organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Βύρωνας: Χωριό Παραγωγών και Καταναλωτών

Την Κυριακή 11η Νοεμβρίου 2018, στο πάρκο της Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο, θα διεξαχθεί η κοινωνική δράση “Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών”, που διοργανώνεται από τον ”Σύλλογο Καταναλωτών Βύρωνα – Η Αλληλεγγύη” με ώρες λειτουργίας 08:00 – 15:00.

Το “Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών” είναι μια δράση με κοινωνικό χαρακτήρα καθώς παραγωγοί από όλη τη χώρα διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες σε λογικές τιμές στους καταναλωτές, ενώ μέρος των προϊόντων διατίθενται στις κοινωνικές δομές της πόλης προς ενίσχυση των ανθρώπων που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Πρόκειται ουσιαστικά για σημαντική δράση αλληλεγγύης της Δημοτικής Αρχής η οποία πλέον διοργανώνεται με νέο τρόπο λειτουργίας όπως ορίζεται από τον Νόμο 4497/2017, άρθρο37, από τον “Σύλλογο Καταναλωτών Βύρωνα – Η Αλληλεγγύη” που ευελπιστεί να συνεχίσει και να αναπτύξει περαιτέρω αυτή την ήδη πολύ επιτυχημένη εκδήλωση και να προσφέρει τα μέγιστα στους κατοίκους της πόλης του Βύρωνα και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να διατεθούν μεταξύ άλλων τα εξής προϊόντα: αλεύρι, αλεύρι δίκοκο (ζέας), αλεύρι ρεβυθιού, αλλαντικά, αρτοσκευάσματα, απορρυπαντικά, αχλάδια, αυγά, αραχίδα από Ηλεία, απάκι, βασιλικός πολτός, βότανα, βουτήματα, βιολογικά, γαλακτοκομικά, γλυκοπατάτες Νάξου, γλυκά κουταλιού, ελιές, ζυμαρικά, καραμελωμένοι ξηροί καρποί, κέτσαπ, κουλούρια παξιμάδια, λάδι, λαζάνια, λεμόνια, λουκάνικα, λουκούμια, μανταρίνια, μανιτάρια, μαρμελάδες, μέλι, μήλα, ξερά σύκα, ξηροί καρποί, ξύδι, οίνος, όσπρια, παξιμάδια, παραδοσιακά εδέσματα, πατάτες, πελτές τομάτας, πίτες, πορτοκάλια, ρόδια, ρίγανη, ρύζι, σαλιγκάρια, σάλτσες, σκόρδα, σταφίδες, ταχίνι, τοματίνια, τσίπουρο, τυροκομικά, χαλβάς, φυτικά καλλυντικά, χαλβάς Φαρσάλων, ψητή μελιτζάνα με λιαστή τομάτα, κρητικά τυριά, τομάτες από Αργολίδα, σύγκλινο και καπνιστά αλλαντικά, φρέσκα παραδοσιακά λουκάνικα από το Καρπενήσι, κουλούρια από την Καστοριά κ.α.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα Προϊόντων – Συμμετεχόντων

Η εγγραφή σας στον Σύλλογο Καταναλωτών και η απόκτηση της κάρτα μέλους προσφέρει στους κατόχους της πρόσβαση σε εκπτώσεις και προσφορές, στους παραγωγούς και στα καταστήματα της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους υπεύθυνους του συλλόγου:
Τηλέφωνα 2107666068
Ιστοσελίδα: skva.gr
email: Info@skva.gr
Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών» είναι:
• τα λεωφορεία 203 – 204 (Στάση ΙΚΑ), 732 (13η Στάση) και
• το τρόλεϊ 11 (Στάση Παλιό Τέρμα).

Πηγή

Νοέμβριος 7th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Δέλτα

Συνεχίζεται η μεγάλη καμπάνια του Δήμου Δέλτα για τη συγκέντρωση υγειονομικού υλικού και φαρμάκων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Το κάλεσμα απευθύνεται στις εκκλησίες, στα σχολεία, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους προκειμένου να κοινοποιηθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό πολιτών.

Έτσι, από την Πέμπτη 8 μέχρι την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, υγειονομικό υλικό και φάρμακα, είτε ατομικά είτε από συλλογικές προσπάθειες, θα παραδίδονται στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα (πρώην κοινότητες) αλλά και στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο Σίνδου, καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή), από τις 09:00 π.μ. μέχρι τις 13:00 μ.μ.

Τα φάρμακα που χρειάζονται για το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι αυτά που λαμβάνονται για χρόνιες παθήσεις όπως:
–αρτηριακή υπέρταση
–σακχαρώδης διαβήτης
–δυσλιπιδαιμία (υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια)
–οστεοπώρωση
–βρογχικό άσθμα
–γαστροισοφαγική παλινδρόμηση
–ρευματολογικά προβλήματα
–καθώς και αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντιβιοτικά, κρέμες δερματολογικές και φάρμακα γενικής χρήσης.

Πηγή

Νοέμβριος 7th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Κιλκίς: Δωρεάν σεμινάρια λαϊκής επιμόρφωσης

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Κιλκίς δίνει την ευκαιρία στους δημότες να παρακολουθήσουν δωρεάν σεμινάρια λαϊκής επιμόρφωσης τα οποία ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις τους, διευρύνουν τις δεξιότητές τους και μπορούν να αξιοποιηθούν μελλοντικά στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή τους.

Οι θεματικές των νέων σεμιναρίων λαϊκής επιμόρφωσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι έχουν επιλεγεί από τους ίδιους τους πολίτες μετά την ολοκλήρωση του α’ κύκλου δωρεάν σεμιναρίων την περίοδο 2017- 2018, και αφορούν ειδικότερα τα εξής γνωστικά αντικείμενα:

– Αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων και παροχή πρώτων βοηθειών
– Η υγεία ως πολιτισμικό και κοινωνικό αγαθό – Εξαρτησιογόνες ουσίες, ασθένειες, στοματική υγιεινή, ατυχήματα και ασφάλεια, πρώτες βοήθειες
-Βιολογικές καλλιέργειες και δημιουργία λαχανόκηπου
-Αγροτική επιχειρηματικότητα και εκμετάλλευση φαρμακευτικών αρωματικών φυτών
-Βασικές χρήσεις δεξιότητας Η/Υ
-Υποστήριξη στην εκμάθηση ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς
-Τηλεκατάρτιση στον εθελοντισμό και προγράμματα της ευρωπαϊκής εθελοντικής εργασίας(EVS)μέσω του Erasmus +, ευρωπαϊκή κάρτα νέων και σύνταξη ευρωπαϊκού βιογραφικού (Europass)

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές, άνεργοι, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν έως και το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου αίτηση συμμετοχής στην Επιμορφωτική Κιλκίς.

Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν κατά το διάστημα Δεκεμβρίου 2018 – Μαρτίου 2019 τις απογευματινές ώρες σε πιστοποιημένες αίθουσες της Επιμορφωτικής Κιλκίς.

Πηγή

Νοέμβριος 7th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments