organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δωρεάν πρόγραμμα βιωματικής άσκησης για άτομα τρίτης ηλικίας στον Πειραιά

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα βιωματικής άσκησης, με σκοπό την πρόληψη πτώσεων και την αντιμετώπιση προβλημάτων ισορροπίας για άτομα της τρίτης ηλικίας, διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Το πρόγραμμα, το οποίο προσφέρεται δωρεάν, ξεκινάει τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου, θα διεξάγεται μία φορά την εβδομάδα στο κλειστό γυμναστήριο «Π. Σαλπέας» (Ακτή Ξαβερίου, Πειραιάς) και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον φυσικοθεραπευτή Χαράλαμπο Σκορδή.

Η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της ανέφερε, πως το πρόγραμμα είναι μια ιδιαιτέρως χρήσιμη δραστηριότητα, καθώς θα βοηθήσει άτομα της τρίτης ηλικίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ισορροπία τους και θα τους δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους.

«Στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, θέλουμε να υλοποιούμε δράσεις για όλους. Όταν μάλιστα αυτές στηρίζουν άτομα της τρίτης ηλικίας, νιώθουμε χαρούμενοι, καθώς συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους» είπε η κ. Αντωνάκου.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι δημότες Πειραιά και όσοι είναι άνω των 60 ετών. Το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί να δηλώνει συμμετοχή στα γραφεία του ΟΠΑΝ (Καραγεώργη Σερβίας 6, πλαζ Βοτσαλάκια, Καστέλα Πειραιά, κτίριο Δημοτικού Κολυμβητηρίου, 2104136355), από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 09:00 έως τις 14:00. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Πηγή

Ιούλιος 24th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων σε 20 σημεία στο Δήμο Θέρμης

Είκοσι κομβικά σημεία επέλεξε σε πρώτη φάση, η αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Θέρμης σε γειτονιές όλων των δημοτικών ενοτήτων προκειμένου και οι δημότες σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν παλιά ρούχα, υποδήματα, αλλά και πολλά άλλα υφασμάτινα είδη που επιθυμούν να αποσύρουν από τις οικίες τους.

Με την τοποθέτηση και λειτουργία των ειδικών κάδων ανακύκλωσης ρούχων στο Δήμο Θέρμης επιχειρείται διπλό όφελος, περιβαλλοντικό και οικονομικό ενώ ταυτόχρονα η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος θα έχει και κοινωνικό χαρακτήρα αφού μέρος των ειδών και συγκεκριμένα το 10% περίπου των ρούχων και των υποδημάτων που θα ανακυκλώνονται θα μπορούν να διατεθούν σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, μέσα από τις κοινωνικές δομές του δήμου.

Αναλυτικά οι πρώτοι 20 κάδοι θα τοποθετηθούν σε εξωτερικούς χώρους κοντά στις εκκλησίες όλων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων Περιστεράς, Λακκιάς, Νέας Ραιδεστού, Αγίας Παρασκευής, Σουρωτής, Ταγαράδων, Νέου Ρυσίου, Αγίου Αντωνίου, Τριαδίου, Θέρμης (Αγ.Νικολάου), Θέρμης (Αγ.Γεωργίου), Βασιλικών (Αγ.Γεωργίου), Βασιλικών (Αγ.Κωνσταντίνου), Καρδίας, Σχολαρίου, Τριλόφου, καθώς και στην πλατεία του Τριλόφου (πρώην δημαρχείο), επίσης κοντά στην εκκλησία αλλά και το πάρκο Πλαγιαρίου και τέλος στη διασταύρωση των οδών Προφήτη Ηλεία και Κυκλάδων στον Τρίλοφο.

Οι συγκεκριμένοι κάδοι θα διαθέτουν ειδικό αντικλεπτικό σύστημα, ενώ στόχος του Δήμου Θέρμης είναι, η σταδιακή προμήθεια επιπλέον είκοσι κάδων και η εφαρμογή του προγράμματος να γίνεται σε όλη την έκταση του Δήμου με σαράντα συνολικά κάδους ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων.

Πηγή

Ιούλιος 24th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments