organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δράση κατασκευής χελιδονοφωλιών στο Καλοχώρι του Δήμου Δέλτα

Ο Δήμος Δέλτα σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση «Δράση για την Άγρια Ζωή» και τον «Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα» υποδέχονται την άνοιξη και διοργανώνουν τα «Χελιδονίσματα» στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών Άγριων Ζώων στο Καλοχώρι, την Κυριακή 19 Μαρτίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

«Είναι μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία των οικολογικών οργανώσεων και φορέων με τους οποίους συνεργαζόμαστε, με στόχο την καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης σε μικρούς και μεγάλους. Της ηθικής υποχρέωσης, δηλαδή, που έχουμε να ‘‘συμβαδίζουμε’’ με τη φύση, μέρος της οποία αποτελούμε κι εμείς οι ίδιοι. Το περιβάλλον είναι το μεγάλο μας σπίτι και οφείλουμε να το προστατεύουμε και να το φροντίζουμε. Καλώ τους δημότες μας αλλά και όλους τους Θεσσαλονικείς, αυτή την Κυριακή, να συμμετέχουν στο φτιάξιμο των φωλιών για τα χελιδόνια που θα έρθουν σε λίγες μέρες στα σπίτια μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος.

Τα «Χελιδονίσματα» πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 35 περιοχές στην Ελλάδα υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και κατά τη διάρκειά τους ετοιμάζονται φωλιές από πηλό για τα σπιτοχελίδονα.

Τα παιδιά παίρνουν μαζί τους τη φωλιά που κατασκευάζουν για να την τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους. Εάν όλα πάνε καλά, ίσως κάποιο ζευγάρι χελιδονιών να έρθει να την κατοικήσει.

Τα «Χελιδονίσματα» όμως είναι και μια καλή ευκαιρία να επισκεφτεί κανείς τον σύγχρονο χώρο περίθαλψης άγριων ζώων που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, καθώς και τη δουλειά των εθελοντών της Δράσης για την Άγρια Ζωή που κάθε χρόνο υποδέχονται και περιθάλπουν εκατοντάδες τραυματισμένα και άρρωστα ζώα.

Ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών Άγριων Ζώων βρίσκεται στις εκβολές του Γαλλικού ποταμού, στο ύψος του 9ου χλμ. Θεσσαλονίκης – Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες πρόσβασης μπορεί κανείς να απευθυνθεί στο τηλέφωνο 6979914852.

Πηγή

Μάρτιος 18th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Αθήνα: Εργαστήρια Μουσικοκινητικής Αγωγής και Εικαστικών για παιδιά

Εργαστήρια Μουσικοκινητικής Αγωγής και Εικαστικών για παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών, διοργανώνει την Κυριακή 19 Μαρτίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή την 21η Μαρτίου που έχει ανακηρυχθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας.

Σκοπός των εργαστηρίων είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με την ιδιαίτερη σημασία που διαδραματίζουν τα δάση στη ζωή μας, γιατί το δάσος είναι ο επίγειος παράδεισος μας, η ανάσα μας, το σπίτι μας, η πολύτιμη κληρονομιά μας.

Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου:Βαφειοχωρίου & Καρολίδου 2, Γκύζη τηλ.2106427770

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν 11:00 – 13:00 και 13:00 – 15:00.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη

Πηγή

Μάρτιος 18th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εθελοντική αναδάσωση στα Τουρκοβούνια

Εθελοντική αναδάσωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 10.00 το πρωί, στα Τουρκοβούνια (Αγχεσμός) από τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (Σ.Π.Α.Τ), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, τους Δήμους Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης – Ψυχικού, το Σύλλογο “ΔΡΑΣΗ”, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Γαλατσίου και Πολιτιστικούς Φορείς.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές της δράσης, «και τη νέα χρονιά όλοι μαζί, δηλώνουμε παρόντες και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για άλλη μία φορά, συμμετέχοντας και σε αυτή την αναδάσωση, ενισχύοντας με την παρουσία μας την προσπάθεια για να ξαναγίνουν τα Τουρκοβούνια ένας υπερτοπικός πόλος πρασίνου για όλους τους κατοίκους του λεκανοπεδίου της Αττικής».

Σημείο συνάντησης:

Από Γαλάτσι: Τέρμα Δρυοπίδος και Ακτημόνων

Από Ψυχικό: Οδός Χαλεπά

Πηγή

Μάρτιος 18th, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments