organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δωρεάν σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο Δήμο Παύλου Μελά

Το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παύλου Μελά, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Έλληνες Διασώστες», διοργανώνουν το πετυχημένο βιωματικό ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α΄ ΒΟΗΘΕΙΩΝ τη Δευτέρα 16 και τη Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18.00 στο Κέντρο Πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ, Λαγκαδά 221, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (3ος όροφος) με Εισηγητή – Εκπαιδευτή το Χρήστο Γιαπιτζόγλου και την εξής θεματολογία: ασφαλής προσέγγιση σε περιστατικό, ασφάλιση τροχαίου ατυχήματος, ανταπόκριση ασθενών, απελευθέρωση αεραγωγού, έλεγχος αναπνοής, log roll, θέση ανάνηψης, εγκεφαλικό, μετακινήσεις ατόμων, τραύματα και αιμορραγίες, ρινορραγίες, καταπληξία, διαστρέμματα και κατάγματα, επιδεσμολογία, εγκαύματα, εμφράγματα, στηθάγχη, ανακοπή καρδιάς, ΚΑΡΠΑ, αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, ηλεκτροπληξία, λιποθυμία, πνιγμονή, εξοπλισμός φαρμακείου.

Η εκπαίδευση είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής!

Πληροφορίες – Εγγραφές: Γραφείο Αθλητισμού (Λαγκαδά 221, 3ος όροφος), τηλ. 2313 302938, 960, 961

Πηγή

Οκτώβριος 10th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηράκλειο: Δωρεάν μέτρηση σακχάρου, πίεσης και οξυγόνου

«Προσφέροντας στην Κοινότητα : Ενημέρωση – Πρόληψη – Ευαισθητοποίηση» είναι το θέμα της δράσης που οργανώνουν οι δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 13 Οκτωβρίου από τις 09:00 έως τις 13:00 και θα περιλαμβάνει δωρεάν μέτρηση σακχάρου αίματος, αρτηριακής πίεσης, οξυγόνου.

Η δράση είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο και θα γίνει παράλληλα στην Πλατεία Ελευθερίας, στην Πλατεία Κορνάρου, στην Πλατεία Δασκαλογιάννη και στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νέα Αλικαρνασσό.

Πηγή

Οκτώβριος 10th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Μια γιορτή αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και… ελληνοτουρκικής συνεργασίας!

Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» καλεί σε μια γιορτή αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και… ελληνοτουρκικής συνεργασίας στις 12 και 13 Οκτωβρίου, στον Κεραμεικό.

Έπειτα από την πολύ ενδιαφέρουσα, ζεστή και δημιουργική φιλοξενία στο Μπόντρουμ της Τουρκίας, από την ομάδα «Bodrum’da insaka Yasam Dernegi- Bodrum Humanity» (19 -24 Σεπτεμβρίου), η αλληλεγγύη διασχίζει το Αιγαίο και περνά στην απέναντι πλευρά του. Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» υποδέχεται τους ακτιβιστές της «Bodrum’da Ιnsaka Yasam Dernegi» στην Αθήνα και τους φιλοξενεί σε μια διήμερη γιορτή αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και δημιουργικότητας την Πέμπτη 12/10 και την Παρασκευή 13/10 από τις 6 μ.μ.στο Δημόσιο Σήμα, Λεωνίδου και Πλαταιών, στον Κεραμεικό, όπου καλούνται όλοι όσοι αισθάνονται «άλλοι άνθρωποι».

Στη διάρκεια του διημέρου θα συζητήσουμε τρόπους κοινής δράσης ανάμεσα σε ομάδες ακτιβιστών διαφορετικών χωρών στην αλληλεγγύη και στήριξη προσφύγων, αστέγων, ανέργων και κάθε «άλλου ανθρώπου» που έχει ανάγκη συμπαράστασης και βοήθειας. Κι ακόμη, θα μαγειρέψουμε, θα ακούσουμε μουσική, θα δούμε θέατρο, θα μάθουμε πώς να κατασκευάζουμε αντικείμενα από πηλό ή ανακυκλωμένα «περιττά» υλικά (τίποτα δεν πάει χαμένο…), θα κάνουμε γιόγκα και θα ανακαλύψουμε μικρούς «θησαυρούς» στο παζάρι αλληλεγγύης, που τα έσοδά του θα διατεθούν για την ενίσχυση της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» και των φίλων ακτιβιστών από την Τουρκία.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του διημέρου.

Πέμπτη 12/10
–>18:00-19:00 Γιόγκα με την Κωνσταντίνα, εθελόντρια της «Κοινωνικής Κουζίνας» από τη Θεσσαλονίκη και τον Χάρη από το «Balance Yoga Center».
–> 19:00-20:00 Ανοικτή συζήτηση, «Πώς μπορούν ομάδες και οργανώσεις αλληλεγγύης από διαφορετικές χώρες να συνεργάζονται με όφελος για την κοινωνία». Τη συζήτηση θα ξεκινήσουν οι εθελοντές του «Άλλου Ανθρώπου», της ομάδας Bodrum’da Insanca Yasam Dernegi (Bodrum Humanity) από την Τουρκία, και «Το Σπίτι των Γυναικών για Ενδυνάμωση και Χειραφέτηση».
–> 19:30-20:30 Θεατρική Παράσταση. «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» του Άντον Τσέχωφ από τον Κώστα Χατζηγεωργίου.
–> 18:00 – 20:30
● Σεμινάριο* κεραμικής τέχνης από πηλό, με τον γλύπτη Γιώργο Κυριαζόπουλο.
● Σεμινάριο* μετασκευής χρηστικών αντικειμένων από παλιά υφάσματα, με την Πόπη Αναστούλη ( wakeupcut.com )
● Σεμινάριο* καλλιτεχνικής ανακύκλωσης παλιών μπουκαλιών και μεταλλικών κουτιών με τη Φιλιώ Μπέλση.
● Σεμινάριο* κοσμήματος με την Βάσω Αλεξίου.
Από τις 21:00 Ζωντανή μουσική, Brothers & Others Blues Rock Band, Γιάννης Ευαγγέλου

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ:
● Έκθεση έργων των καλλιτεχνών Άννας Βασίλα με θέμα «Τα Σπιτάκια του Άλλου Ανθρώπου» και της Φιλιώς Μπέλση με θέμα «Καράβια Αλήτες» (μέρος των εσόδων από την πώλησή τους θα διατεθεί για την ενίσχυση των δράσεων της Κοινωνικής Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»).
● Παζάρι με αντικείμενα και ρούχα για την οικονομική ενίσχυση των δράσεων της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» και της τουρκικής ομάδας Bodrum Humanity.

Παρασκευή 13/10
–> 18:00-20:30
● Σεμινάριο* κεραμικής τέχνης από πηλό , με τον γλύπτη Γιώργο Κυριαζόπουλο.
● Σεμινάριο* μετασκευής χρηστικών αντικειμένων από παλιά υφάσματα, με την Πόπη Αναστούλη (wakeupcut.com).
● Σεμινάριο* καλλιτεχνικής ανακύκλωσης παλιών μπουκαλιών και μεταλλικών κουτιών με τη Φιλιώ Μπέλση.
–> Από τις 19:00
Ζωντανή Μουσική Κρουστά από τους Βloco SWINGUEIRA (samba reggae Atenas), Χάλκινα Μεταξουργείου Κεραμεικού

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ:
● Έκθεση έργων των καλλιτεχνών Άννας Βασίλα με θέμα «Τα Σπιτάκια του Άλλου Ανθρώπου» και της Φιλιώς Μπέλση με θέμα «Καράβια Αλήτες» (μέρος των εσόδων από την πώλησή τους θα διατεθεί για την ενίσχυση των δράσεων της Κοινωνικής Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»).
● Παζάρι με αντικείμενα και ρούχα για την οικονομική ενίσχυση των δράσεων της «Κοινωνικής Κουζίνας» και της τουρκικής ομάδας Bodrum Humanity.

Το στήσιμο του φεστιβάλ θα γίνει από την θεατρική ομάδα του « Άλλου Ανθρώπου » ΑΑ με μια θεατρική performance σε σκηνοθεσία Έλενας Αγγελοπούλου. Dj και υπεύθυνος Ήχου θα είναι o Μόσχοβος Αλέξανδρος.
Στο φεστιβάλ αλληλεγγύης συμμετέχουν και στηρίζουν τα μαγαζιά της περιοχής καθώς και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής που παίρνουν μέρος. Γιατί « Ο Άλλος Άνθρωπος κρύβεται μέσα μας ελεύθερος και δυνατός… »

Κατά τη διάρκεια του διημέρου συλλέγουμε:
–Είδη γυναικείας Α΄ανάγκης για τις κρατούμενες των γυναικείων φυλακών, και τρόφιμα και καθαριστικά για τους πρόσφυγες του Λαυρίου.

Πηγή

Οκτώβριος 10th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments