organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Κίνηση Αλληλεγγύης Πατησίων: Αγορά αλληλεγγύης χωρίς μεσάζοντες

Από την ανακοίνωσή τους:

Ξεκινάμε την καινούργια σεζόν με το πρώτο παζάρι την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στο Πάρκο Δρακόπουλου, όπως πάντα, Πατησίων 356-358. Και κάθε μήνα θα διοργανώνουμε μια αγορά αλληλεγγύης, έχοντας πάρει την άδεια του δήμου της Αθήνας, γιατί το όπλο των ανθρώπων είναι η αλληλεγγύη. Σας περιμένουμε όλους.

Όπως πάντα μαγειρεύει κάθε φορά και μοιράζει Δωρεάν Φαγητό για όλους η Κοινωνική Κουζίνα «ο Άλλος Άνθρωπος» στα Πατήσια. Ακόμα συγκεντρώνουμε φάρμακα για το Φαρμακείο Αλληλεγγύης και το Κοινωνικό Ιατρείο, αλλά και τρόφιμα, είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής.

Δεν είναι ένα απλό παζάρι, είναι μια Γιορτή Αλληλεγγύης, ΠΑΝΤΑ.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

Νοέμβριος 8th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Άλμα Ζωής: Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Δωρεάν Κλινικού Ελέγχου Μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (ΕΧΕΜ) πραγματοποιεί το Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Κλινικής Εξέτασης μαστού για νέες γυναίκες 20-39 ετών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες 20-39 ετών και περιλαμβάνει Δωρεάν Κλινικό Έλεγχο μαστού από χειρουργούς της ΕΧΕΜ και εφόσον κριθεί απαραίτητο από τους ειδικούς, παραπομπή για δωρεάν εξετάσεις (Μαστογραφία, Υπέρηχο μαστού ή πιο εξειδικευμένες εξετάσεις) σε διαγνωστικά κέντρα.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι γυναίκες 20-39 ετών για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης, να έρθουν σε επαφή με ειδικούς γιατρούς μαστού που θα τις ενημερώσουν για την υγεία του μαστού τους, να εξοικειωθούν οι νεότερες γυναίκες με τη διαδικασία της κλινικής εξέτασης μαστού και να κάνουν δωρεάν εξετάσεις ανάλογα με τις συστάσεις των ειδικών.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται για 2 εβδομάδες, από Δευτέρα 12 Νοεμβρίου έως Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων – Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο (Σόλωνος 78, Αθήνα).

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν για ραντεβού, 10πμ -1μμ, στη γραμματεία του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» : 210 88 15 444.

Δωρεάν Κλινικός Έλεγχος μαστού για γυναίκες 20-39 ετών σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη την ίδια χρονική περίοδο με διοργάνωση από τους τοπικούς Συλλόγους «Άλμα Ζωής» στις αντίστοιχες πόλεις.

Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας (Πάτρα):
Διάρκεια προγράμματος: 12-23 Νοεμβρίου 2018
Τηλέφωνο για ραντεβού: 2610 222 274

Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη):
Διάρκεια προγράμματος: 12-15 Νοεμβρίου 2018
Τόπος πραγματοποίησης εξετάσεων: Λευκός Πύργος, Κινητή Μονάδα Μαστογράφου του Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο».
Τηλέφωνο για ραντεβού: 2310 285 181

Το πρόγραμμα Ενημέρωσης και Κλινικού ελέγχου μαστού γυναικών 20-39 ετών υλοποιείται από τα καθαρά έσοδα του συμβολικού αγώνα δρόμου και περίπατου Greece Race for the Cure®, με την ευγενική υποστήριξη των δημητριακών FITNESS® της Nestlé.

Πηγή

Νοέμβριος 8th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Καρδίτσα: Ξεκίνησε τη λειτουργία της η Φροντιστηριακή Δανειστική Βιβλιοθήκη

Εμπλουτισμένη σε εκπαιδευτικό υλικό, ξεκίνησε τη λειτουργία της τη φετινή χρονιά, η Δανειστική Φροντιστηριακή Βιβλιοθήκη Καρδίτσας.

Όπως σημειώνει ο Δήμος της περιοχής, έπειτα από σειρά δράσεων της ομάδας έργου, το προηγούμενο διδακτικό έτος, η βιβλιοθήκη, γέμισε τα ράφια της με υλικό, χάρη στην ευαισθησία των Εκπαιδευτικών Δημόσιας & Ιδιωτικής εκπαίδευσης, Εκδοτικών οίκων, γονέων, μαθητών κ.λ.π που άμεσα ανταποκρίθηκαν σ’ αυτές.

Στεγάζεται στο ισόγειο διώροφης κατοικίας επί της οδού Λ. Σακελλαρίου 16.
Λειτουργεί στην παρούσα φάση κάθε Τετάρτη το απόγευμα 5.30 μ.μ έως 7.00 μ.μ με την συνδρομή μικρής ομάδας εθελοντών.

Το ζητούμενο είναι η ομάδα αυτή μελλοντικά να αυξηθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών.

Σκοπός της είναι, η συγκέντρωση των σχολικών βοηθημάτων από μαθητές, γονείς, φροντιστές κ.λπ, που δεν τα χρησιμοποιούν πια, ώστε να δανείζονται στους μαθητές που οι οικογένειές τους δεν μπορούν ν’ ανταποκριθούν οικονομικά στην αγορά βοηθημάτων. Απώτερος στόχος να βελτιώσουν οι μαθητές, που θα δανειστούν τα βοηθήματα την απόδοσή τους στο σχολείο και να ενισχύσουν την προοπτική πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Δανειστική Φροντιστηριακή Βιβλιοθήκη απευθύνεται σε παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τόσο σε βοηθήματα Ελληνικών μαθημάτων, όσο και Ξενόγλωσσων, εφ’ όσον υπάρχει προσφορά.

Δικαιούχοι για την δομή αυτή είναι:
–Έλληνες κάτοικοι Δήμου Καρδίτσας
–Ομογενείς κάτοικοι Δήμου Καρδίτσας
–Αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα στο Δήμο τουλάχιστον ένα χρόνο και έχουν άδεια παραμονής .

Οι μαθητές που ενδιαφέρονται θα μπορούν να δανείζονται το βοήθημα που χρειάζονται δίνοντας μόνο το όνομά τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Πηγή

Νοέμβριος 8th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments