organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

ΟpenWalkAthens: Βιβλιοθήκες της Αθήνας

Την Κυριακή, 13 Μαΐου 2018, και με την ευκαιρία της διεθνούς διάκρισης της Αθήνας από την UNESCO ως παγκόσμιας πρωτεύουσας του βιβλίου για το 2018, οι atenistas σας καλούν να γνωρίσετε 35 βιβλιοθήκες (και αρχεία) της Αθήνας που ανοίγουν τις πόρτες τους για να μας ξεναγήσουν στις εγκαταστάσεις και τις συλλογές τους.

Περισσότερο ή λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό, δημόσιες ή ιδιωτικές, ελληνικές ή ιδρυμάτων άλλων χωρών, παιδικές ή επιστημονικές, αφιερωμένες στην τέχνη, τον πολιτισμό, τη φύση και το περιβάλλον, την ιστορία ή τις θετικές επιστήμες, οι βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στον ανοικτό περίπατο καλωσορίζουν τους κατοίκους της Αθήνας στον κήπο της γνώσης για να μοιραστούν τους θησαυρούς της.

Με τεκμήρια της αρχαίας, της βυζαντινής και της νεώτερης Ελλάδας, με ειδικές ή γενικές συλλογές, θεματοφύλακες της Ιστορίας ή μνημεία οι εγκαταστάσεις τους, με το βλέμμα τόσο στο παρελθόν όσο και στο ψηφιακό μέλλον, οι βιβλιοθήκες στολίζουν την πόλη μας και την Κυριακή, 13 Μαΐου μας υποδέχονται με ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα.

Με οδηγούς τους υπεύθυνους των βιβλιοθηκών, επιμελητές και βιβλιοθηκονόμους που γνωρίζουν σε βάθος τις συλλογές τους, οι Αθηναίοι θα περιηγηθούν στα αποθετήρια της γνώσης είτε είναι ειδικοί και ερευνητές, μελετητές ή αναγνώστες, μικροί ή μεγάλοι σε ηλικία.

Με το άρωμα του παλιού βιβλίου στην προθήκη και το βιβλιοστάσιο ή τη γνώση στα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης και παρουσίασης, οι βιβλιοθήκες υποδέχονται το γνώριμό τους κοινό των ερευνητών αλλά και τον κάτοικο και επισκέπτη της Αθήνας ως χώροι προσωπικής ανάπτυξης, κοινωνικής αλληλεπίδρασης και μάθησης, προσφέροντας ξεναγήσεις και δρώμενα.

Οργανώστε από πριν τις επισκέψεις σας και δηλώστε, όπου απαιτείται, τη συμμετοχή σας μέσω τηλεφώνου, ημέηλ ή της πλατφόρμας eventbrite. Περιηγηθείτε στην πόλη από βιβλιοθήκη σε βιβλιοθήκη.

• Χάρτης με όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος θα έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο, αλλά επιπλέον, οι περιηγητές θα μπορούν να προμηθευτούν έντυπο οδηγό-χάρτη από όποιο σημείο ξεκινήσουν την περιήγησή τους .

Πηγή και Πλήρης κατάλογος βιβλιοθηκών

Μάιος 8th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Τουρνουά αγάπης στην Καλαμαριά

Το Γραφείο Αθλητισμού Δήμου Καλαμαριάς, προσπαθώντας να δημιουργήσει και να στηρίζει νέες ιδέες, θεσμούς αισιοδοξίας, ελπίδας και ζωής, διοργανώνει σε συνεργασία με το Αθλητικό Εκπολιτιστικό Σωματείο «Α.Ε.Σ Κρόνος Καλαμαριάς», Φιλανθρωπικό τουρνουά Βόλεϊ, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στις 9.30 το πρωί, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμαριάς (Τριπόλεως & Σουρμένων), η οποία φιλοδοξεί να γίνει θεσμός.

Πρόκειται για το 1ο Τουρνουά Βόλεϊ, στο οποίο θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ακαδημίες βόλεϊ, του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, με κορίτσια ηλικίας έως 12 ετών, στη διάρκεια του οποίου θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στον αγωνιστικό χώρο.
Στους τρεις πρώτους νικητές θα απονεμηθούν μετάλλια, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και παράλληλα θα κληρωθούν και δώρα.

Στους αγώνες δεν θα υπάρχει εισιτήριο, αντί αυτού και επειδή ο σκοπός του τουρνουά είναι φιλανθρωπικός, παρακαλούνται οι θεατές, όσοι θέλουν και μπορούν, να φέρουν είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και είδη ρουχισμού και αγαθών για το Χαμόγελο του Παιδιού. Η όλη εκδήλωση θα τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Πετοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.

Το μήνυμα που αναμένεται να μεταδοθεί μέσα από τους αγώνες, είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε τόσο για το καλό του αθλήματος και την προβολή του, όσο και για την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και φορέα.

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
–Προαιρετική οικονομική εισφορά στον ειδικό κουμπαρά του «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
–Συγκέντρωση Τροφίμων
–Γάλα εβαπορέ
–Λάδι
–Ρύζι
–Όσπρια
–Αλεύρι
–Σάλτσα τομάτας
–Είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί).
–Άνθος αραβοσίτου
–Αλάτι, Ξύδι, Μπαχαρικά
–Πουρές
–Βρεφικές κρέμες, Βρεφικό γάλα
–Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος)
–Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό ρούχων, χλωρίνη κλπ).
–Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες).
–Είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων, σκούπες, σφουγγαρίστρες, κοντάρια, φαράσια).
–Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
–Μακαρόνια
–Χυλοπίτες
–Κριθαράκι
–Μέλι
–Κριτσίνια
–Φρυγανιές
–Χυμοί
–Μπισκότα
–Βρεφικές Κρέμες
–Μωρομάντηλα
–Πάνες για μωρά Νο 4-5

Πηγή

Μάιος 8th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments