organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Κοινωνικό παντοπωλείο δήμου Παπάγου-Χολαργού

Απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα , με στόχο να τους παρέχει βασικά είδη σίτισης και ατομικής υγιεινής.

Αυτά είναι τρόφιμα μακράς διαρκείας, κάποιες φορές νωπά , είδη καθαρισμού και ευπρεπισμού. Προέρχονται από τον προϋπολογισμό του δήμου αλλά συχνά αποτελούν δωρεές από ιδιώτες, συλλόγους, σωματεία , επιχειρήσεις καθώς και από τις λαϊκές αγορές του Παπάγου-Χολαργού.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται στο κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, στην οδό Αναστάσεως 90.
Λειτουργεί κάθε Παρασκευή και ώρες 10:30-14:00.

Για να γίνει κάποιος μέλος του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα πρέπει να καταθέσει αίτηση στο πρωτόκολλο του δήμου, η οποία συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:
– Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου
– Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ ή μισθωτηρίου οικίας
– Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
– Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος και Ε9
– Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο πιστοποίησης ΚΕΠΑ, όπου αναγράφεται το ποσοστό.
– Υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/86, που θα βεβαιώνεται ότι δε λαμβάνεται βοήθεια από άλλον φορέα.
– Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Πηγή

(Δεν έχει γίνει επιβεβαίωση στοιχείων)

27 Δεκεμβρίου, 2017 Posted by | Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: | no comments

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δωρεάν μαθήματα Ισπανικών

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης και με την ευγενική δωρεά-χορηγία των διδασκάλων της Ισπανικής Γλώσσας, κ.κ. Κόκαλα Γ. Νικολάου, και Mario Rocha Bomfim, προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης της Ισπανικής Γλώσσας για αρχάριους (επίπεδο Α1), σε δύο (2) τμήματα 25 ατόμων, διάρκειας σαράντα (40) ωρών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους είτε είναι δημότες είτε κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης και επιθυμούν, να αποκτήσουν βασικές γνώσεις στην Ισπανική γλώσσα και στην Λατινοαμερικάνικη κουλτούρα .

Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα αρχαρίων από 25 άτομα το καθένα, τα θεωρητικά μαθήματα διδασκαλίας διάρκειας δύο (2) διδακτικών ωρών θα διεξάγονται μία (1) φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, από 18:30 έως 21:30, (Α΄ τμήμα από 18:30 έως 20:00, Β΄ τμήμα από 20:00 έως 21:30) κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2018- Απριλίου 2018.

Πέραν του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν και μαθήματα Λατινοαμερικάνικης κουλτούρας που θα περιλαμβάνουν προφορική εξάσκηση, θέατρο, επισκέψεις κ.λπ. που θα διεξάγονται κατόπιν συνεννόησης των εκπαιδευτικών με τους συμμετέχοντες εκτός ωρών διδασκαλίας (περίπου 40 ώρες).

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 15 Ιανουαρίου 2018 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Εγνατίας 132.

Μοναδικό κριτήριο επιλογής των μαθητών, αποτελεί η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων. Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν, το εκπαιδευτικό υλικό καθώς και λοιπές δράσεις για τα μαθήματα Λατινοαμερικανικής κουλτούρας βαρύνουν τους εκπαιδευόμενους.

Κάθε ενδιαφερόμενος, πριν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι η δήλωση συμμετοχής πρέπει να υποβληθεί, αφού σταθμιστούν πρώτα οι πιθανές οικογενειακές, προσωπικές και επαγγελματικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, λόγω του ότι η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και έχει δικαίωμα να απουσιάσει το μέγιστο σε δύο μαθήματα. Σε κάθε σπουδαστή που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η αίτηση θα αναρτηθεί εδώ : https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/spanish2018_jan/ στις 03/01/2018 και ώρα 09:00 π.μ., έως τη συμπλήρωση των τμημάτων.

Για πληροφορίες σχετικά με τα Ισπανικά μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ 2313318666 και 2313318664.

Πηγή

27 Δεκεμβρίου, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments