organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Πειραιάς: Αιτήσεις για παροχή τροφίμων σε οικονομικά αδύναμους κατοίκους

Ξεκίνησε χτες, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, η υποβολή αιτήσεων για παροχή τροφίμων μέσω διατακτικών, σε οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του Δήμου Πειραιά, ενόψει των Χριστουγέννων.

Ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Χρήστος Αγραπίδης, σε σχετικές δηλώσεις επεσήμανε, ότι η κοινωνική πολιτική για τον Δήμο Πειραιά αποτελεί προτεραιότητα, «καθώς σε αυτή τη δύσκολη εποχή όπου η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει χιλιάδες συνανθρώπους μας, οφείλουμε να στηρίζουμε ουσιαστικά όλους όσοι έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας».

Ο κ. Αγραπίδης εξήγησε, πως η συγκεκριμένη ενέργεια είναι συμπληρωματική με τις υπάρχουσες κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος, ενώ τόνισε πως η δημοτική αρχή θα συνεχίσει με αμείωτο ενδιαφέρον, με αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης, τη στήριξή της στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για την ένταξή τους, πρέπει να καταθέσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στο τμήμα Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, γρ. 27, 3ος όροφος) από 6/11/2017 έως και 17/11/2017, τις εργάσιμες μέρες, από τις 9:00 έως τις 13:00.

Διευκρινίζεται, πως όσοι κατέθεσαν αίτηση και δικαιολογητικά για το κοινωνικό παντοπωλείο 2017, θα καταθέσουν μόνο αίτηση, τα πρόσφατα εκκαθαριστικά της Εφορίας όλων των ενηλίκων συνοικούντων μελών και μια υπεύθυνη δήλωση με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας.

Οι υπόλοιποι αιτούντες θα πρέπει να καταθέσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
–Αίτηση του/της ενδιαφερομένου/ης (συμπληρώνεται στην υπηρεσία με την επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας)
–Αστυνομική Ταυτότητα
–Μισθωτήριο συμβόλαιο (εφόσον υπάρχει) και λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ) ή βεβαίωση μονίμου κατοικίας στον Δήμο Πειραιά
–Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο Πειραιά
–Ε1 και εκκαθαριστικό της εφορίας φορολογικού έτους 2016 και δήλωση ΕΝΦΙΑ έτους 2017 (όλων των ενηλίκων)
–Βεβαιώσεις χρόνου ανεργίας (όλων των ενηλίκων εφόσον υπάρχουν)
–Απόφαση αναπηρίας ΚΕΠΑ (εφόσον υπάρχει)

Σημειώνεται ότι κατά περίπτωση μπορεί να ζητηθούν επιπλέον δικαιολογητικά, ενώ το ύψος του ποσού της διατακτικής θα καθοριστεί από τον αριθμό προσέλευσης των δικαιούχων.

Πηγή

7 Νοεμβρίου, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηλιούπολη: Θεατρική παράσταση αλληλεγγύης στη σεισμόπληκτη Βρίσα

Οι «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ» σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση Αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους της Βρίσας στη Λέσβο που διοργανώνουν σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολυχνιατών Λέσβου.

Η παράσταση με τίτλο «Η Επίσκεψη» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 στις 6:30 μ.μ στο ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ. Πρόκειται για ένα θεατρικό κείμενο βασισμένο στο έργο του Φρίντριχ Ντύρρενματτ «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» που διασκεύασε και επιμελήθηκε ο Γ. Αδαμαντιάδης και ερμηνεύει η Θεατρική ομάδα του Συλλόγου Πολυχνιατών Λέσβου.

Ολοι μαζί να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς αυτούς τους συνανθρώπους μας, που, πέντε μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 13 Ιουνίου 2017, ακόμα δοκιμάζονται.

Την αλληλεγγύη μας την εκφράζουμε προσφέροντας αντί εισιτηρίου τρόφιμα μακράς διάρκειας και σχολικά είδη. Η συγκέντρωση, καταγραφή και μεταφορά των τροφίμων και των σχολικών ειδών έχει ορισθεί να γίνει στη είσοδο του θεάτρου από πενταμελή επιτροπή που όρισε ο Σύλλογος Βρίσας.

Πηγή

7 Νοεμβρίου, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments