organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δράση προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής από τον «Ιπποκράτη» στον Δήμο Παγγαίου

Στο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, θα συμμετάσχει ο Δήμος Παγγαίου.

Στόχος είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες.

Για την  υλοποίηση της δράσης θα διατεθούν από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δύο κινητές μονάδες. 

Η Κινητή Οδοντιατρική/Παιδιατρική Μονάδα Πρόληψης και η Κινητή Ιατρική Μονάδα Πρόληψης οι οποίες θα στελεχώνονται από εθελοντές γιατρούς, γενικό ιατρό ή παθολόγο, εθελοντές παιδιάτρους και από εθελοντές οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.

Σε προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο θα υποβάλλονται µόνο τα παιδιά,τα οποία θα συνοδεύονται από τους γονείς- κηδεµόνες- εκπαιδευτικούς και θα έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης. 

Στα παιδιά που θα υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο, θα παραδίδεται ατοµικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεµόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Το «Χαμόγελο του Παιδιού», για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών θα τηρεί µόνο δελτίο µε τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και µόνο για στατιστικούς λόγους.

Στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης παιδιού και οικογένειας που εφαρµόζει ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με τον Οργανισµό παράλληλα µε τον Κινητή Οδοντιατρική/Παιδιατρική Μονάδα θα διατεθεί και η Κινητή Ιατρική Μονάδα, ώστε να εξεταστούν και ενήλικες ευπαθών, κυρίως, οµάδων.

Το πρόγραµµα λειτουργίας της Κινητής Οδοντιατρικής/Παιδιατρικής Μονάδας θα ξεκινήσει τη ∆ευτέρα 7 Ιανουαρίου και να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019. Ώρες λειτουργίας 8:30 έως 13:00. Παράλληλα, η ιατρική κινητή µονάδα για τους ενήλικες θα λειτουργεί από τις 9:00 έως τις 13:00.

Αναλυτικό πρόγραμμα και στοιχεία επικοινωνίας

Ιανουάριος 5th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Πρόγραμμα εκμάθησης υπολογιστών στην 3η ηλικία

Η ζωή των ατόμων της 3ης ηλικίας, γίνεται όλο και περισσότερο «ψηφιακή». Η εξοικείωση των σημερινών ηλικιωμένων με την ψηφιακή τεχνολογία δεν συμβάλλει μόνο στηνψυχοσωματική τους υγεία, αποτελεί και αναφαίρετο δικαίωμα τους στη γνώση, στην ελευθερία επιλογής των πηγών πληροφόρησης και στην ισότιμη συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα. Στο πλαίσιο αυτό, και με σεβασμό και αγάπη προς την τρίτη ηλικία, ο δήμος μας, συμμετέχει σε δράση που αποσκοπεί στην εκπαίδευση των ηλικιωμένων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ειδικότερα, ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρία «Ολοι Μαζί Μπορούμε» και το Διεθνές Ινσττιούτο Κυβερνοασφάλειας – CSIInstitute, συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στη Γνώση», δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα τρίτης ηλικίας του Δήμου μας να εκπαιδευτούν δωρεάν στη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και την ασφαλή πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο.

Η δράση χωρίζεται σε κύκλους μαθημάτων με διαφορετικούς συμμετέχοντες ανά κύκλο εκμάθησης. Ο εκπαιδευτικός κύκλος θα είναι μηνιαίος με δύο δίωρα την εβδομάδα, απογευματινές ώρες. Ο πρώτος κύκλος, ο οποίος θα γίνει στο 1ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, Ολυμπίας 7, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη , θα ξεκινήσει 14 Ιανουαρίου 2019 και θα λήξει 6 Φεβρουαρίου 2019.

Για τη διδασκαλία των συμμετεχόντων θα υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό μαζί με τους αντίστοιχους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την εκμάθηση αυτών. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο προκαθορισμένο χώρο, είναι δωρεάν και απευθύνονται στους δημότες – κατοίκους τρίτης ηλικίας, κατά προτεραιότητα.

Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής δράσης θα απονέμονται βεβαιώσεις σπουδών για τα άτομα που συμμετείχαν στην εκπαίδευση.

Πληροφορίες στο Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, τηλ: 2132018781-782. FAX 2132018796

Email tmimapaideias@elliniko-argyroupoli.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ 

Πηγή

Ιανουάριος 5th, 2019 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments