organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Άγιος Δημήτριος: Προληπτικός έλεγχος και ενημέρωση για την οστεοπόρωση

Εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, διοργανώνει ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Δημητρίου , την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου με γενικό θέμα: «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης».

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας όπως η οστεοπόρωση και περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη σύμφωνα με το παρακάτω επιμέρους πρόγραμμα:

Δωρεάν μέτρηση προληπτικού ελέγχου οστικής πυκνότητας. Οι μετρήσεις θα γίνουν στα Δημοτικά Ιατρεία την Τρίτη 21/11/2017, ώρες 09:00 έως 14:00 και την Τετάρτη 22/11/2017, ώρες 09:00 έως 12:30.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 13:00, στο Δ’ ΚΑΠΗ (ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 10) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με την εξής δομή:
«Τα νεώτερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση» • Θεόδωρος Μουραφέτης, Ορθοπεδικός
«Φυσικοθεραπεία και οστεοπόρωση» • Χρήστος Κομισόπουλος, Φυσικοθεραπευτής
«Η ψυχολογία στη ζωή μας» • Νατάσσα Κοτσοπούλου, Ψυχολόγος
«Το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα» • Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα
Συντονιστής: Αθανάσιος Μπαμπάνας • Τμηματάρχης Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Αγ. Δημητρίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για πληροφορίες και ραντεβού, καλέστε στα Δημοτικά Ιατρεία, στα τηλέφωνο: 2109755794 και 2109701496 και ώρες 9:00 έως 14:30.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Πηγή

14 Νοεμβρίου, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Αλτσχάιμερ στην Ηλιούπολη

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τη Εταιρεία νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών, συνεχίζει με επιτυχία τη λειτουργία του Ιατρείου Μνήμης και του Κέντρου Ημέρας ατόμων με άνοια.

Τα Κέντρα Ημέρας λειτουργούν ως μονάδες ημερήσιας θεραπευτικής φροντίδας ασθενών με νόσο Alzheimer και άλλες συναφείς διαταραχές.

Σκοπός των Κέντρων Ημέρας είναι κυρίως η οργάνωση και εφαρμογή ομαδικών και ατομικών θεραπευτικών προγραμμάτων για τα άτομα με διαγνωσμένη νόσο Alzheimer ή άλλες μορφές άνοιας, που βρίσκονται στα αρχικά έως και μεσαία ή πιο προχωρημένα στάδια της νόσου.

Μετά από κλινική εξέταση από τον νευρολόγο του Κέντρου Ημέρας, νευροψυχολογική εκτίμηση από τον ψυχολόγο και λήψη κοινωνικού ιστορικού οι ασθενείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα του Κέντρου Ημέρας εντάσσονται σε ομάδες, ανάλογα με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Στις ομάδες εφαρμόζονται θεραπευτικά προγράμματα, που στόχο έχουν τη νοητική ενδυνάμωση των ασθενών, την κινητοποίησή τους και τη διατήρηση των δεξιοτήτων και των επικοινωνιακών ικανοτήτων τους για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, παράλληλα με τη φαρμακευτική αγωγή.

Το πρόγραμμα στα Κέντρα Ημέρας περιλαμβάνει:
– Ιατρείο μνήμης
– Θεραπείες ενδυνάμωσης νοητικών λειτουργιών (μνήμης, προσοχής, λόγου κτλ.)
– Ατομική και ομαδική δημιουργική απασχόληση
– Άλλες ειδικές θεραπείες (θεραπείες τέχνης, θεραπεία δια αναμνήσεων, κ.ά.)

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πρόληψη, την πληροφόρηση, την εκπαίδευση και την ψυχολογική υποστήριξη των συγγενών των ανοϊκών ασθενών καθώς και στην ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε θέματα σχετικά με την άνοια.

Ο Δήμος Ηλιούπολης λειτουργεί το Ιατρείο μνήμης και το Κέντρο Ημέρας Ηλιούπολης στο χώρο του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου 7 καθημερινά 9.00-14.00. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι δωρεάν. Πληροφορίες στο τηλ. 2109706347 (Λεοντή Αντιγόνη. Ψυχολόγος).

Πηγή

14 Νοεμβρίου, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν σπιρομέτρηση και εξέταση στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου

Δωρεάν σπιρομέτρηση και εξέταση, οργανώνουν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, από τις 9.00 έως τις 13.00 στον ισόγειο χώρο του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου, η Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η., το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου και η Πνευμονολογική Κλινική του Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο», υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Η παραπάνω ημέρα, έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ).

Οι πολίτες μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στα τηλέφωνα 2813-404421 και 2813-404434 (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης) για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες για την ΧΑΠ

14 Νοεμβρίου, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments