σε αντιβιοτικά, αντιβηχικά, αποσυμφορητικά, αντιπυρετικά – αναλγητικά, οφθαλμικές και ρινικές σταγόνες        ( τόσο παιδικά όσο κι ενηλίκων)

Επίσης υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε αναλώσιμα ( ταινίες μέτρησης σακχάρου, σκαρφιστήρες,  χανζαπλαστ, βαμβάκι κλπ)

Οι ενδιαφερόμενοι για χορήγηση φαρμάκων μπορούν να απευθύνονται στην κοινωνική λειτουργό του Κοινωνικού Φαρμακείου, Κυρίτση Εύη και στη φαρμακοποιό Τσιάνα Ελένη , στο τηλέφωνο 2410626123. Το Κοινωνικό Φαρμακείο εδρεύει στην Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου, ώρες λειτουργίας 8:00 – 16:00.

Πηγή

Μάρτιος 19th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Διόνυσος: 79η Δράση διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει τη συμμετοχή του στο καταναλωτικό κίνημα “Χωρίς Μεσάζοντες” με τη διοργάνωση της 79ης κατά σειρά δράσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 (στην πλατεία Ελ. Κορολή, επί της συμβολής των οδών Τραπεζούντος & Ρόδων, στη Δροσιά) και ώρες 8.00 έως 14.00.

Οι δράσεις θα είναι ανοιχτές προς το κοινό, καθώς δε θα υπάρξουν προπαραγγελίες.

Στα προϊόντα που θα διατεθούν περιλαμβάνονται όλα τα πιστοποιητικά παραγωγής, συσκευασίας και προέλευσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για το καθένα.

Οι παραγωγοί που έχουν επιλεγεί, αναλαμβάνουν την υποχρέωση την ημέρα της διανομής να αναρτούν σε ευκρινές σημείο τις προσυμφωνημένες τιμές των προϊόντων τους και να δίνουν αποδείξεις.

Μέρος από τα προϊόντα των παραγωγών θα διατεθούν στα Κοινωνικά Συσσίτια των Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Ροδοπόλεως και Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγ. Στεφάνου του Δήμου Διονύσου κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία, τηλ. 2132139806.

Κατάλογος και τιμές προϊόντων

Πηγή

Μάρτιος 19th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments