organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση αλληλεγγύης στο Καλαθάκι

Βοήθησε κι εσύ όπως μπορείς τον αδύναμο, τον ξένο, τον διαφορετικό για να κρατηθούμε όρθιοι κι ενωμένοι, γιατί μονάχα όταν μοιράζεσαι υπάρχεις… 

Σε περιμένουμε 20 Δεκέμβρη και ώρα 6.30 στην εκδήλωση που πραγματοποιούμε στον κοινωνικό χώρο Albatros (Αριανού και Ιασωνίδου γωνία αρ.4) κάνοντας πράξη και αντιπαράδειγμα ζωής την σχέση μας με τον Άνθρωπο. 

Μιλούν για την αλληλεγγύη: Μαριάννα Κορομπίλη, Γιώργος Μπουκέας, Αθηνά Πανακιλοπούλου, Φρειδερίκη Φαντίδου. 

Συνοδεύουν οι μουσικοί: Μ. Μακρής – Λύρα, Λ. Στεργιανόπουλος – Λαούτο. 

Συλλέγουμε και μοιράζουμε: βασικά είδη διατροφής, είδη ρουχισμού, παιδικές τροφές, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαρισμού.

Πηγή

Δεκέμβριος 19th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συλλογή φαρμάκων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Λαρισαίων

Δέκα μήνες λειτουργίας έκλεισε το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λαρισαίων που συστεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου μαζί με το Κοινωνικό Οδοντιατρείο, Δημοτικό Πολυϊατρείο και Γ’ ΚΑΠΗ Λάρισας. Σε αυτό το διάστημα οι ωφελούμενοι έχουν ξεπεράσει τα 200 άτομα, ενώ ο αριθμός αυτών καθημερινά αυξάνεται.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια ή στερούνται από ασφαλιστική κάλυψη, με βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων. Δυνητικοί δικαιούχοι των υπηρεσιών της δομής είναι άτομα που διαμένουν στο Δήμο Λάρισας, Έλληνες ή μετανάστες που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένων και των αιτούντων διεθνούς ασύλου ή προστασίας.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο, ανήκει στο έργο «ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ – Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λαρισαίων», χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020. Παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα τα οποία εξασφαλίζει μέσω συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες, τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες.

Καλούμε όλους όσους έχουν την δυνατότητα να ενισχύσουν προσφέροντας κυρίως φάρμακα που λαμβάνονται για χρόνιες παθήσεις όπως:
• αρτηριακή υπέρταση
• σακχαρώδης διαβήτης
• δυσλιπιδαιμία (υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια)
• οστεοπόρωση
• βρογχικό άσθμα
• γαστροισοφαγική παλινδρόμηση
• ρευματολογικά προβλήματα
• βιταμίνες, παυσίπονα, κρέμες δερματολογικές και φάρμακα γενικής χρήσης.

Λόγω κρύου κι εποχικής γρίπης υπάρχει μεγάλη ανάγκη και σε αντιβιοτικά, αντιβηχικά, αποσυμφορητικά, αντιπυρετικά – αναλγητικά, οφθαλμικές και ρινικές σταγόνες ( τόσο παιδικά όσο κι ενηλίκων).

Επίσης υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε αναλώσιμα ( ταινίες μέτρησης σακχάρου, σκαρφιστήρες, χανζαπλαστ, βαμβάκι κλπ).

Οι ενδιαφερόμενοι για χορήγηση φαρμάκων μπορούν να απευθύνονται στην κοινωνική λειτουργό του Κοινωνικού Φαρμακείου, Κυρίτση Εύη και στη φαρμακοποιό Τσιάνα Ελένη , στο τηλέφωνο 2410626123. Το Κοινωνικό Φαρμακείο εδρεύει στην Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου, ώρες λειτουργίας 8:00 – 16:00.

Πηγή

Δεκέμβριος 19th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας συγκεντρώνει Πακέτα Αγάπης

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων απευθύνει έκκληση σε όλους τους δημότες της πόλης, (καταστηματάρχες, επιχειρήσεις, σχολεία, συλλόγους) να συνεισφέρουν στο έργο του,  προσφέροντας τα δικά τους πακέτα αγάπης τα οποία μπορούν να περιέχουν τρόφιμα μακράς διαρκείας (μακαρόνια, αλεύρι, ρύζι, ζάχαρη, γάλα, λάδι, κονσέρβες κλπ), είδη ατομικής υγιεινής, προκειμένου να διατεθούν σε οικογένειες του δήμου. 

Οι μέρες των Χριστουγέννων δεν είναι απλά μια εποχή είναι ένα συναίσθημα, ένα συναίσθημα παιδικό, αθώο, γεμάτο αγάπη, προσφορά και αλληλεγγύη. 

Ας τις δούμε λοιπόν σαν ευκαιρία να ομορφύνουμε λίγο την καθημερινότητα και να δώσουμε μια νότα χαράς σε αυτές τις οικογένειες μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού, ΤΡΙΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρες 8:30 – 15:30.

Πηγή

Δεκέμβριος 19th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments