organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Αχαρνές: Δωρεάν αιμοληψίες στα ΚΑΠΗ του Δήμου

Η Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών (ΔΗ.Φ.Α.) ανακοινώνει την συνεργασία της με γνωστό διαγνωστικό κέντρο, ώστε να προσφέρει δωρεάν αιμοληψίες για διαγνωστικές εξετάσεις στους χώρους των ΚΑΠΗ του Δήμου Αχαρνών.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Αχαρνών, έχουν τη δυνατότητα, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, να πραγματοποιούν τις μικροβιολογικές εξετάσεις που τους έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός τους, στο ιατρείο του πλησιέστερου ΚΑΠΗ και από τον ίδιο χώρο να παραλαμβάνουν τις απαντήσεις τους.

Το σχετικό πρόγραμμα με τις ημέρες και ώρες που θα πραγματοποιούνται οι αιμοληψίες, θα ανακοινώνεται στα κατά τόπους ΚΑΠΗ.

Για πληροφορίες και ραντεβού τα μέλη θα πρέπει να απευθύνονται στο ΚΑΠΗ που ανήκουν:

● 1ο ΚΑΠΗ: 210-2402456
● 2ο ΚΑΠΗ: 210-2449320
● 3ο ΚΑΠΗ: 211-1821740
● 4ο ΚΑΠΗ: 210-2320874

Πηγή

Μάρτιος 5th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αγία Παρασκευή: Μαθήματα Υποκριτικής-Αυτοσχεδιασμού στα Εργαστήρια Τέχνης

Την επανέναρξη του τμήματος Υποκριτικής-Αυτοσχεδιασμού, ανακοίνωσαν τα Εργαστήρια Τέχνης του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής-ΠΑΟΔΑΠ.

Το τμήμα απευθύνεται σε όσους/ες ανεξαρτήτως ηλικίας ενδιαφέρονται και αγαπούν πραγματικά το Θέατρο και θέλουν να εξασκήσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητες και ικανότητές τους, αλλά και να προετοιμαστούν για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Μέσα από τις αναλύσεις των ρόλων οι σπουδαστές γνωρίζουν τους μεγάλους συγγραφείς του αρχαίου ελληνικού, του κλασικού ευρωπαϊκού και του σύγχρονου θεάτρου και εξοικειώνονται με τα έργα τους. Επίσης μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, αποκτούν αυτογνωσία και μαθαίνουν καινούργιους τρόπους συνεργασίας με τους άλλους.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα 18.00-21.00 με τον Νίκο Κανατά και κάθε Παρασκευή 18.00-21.00 με την Ελένη Τζαγκαράκη.

Για πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα προγράμματα επικοινωνήστε στο τηλ. 210 6016626, Δευτέρα έως Πέμπτη 9.00-21.00, Παρασκευή 13.00-20.00 και Σάββατο 9.30-15.30 και στο email: artpaodap@gmail.com.

Πηγή

Μάρτιος 5th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν σεμινάρια καριέρας για φοιτητές και ανέργους

Στη δημοτική βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας (Πυλαίας 59, τηλ. 2310 919039) θα ξεκινήσουν Σεμινάρια Καριέρας για φοιτητές και ανέργους, με φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας σε ισχύ.

Οι Θεματικές των Σεμιναρίων Καριέρας είναι οι παρακάτω:

Βιογραφικό Σημείωμα & Συνοδευτική Επιστολή (3 ώρες)
Λέξεις Κλειδιά: Ορισμοί, Τύποι Βιογραφικών, Περιεχόμενο, Οδηγίες Σύνταξης, Σωστά & Λάθη
Ημερομηνία & Ώρα Διεξαγωγής : Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, ώρα 4:00 – 7:00
Εισηγήτρια : Ελένη Καραϊσκου , Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Προετοιμαστείτε για τη Συνέντευξη Εργασίας (3 ώρες)
Λέξεις Κλειδιά: Ορισμός, Τυποι Συνεντεύξεων, Προετοιμασία, Σωστά & Λάθη
Ημερομηνία& Ώρα Διεξαγωγής : Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, ώρα 4:00 – 7:00
Εισηγήτρια : Ελένη Καραϊσκου , Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Τα Σεμινάρια είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή στη βιβλιοθήκη μόνο με τη φυσική παρουσία του ενδιαφερομένου.
Συνολικός αριθμός συμμετεχόντων μέχρι 25 άτομα.

Πηγή

Μάρτιος 5th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Προσοτσάνη: Δωρεάν μαστογραφίες και κλινικός έλεγχος

Η μονάδα κινητού μαστογράφου του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018.

Γυναίκες άνω των 40 ετών θα μπορούν να κάνουν δωρεάν μαστογραφία και κλινικό έλεγχο. Η μονάδα κινητού μαστογράφου του Θεαγενείου είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα και στελεχωμένη με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, υπό την εποπτεία της χειρουργού μαστού/διευθύντριας του Χειρουργικού – Ογκολογικού Τμήματος Μαστού του νοσοκομείου, Ροδονίκης Ιωσηφίδου. Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση των γυναικών για την αξία του προσυμπτωματικού προληπτικού ελέγχου και θα διανέμεται έντυπο υλικό.

Το πρόγραμμα διοργανώνει ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Θεαγένειο και υλοποιείται σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ύστερα από συνεννόηση με τους κατά τόπους δήμους και φορείς.

Πηγή

Μάρτιος 5th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μονεμβασιά: Εκδηλώσεις ενημέρωσης για Α’ Βοήθειες

Διαδραστικές εκδηλώσεις θεωρητικής και πρακτικής προσέγγισης σε θέματα Α’ Βοηθειών με σύνθημα « η γνώση σώζει ζωές», διοργανώνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μονεμβασίας και το ΕΔΔΥΠΠΥ σε συνεργασία με την ΕΔΟΚ (Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων).

Πιο αναλυτικά οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:

–το Σάββατο 10/3/18 στους Μολάους, στην Αίθουσα Θεάτρου του Γυμνασίου «Χρήστος Ι. Καρυτσιώτης», ώρα 15:00 – 19:00 (δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 στο τηλ. 2732360536 κ. Μπατσάκη) και
–την Κυριακή 11/3/18 στη Νεάπολη, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων-Αμφιθέατρο του Γυμνασίου Νεάπολης, ώρα 11:00 – 15:00 (δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 στο τηλ. 2734360125 κ. Γιαννακόπουλο).

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν από ειδικά εκπαιδευμένους και έμπειρους εθελοντές της ΕΔΟΚ είναι Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), Πνιγμονή – Ξένο σώμα στο λάρυγγα, Λιποθυμία, Δηλητηρίαση από μέθη, Έγκαυμα, Τσίμπημα σφήκας – μέλισσας και Ηλίαση.

Στο πλαίσιο αυτό οι διοργανωτές καλούν όλους τους δημότες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις – ιδιαίτερα χρήσιμες για Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, Γονείς, Ηλικιωμένους, Εργαζόμενους του Δήμου σε συνεργεία, τεχνικά έργα, καθαριότητα, πράσινο, αθλητικά κέντρα, παιδικούς σταθμούς, κοινωνική πρόνοια, Συλλόγους αθλητικούς, φυσιολατρικούς, περιηγητικούς, ορειβατικούς, Σωματεία και Συλλόγους εργαζομένων, επαγγελματίες βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, αγρότες, κτηνοτρόφους, ψαράδες, επαγγελματικούς φορείς του Δήμου, Φορείς ιδιωτικούς ή δημόσιους που ασχολούνται με το τουρισμό. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Πηγή

Μάρτιος 5th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν κλινικός έλεγχος και μαστογραφίες

Δωρεάν κλινικό έλεγχο και μαστογραφία θα μπορούν να κάνουν, στις 10 Μαρτίου, στο Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης, γυναίκες άνω των 40 ετών, στο πλαίσιο του Προγράμματος Προσυμπτωματικού Προληπτικού Ελέγχου Μαστού, που διοργανώνει ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο».

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδος, ύστερα από συνεννόηση με τους κατά τόπους δήμους και φορείς.

Η μονάδα κινητού μαστογράφου του Θεαγενείου, εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα και στελεχωμένη με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, θα προσφέρει δωρεάν κλινικό και μαστογραφικό έλεγχο, υπό την εποπτεία της χειρουργού μαστού/διευθύντριας του Χειρουργικού – Ογκολογικού Τμήματος Μαστού του νοσοκομείου, Ροδονίκης Ιωσηφίδου.

Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση των γυναικών σχετικά με τα πλεονεκτήματα του προσυμπτωματικού προληπτικού ελέγχου και θα διανεμηθεί έντυπο υλικό.

Πηγή

Μάρτιος 5th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Δωρεάν εξετάσεις οστικής πυκνότητας

O Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας θα διοργανώσει από 5 έως και 9 Μαρτίου δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του κάθε Κ.Α.Π.Η και μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι κάτοικοι του δήμου .

ΔΕΥΤΕΡΑ 5-3-18 Β Κ.Α.Π.Η: ΧΡ.ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ,ΕΛΛΗΝΙΚΟ 2109614324

ΤΡΙΤΗ 6-3-18 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 7-3-18 Α Κ.Α.Π.Η: ΑΛΕΞΙΟΥΠΟΛΕΩΣ 27, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 2109958620

ΠΕΜΠΤΗ 8-3-18 Δ Κ.Α.Π.Η: ΟΛΥΜΠΙΑΣ 40-42 ,ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 2109929583

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-3-18 Γ Κ.Α.Π.Η: Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 602 & ΙΜΕΡΑΣ 2132019206

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2008 στους Δήμους Μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και αφορά κυρίως γυναίκες άνω των 45 – 50 ετών. Περιλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας . Σκοπός του προγράμματος είναι να ανακαλύψουμε φαινομενικά υγιείς γυναίκες άνω των 45 ετών οι οποίες πάσχουν από Οστεοπενία ή Οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων. Βάσει της ιατρικής βιβλιογραφίας τα αυτόματα αυτά κατάγματα οδηγούν πολλούς από τους ανθρώπους με Οστεοπόρωση σε θάνατο μέσα σε διάστημα ενός έτους. Η σημασία του προγράμματος είναι να σωθούν πολλοί άνθρωποι από αυτόματο κάταγμα και ενδεχόμενο θάνατο.Η οργάνωση του ελέγχου μπορεί να αποτελέσει μία παραδειγματική δράση για την πολιτεία, ώστε να αναπτυχθούν Εθνικά Προγράμματα Προσυμπτωματικού Ελέγχου.

Πηγή

Μάρτιος 5th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν μαθήματα εκμάθησης Πορτογαλικής Γλώσσας

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης και με την ευγενική δωρεά-χορηγία του Καθηγητή της Πορτογαλικής Γλώσσας, κου Παπά Νικόλαου, προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης της Πορτογαλικής Γλώσσας για αρχάριους (επίπεδο Α1), σε δύο (2) τμήματα 25 ατόμων το καθένα, διάρκειας πενήντα (50) ωρών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους είτε είναι δημότες είτε κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης οι οποίοι εφόσον επιλεγούν, θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι είναι Δημότες Θεσσαλονίκης(πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης) ή κάτοικοι Δήμου Θεσσαλονίκης (φωτοτυπία λογαριασμού κοινής ωφέλειας ή οτιδήποτε αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας).

Τα μαθήματα διδασκαλίας διάρκειας δύο (2) διδακτικών ωρών θα διεξάγονται δύο (2) φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή (Α΄τμήμα 17:00-19:00 και Β΄τμήμα 19:00-21:00), κατά το χρονικό διάστημα Μάρτιος 2018- Μάϊος 2018.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 13 Μαρτίου 2018 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Εγνατίας 132.

Μοναδικό κριτήριο επιλογής των μαθητών, αποτελεί η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων.

Κάθε ενδιαφερόμενος, πριν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι η δήλωση συμμετοχής πρέπει να υποβληθεί, αφού σταθμιστούν πρώτα οι πιθανές οικογενειακές, προσωπικές και επαγγελματικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, λόγω του ότι η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και έχει δικαίωμα να απουσιάσει το μέγιστο σε δύο μαθήματα. Σε κάθε σπουδαστή που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η αίτηση θα αναρτηθεί εδώ : https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/portugal2018_feb/
στις 05/03/2018 και ώρα 09:00 π.μ., έως τη συμπλήρωση των τμημάτων, ακολουθώντας τη διαδρομή https:Thessaloniki.gr/θέλω-από -το δήμο/θέλω-να-εξυπηρετηθώ/σπουδάζω/Κέντρο Διά Βίου Μάθησης.

Για πληροφορίες σχετικά με τα Πορτογαλικά μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 2313318666 και 2313318662.

Πηγή

Μάρτιος 5th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μυτιλήνη: Δωρεάν διαγνωστικές ειδικές αξιολογήσεις

Δωρεάν διαγνωστικές ειδικές αξιολογήσεις, από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, για τα παιδιά προσχολικής/σχολικής ηλικίας που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές λόγου – ομιλίας – επικοινωνίας ή αναπτυξιακές – συναισθηματικές διαταραχές πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, σε συνεργασία με το «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» που εδρεύει στην Χίο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά που οι γονείς τους είναι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, ΚΕΑ, Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου- Οδοντιατρείου του Δήμου.

Η Δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαρτίου, στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λέσβου, Ζωοδόχου Πηγής 71, στη Μυτιλήνη.

Από Δευτέρα 5 Μαρτίου έως και Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να τηλεφωνούν για ραντεβού στο 22510-55238, στην υπεύθυνη Κοινωνικό Λειτουργό, κα Ντάρα Μαρία.

Πηγή

Μάρτιος 5th, 2018 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments