organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Γλυφάδα: Χριστουγεννιάτικη συναυλία για καλό σκοπό

Μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία-θεατρικό δρώμενο έρχεται στη Γλυφάδα! Την επετειακή μουσική παράσταση «Γοργόνες και Μάγκες» παρουσιάζει ο Δήμος Γλυφάδας τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ., στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μάκης Λιούγκας» (Φοίβης 14, πλατεία Νυμφών). Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνουμε τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Γλυφάδας, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το «Γοργόνες και Μάγκες», μια από τις πιο επιτυχημένες κινηματογραφικές παραγωγές της Finos Film, το περίφημο μιούζικαλ του μαιτρ του είδους, του Γιάννη Δαλιανίδη, πλημμυρισμένο από τα τραγούδια «Θα πιώ απόψε το φεγγάρι», «Άνοιξε πέτρα», «Καμαρούλα μια σταλιά», «Ο άντρας που θα παντρευτώ» κ.ά. έρχεται σε μουσική του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη και μαέστρου Μίμη Πλέσσα, σε σκηνογραφία του Μανόλη Παντελιδάκη, υπό τη μουσική διεύθυνση του καταξιωμένου σολίστα και ενορχηστρωτή Αντώνη Γούναρη και τη ζωντανή εμφάνιση για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή του Γιάννη Πλούταρχου!

Πρωταγωνιστούν: Ζέτα Δούκα, Θανάσης Ευθυμιάδης, Μαρία Κορινθίου, Παναγιώτης Πετράκης, Γιώργος Γαλίτης, Αγγελική Λάμπρη, Γιώργος Βάλαρης, Πέτρος Ξεκούκης, Αιμίλιος Ράφτης, Ηρώ Δημητριάδου και ο Τάσος Κωστής. Στον ρόλο της αρχόντισσας η Έφη Παπαθεοδώρου. Στον ρόλο του Παναγή, μετά από 50 χρόνια, σε μία εμφάνιση-σταθμό ο Γιάννης Βογιατζής. Μαζί τους στο τραγούδι η Άρτεμις Ματαφιά πλαισιωμένη από χορευτές και ηθοποιούς. Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ζωντανά στην σκηνή ο Γιάννης Πλούταρχος. Συμμετέχει επταμελής ζωντανή ορχήστρα υπό τη μουσική διεύθυνση του Αντώνη Γούναρη.

Παρουσιάζει η Βάνα Μπάρμπα, τομεάρχης πολιτισμού του Δήμου Γλυφάδας.

Πηγή

Δεκέμβριος 7th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Πειραιάς: Αιτήσεις για δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στον Πειραιά, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Πρόκειται για μαθήματα που εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Empower Active Ageing- EMPACT» και απευθύνονται σε πολίτες ηλικίας 50 ετών και άνω, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τις εξής θεματικές ενότητες: Επιχειρηματικές Δεξιότητες, Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας, -Ήπιες Δεξιότητες (επικοινωνίας, κοινωνικές, διαπραγμάτευσης).

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πειραιά (Καραολή και Δημητρίου 80) πρωινές ή απογευματινές ώρες και θα ολοκληρωθούν σε επτά δίωρες συναντήσεις.

Στόχος του προγράμματος -και σύμφωνα με τους υπευθύνους- είναι μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι εκπαιδευόμενοι να κερδίσουν ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης, εκπαίδευση σε απαραίτητες δεξιότητες στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, δικτύωση και ευκαιρίες συνεργασίας.

Για την υποβολή αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη διεύθυνση Παιδείας και δια Βίου Μάθησης – Τμήμα δια Βίου Μάθησης του δήμου Πειραιά (Πύργος Πειραιά -Ακτή Ποσειδώνος και Δημοσθένους 2- 2ος όροφος), μέσω email στη διεύθυνση paideiasdp3@pireasnet.gr και τηλεφωνικά στο 2132024715 και -705 (καθημερινά κατά τις ώρες 08:00-14:30).

Υποβολή αιτήσεων μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά.

Σημειώνεται ότι τα άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν να απευθύνονται στο δημαρχείο Πειραιά (Πλατεία Κοραή και Δραγάτση 12, 4ος όροφος, γραφείο 5), κατά τις ώρες 9:30 – 14:00.

Πηγή

Δεκέμβριος 7th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments