organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης-Υποστήριξης Δανειοληπτών στην Ηλιούπολη

Κέντρο Ενημέρωσης-Υποστήριξης Δανειοληπτών, δημιουργείται στην Ηλιούπολη, η οποία είναι μια από τις 30 περιοχές όπου έχει οριστεί να λειτουργήσουν ανάλογα Κέντρα.

Τα Κέντρα Ενημέρωσης – Υποστήριξης Δανειοληπτών (Κ.Ε.Υ.Δ.) έχουν ως κύρια αρμοδιότητα την ενημέρωση και την υποστήριξη δανειοληπτών με την παροχή οικονομικών και νομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών για ζητήματα σύναψης δανείων, διαχείρισης ενήμερων ή ληξιπρόθεσμων οφειλών έναντι πιστωτικών, χρηματοδοτικών ιδρυμάτων και εταιριών του ν.4354/2015 όπως ισχύει, καθώς και εν γένει για θέματα χρηματοοικονομικής διαχείρισης.

Στα ΚΕΥΔ θα απασχολούνται δύο (2) δημόσιοι υπάλληλοι που θα αποσπασθούν στο οικείο Κέντρο ως υπάλληλοι της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), τέσσερις εξειδικευμένοι σύμβουλοι, δύο οικονομολόγοι και δύο νομικοί.

Ο Δήμος Ηλιούπολης -στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης με την ΕΓΔΙΧ- θα μισθώσει χώρο και αναλαμβάνει την υποχρέωση παραχώρησης της χρήσης και της διαμόρφωσης του χώρου ώστε να καλύπτει τις εργασιακές ανάγκες για 6 θέσεις εργασίας και υποδοχής κοινού η μισθοδοσία των οποίων θα καλύπτεται από χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Οι δαπάνες λειτουργίας του ΚΕΥΔ θα αποδίδονται στον Δήμο απολογιστικά κάθε τρίμηνο.

Επίσης ο Δήμος Ηλιούπολης αναλαμβάνει για την έναρξη και λειτουργία του ΚΕΥΔ, την οργάνωση για τα οικονομικά και τεχνικά θέματα όσο και για πρακτικά θέματα όπως η καθαριότητα του χώρου, συνδέσεις με τα δίκτυα παροχής νερού, τηλεπικοινωνιών κλπ.

Προσωρινά το ΚΕΥΔ του Δήμου θα λειτουργήσει στο ΚΕΠ στην Κάτω Ηλιούπολη στην οδό Νικομάχου 18. Οι ώρες λειτουργίας είναι 9.00-17.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2132125730 και στη ιστοσελίδα www.keyd.gov.gr.

Πηγή

29 Ιουνίου, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ξεκινά την 1η Ιουλίου το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης

Ξεκινά την 1η Ιουλίου το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης και ο Δήμος Χαλανδρίου ανακοινώνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων καλώντας όλους και όλες μας να συμμετέχουμε με την ίδια θέρμη για τέταρτη συνεχή χρονιά στη μεγάλη γιορτή της πόλης. Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη μιας σπουδαίας γυναίκας που προσέφερε πολλά στην πόλη, της Καλλιόπης Μουστάκα, δωρήτριας του Αετοπουλείου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της.

Με προμετωπίδα του την αλληλεγγύη και το φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνει 65 εκδηλώσεις από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων έχουν ελεύθερη είσοδο (μόνο 8 έχουν εισιτήριο) και οι θεατές καλούνται μόνο να συνεισφέρουν εθελοντικά με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού και μεικτά θεάματα ενώ το φεστιβάλ «ανοίγουν» φέτος οι φορείς της πόλης με τις δικές τους εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν από την 1η μέχρι τις 9 Ιουλίου.

Εκτός από την ποικιλία εκδηλώσεων από καταξιωμένους καλλιτέχνες αλλά και νέους δημιουργούς που φιλοξενούν, οι Νύχτες Αλληλεγγύης στοχεύουν επίσης στη διασφάλιση των προϋποθέσεων ώστε οι παραστατικές τέχνες να είναι προσβάσιμες σε όλους και όλες. Η μεγάλη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη που έγινε πέρυσι στη Ρεματιά, ύστερα από συνεργασία του Δήμου Χαλανδρίου με την Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών, υπήρξε η πρώτη καθολικά προσβάσιμη ως προς το περιεχόμενο συναυλία της χώρας καθώς υπήρχε ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και ενδογλωσσικοί υπέρτιτλοι για Κ(κ)ωφούς/ες και βαρήκοους/ες. Η προσπάθεια αυτή του Δήμου Χαλανδρίου, πάντα σε συνεργασία με την Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών, θα συνεχιστεί και φέτος με την παρουσίαση περισσότερων καθολικά προσβάσιμων ως προς το περιεχόμενο παραστάσεων. Παράλληλα, ο χώρος του θεάτρου έχει διαμορφωθεί ώστε να είναι φιλικός και προσβάσιμος για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα.

Σημειώνεται ακόμη ότι αποτελεί επιλογή της σημερινής διοίκησης η μεγάλη πλειονότητα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ρεματιάς να έχουν ελεύθερη είσοδο ενώ όλοι/ες οι καλλιτέχνες/ιδες αμείβονται για το έργο τους. Οι Νύχτες Αλληλεγγύης προσδοκούν ότι και φέτος θα «νομιμοποιήσουν» το όνομά τους «ζητώντας» για μια ακόμη χρονιά, από τους θεατές των εκδηλώσεων χωρίς οικονομικό αντίτιμο, την προσφορά τροφίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για όσους και όσες δοκιμάζονται πιο σκληρά από την κρίση. Στόχος του Δήμου Χαλανδρίου είναι οι Νύχτες Αλληλεγγύης να διαδώσουν ακόμη περισσότερο φέτος το μήνυμά τους ως μια ανοιχτή σε όλους και όλες καθημερινή γιορτή αλληλεγγύης και συντροφικότητας, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με σημείο αναφοράς την τέχνη και τόπο συνάντησης το Θέατρο Ρεματιάς.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Ώρα έναρξης παραστάσεων Ιουλίου: 9.00 μ.μ.
Ώρα έναρξης παραστάσεων Αυγούστου – Σεπτεμβρίου: 8.30 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες

29 Ιουνίου, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments