organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Ομάδα Εθελοντών Alex

Από την περιγραφή τους:

Η ομάδα εθελοντών Alex ξεκίνησε την πρώτη δράση της στις 19 Δεκεμβρίου του 2015. Αποτελείται από 6 μέλη που αποφάσισαν πως είναι καλύτερα μαζί παρά ο καθένας στο εγώ του. Έτσι ομαδικά άρχισαν να δραστηριοποιούνται στον χώρο του εθελοντισμού βοηθώντας κάθε ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, άστεγους συμπολίτες μας, αδέσποτα ζώα, στηρίζοντας μονάδες που έχουν ανάγκη τρόφιμα και διάφορες ιδέες δράσεων που μπορεί να προκύψουν για να στηριχθούν όσοι περισσότεροι γίνεται. Ο σκοπός της ομάδας εθελοντών Alex έχει διπλή σημασία. Θέλει να βοηθήσει όλους εκείνους τους ανθρώπους ή ζωάκια που ήρθαν αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα άλλα και να ευαισθητοποιήσει άλλους ανθρώπους να έρθουν και να πάρουν μια γεύση από τον εθελοντισμό. Η αλληλεγγύη είναι έργο όλων μας, υπάρχουν πολλοί τρόποι να ασχοληθεί κάποιος και να προσφέρει αγάπη. Η “Alex” απλώνει το χέρι της για όσους δεν ξέρουν ή δεν έχουν σκεφτεί τον εθελοντισμό. Δεν αποτελεί ΜΚΟ ή οργάνωση. Αποτελεί μια “τρελή” ελπιδοφόρα ιδέα. Γιατί μαζί μπορούμε να κάνουμε περισσότερα.

Στοιχεία:

Η πρωτοβουλία (κατά την τελευταία επίσκεψη στον ιστοχώρο/social media στις 24/06/2017) παραμένει ενεργή

4 Μαΐου, 2016 Posted by | Χωρίς κατηγορία | | no comments

Πάτρα: Δωρεάν μετακίνηση σε ποδήλατα

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το πρόγραμμα δωρεάν μετακίνησης των Πατρινών με ποδήλατα. Στους συνολικά 13 σταθμούς στάθμευσης που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, ήδη έχουν τοποθετηθεί τα ποδήλατα και αυτές τις ημέρες θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές βόλτες από μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών.

Το σύστημα θα λειτουργήσει αμέσως μετά το Πάσχα με πέντε σταθμούς και 30 ποδήλατα της ΑΔΕΠ και οχτώ σταθμούς και 40 ποδήλατα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα έχει κοινό συντονισμό.

Στους σχεδιασμούς των αρμοδίων είναι πριν από την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος δωρεάν μετακίνησης με τα ποδήλατα, να υπάρξει ενημέρωση του κοινού από εθελοντές για τη δράση, απώτερος στόχος της οποίας είναι να συμβάλει στην αποσυμφόρηση του κέντρου της Πάτρας από τα Ι.Χ.

Όσοι θέλουν να χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση και να λάβουν μια προσωπική κάρτα, με την οποία θα μπορούν να πάρουν ποδήλατο από τους σταθμούς. Με την ίδια κάρτα θα μπορούν να αφήσουν το ποδήλατο, σε άλλο σταθμό, όταν το επιθυμούν.

Στόχος της ενημερωτικής καμπάνιας που θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες μετά το Πάσχα, είναι αφενός να μάθουν οι Πατρινοί για το σύστημα, αφετέρου να κατανοήσουν ότι τα ποδήλατα δεν είναι για βόλτα αλλά για μετακίνηση στο κέντρο της πόλης.

«Στόχος μας είναι να μην απαξιωθεί το σύστημα και να αγκαλιαστεί από τους Πατρινούς. Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα λάθη που έγιναν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπου το σύστημα εφαρμόστηκε και στην πορεία απαξιώθηκε», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο thebest.gr, ο υπεύθυνος του έργου από την ΑΔΕΠ Τάκης Τριανταφύλλου και υπογραμμίζει ότι απώτερος σκοπός είναι σε ένα χρόνο να υπάρξει επέκταση της δράσης.

Όπως εξηγεί ο κ. Τριανταφύλλου, δεν θα υπάρχει χρέωση στους χρήστες για ένα χρόνο θα είναι καλυμμένα τα λειτουργικά έξοδα (φθορές, ανακατανομή καθημερινά των ποδηλάτων βάσει των αναγκών), ενώ προς το τέλος του πρώτου χρόνου θα γίνει επανασχεδιασμός του συστήματος ώστε και πάλι να μην πληρώνουν οι χρήστες αν και στο εξωτερικό που χρησιμοποιείται το σύστημα έχει ένα μικρό αντίτιμο χρήσης.

Πηγή

4 Μαΐου, 2016 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments