organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Οι ημέρες και το ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Ιματιοθήκης Εληνικού-Αργυρούπολης

Για τη λειτουργία της Δημοτικής Ιματιοθήκης από το μήνα Οκτώβριο μέχρι το τέλος του έτους, η οποία, ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης.

Όπως σημειώνει, η κοινωνική δομή που λειτουργεί υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών και με τη συμβολή εθελοντών, παρέχει μεταχειρισμένα είδη ρουχισμού και υπόδησης το Α΄ και Γ΄ Σάββατο κάθε μήνα από τις 10.00 έως τις 13.00 , ενώ κάθε Τετάρτη από τις 17.00 έως τις 19.00 παραλαμβάνονται οι προσφορές σε είδη, που βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Ημερολογιακά τα Σάββατα που θα λειτουργήσει η Δημοτική Ιματιοθήκη μέχρι το τέλος του έτους:

Για τον Οκτώβριο
Σάββατο 07 & 21 Οκτωβρίου

Για τον Νοέμβριο
Σάββατο 04 και 18 Νοεμβρίου

Για τον Δεκέμβριο
Σάββατο 02 και 16 Δεκεμβρίου

Ωράριο 10.00-13.00

Το ωράριο λειτουργίας της Ιματιοθήκης μπορεί να αλλάξει αιφνιδιαστικά ανάλογα με την διαθεσιμότητα και τον χρόνο των εθελοντών. Για κάθε αλλαγή και προς αποφυγή ταλαιπωρίας των εξυπηρετούμενων θα αναρτάται εγκαίρως σχετική ανακοίνωση.

Πηγή

Οκτώβριος 2nd, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ηράκλειο Αττικής: Δωρεάν μαθήματα αγγλικών για παιδιά και πληροφορικής για ανέργους

Δωρεάν μαθήματα αγγλικών στα πρώτα τους σχολικά βήματα εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για τα παιδιά των οικογενειών της πόλης που ανήκουν στις οικονομικά αδύναμες ομάδες του πληθυσμού.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών της Ηρακλειώτισσας, Σταυρούλας Βίγκου – Δαλέζιου, (λεωφ. Πλαπούτα 28, Ηράκλειο Αττικής), ο Δήμος προσφέρει δωρεάν μαθήματα της αγγλικής γλώσσας για παιδιά Α’ και Β’ Δημοτικού, αλλά και για παιδιά της Γ’ Τάξης (αρκεί να μην έχουν ξανακάνει το σχετικό μάθημα), για το σχολικό έτος 2017-2018.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, ώρες 8:30-2:30, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Παπαϊωάννου 15-17, 1Ος όροφος, τηλ. 210 2716636).

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

– Εκκαθαριστικό σημείωμα με τα δηλωθέντα εισοδήματα του τελευταίου οικονομικού έτους
– Ταυτότητα γονέα – κηδεμόνα
– Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας στο Ηράκλειο (π.χ. λογαριασμός ΔΕΚΟ)
– Κάρτα ανεργίας γονέα/ων, εάν υπάρχει

Λόγω περιορισμένων θέσεων, σας ενημερώνουμε ότι προτεραιότητα θα έχουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Τα μαθήματα θα παραδίδονται στο φροντιστήριο της κ. Βίγκου – Δαλέζιου, σε ήμερες και ώρες που θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των συμμετοχών.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών παρέδωσε επιπλέον στην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Παντερή, βιβλία της αγγλικής γλώσσας τα οποία, θα διατεθούν σε παιδιά οικογενειών της πόλης που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Μαθήματα πληροφορικής για ανέργους

Παράλληλα, το φροντιστήριο παραδίδει δωρεάν μαθήματα πληροφορικής σε άνεργους ή φοιτητές Ηρακλειώτες που έχουν την ανάγκη να αποκτήσουν γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή ώστε να διεκδικήσουν με περισσότερα όπλα μια θέση στην σύγχρονη αγορά εργασίας. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρχονται απευθείας σε επαφή με το Κέντρο στο τηλέφωνο 2102841878.

Πηγή

Οκτώβριος 2nd, 2017 Posted by | Χωρίς κατηγορία | | no comments

Βύρωνας: Μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας

Ο Δήμος Βύρωνα θα λειτουργήσει και φέτος τον πετυχημένο κοινωνικό θεσμό ενισχυτικής διδασκαλίας, με τον τίτλο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» που αφορά στα παιδιά της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και το πρόγραμμα «Διδακτική Υποστήριξη» για τους μαθητές της Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ ενισχυτική διδασκαλία.

Πρόκειται για δύο προγράμματα του Δήμου, που υποστηριζόμενα από εθελοντές καθηγητές και δασκάλους, σκοπό έχουν να αποσυμφορήσουν τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και στερούνται δυνατότητας περαιτέρω μαθησιακής ενισχυτικής υποστήριξης των παιδιών.

Οι μαθητές πρέπει να έχουν συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Φροντιστήριο» (Β΄βάθμια) ή στο πρόγραμμα «Διδακτική Υποστήριξη» (Α΄βάθμια), που θα τους δώσουν οι Διευθυντές των Σχολείων τους, έως την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 *.

Η αίτηση πρέπει να παραδίδεται αποκλειστικά στο σχολείο φοίτησης κάθε μαθητή/τριας.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων, θα ανακοινωθεί στα σχολεία των αιτούντων.

Τα μαθήματα της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιούνται στο 1ο Γυμνάσιο και 1οΛύκειο Βύρωνα (οδ. Γεννηματά 34/Μυρακτής) και τα μαθήματα της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιούνται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (Ερυθραίας & Κωνσταντιλιέρη).

*Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές και μετά τις 6 Οκτωβρίου.

(Εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εθελοντικά στα προγράμματα, μπορούν ακόμη να επικοινωνούν με το Τμήμα Παιδείας στα τηλ.: 210 76 09 354 & 210 76 09 347)

Πηγή

Οκτώβριος 2nd, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments