organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Γαστρεντερολογικό Ιατρείο Ελληνικού- Αργυρούπολης

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης και του πρωτοκόλλου συνεργασίας με τους “Συμμάχους Υγείας” του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ένα πρόγραμμα εθελοντικής προσφοράς ιατρικής φροντίδας και όχι μόνο, που απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του δήμου μας θα λειτουργήσει ένα ακόμη ιατρείο σε εθελοντική βάση, το γαστρεντερολογικό ιατρείο.

Ο σκοπός της λειτουργίας του θα είναι η συνολική εκτίμηση των ειδικών νοσημάτων του πεπτικού. Δεν θα προσφέρει επεμβατικές υπηρεσίες αλλά θα δίνει μια ακόμη δυνατότητα εξέτασης, διάγνωσης και συζήτησης των πολιτών, για τις πιθανές λύσεις σε θέματα που αφορούν τον οισοφάγο, στομάχι και έντερο.

Το ιατρείο θα γίνεται από τον εθελοντή ιατρό Γαστρεντερολόγο -Ηπατολόγο Αλέξανδρο Σμυρνίδη στους χώρους των Α΄ Κ.Α.Π.Η Ελληνικού (Χ. Τραπεζούντος 8 Ελληνικό) και στο Α Κ.Α.Π.Η Αργυρούπολης (Αλεξιουπόλεως 27 Αργυρούπολη) πρωί πάντα μετά από ραντεβού. Για ραντεβού στο τηλ: 210-9958620.

Πηγή

Στοιχεία:

(Δεν έχει γίνει επιβεβαίωση στοιχείων)

Η πρωτοβουλία (κατά την τελευταία αναζήτηση σχετικά με αυτήν, στις 19/06/2017) δείχνει να παραμένει ενεργή

7 Ιανουαρίου, 2016 Posted by | Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: | no comments

Χωριό Παραγωγών την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στο Βύρωνα

Την Κυριακή 10 Ιανουρίου Χωριό Παραγωγών Βύρωνα, στο πάρκο της Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο, θα διεξαχθεί η κοινωνική δράση “Χωριό Παραγωγών”, που διοργανώνεται από τον Δήμο Βύρωνα με ώρες λειτουργίας 08:00 – 15:00.

Το «Χωριό Παραγωγών” είναι ένα κοινωνικό παζάρι, όπου παραγωγοί διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές στους καταναλωτές.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να διατεθούν τα εξής προϊόντα: αλεύρι, αλλαντικά, αρτοποιήμητα, απορρυπαντικά, αχλάδια, αυγά, βασιλικός πολτός, βότανα, βιολογικά, γιαούρτι, γλυκοπατάτες Νάξου, γλυκά κουταλιού, ελιές, ζυμαρικά, κέτσαπ, κουλουράκια, λάδι, λαζάνια, λουκάνικα, μανιτάρια, μαρμελάδες, μέλι, μήλα, ξερά σύκα, ξηροί καρποί, ξύδι, οίνος, όσπρια, παξιμάδια, παραδοσιακά εδέσματα, πατάτες, πελτές τομάτας, πίτες, πορτοκάλια, ρίγανη, ρύζι, σάλτσες, σκόρδα, σταφίδες, ταχίνι, τσίπουρο, τυροκομικά, χαλβάς, φυτικά καλλυντικά, ψητή μελιτζάνα με λιαστή τομάτα κ.α. (αναλυτικός κατάλογος των προϊόντων – παραγωγών στο τέλος της δημοσίευσης)(1)

Στο «Χωριό των Παραγωγών», το «Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα» ανταλλάσσει βιβλία με 1 λίτρο λάδι. Αγοράζετε 1 λίτρο λάδι από τον παραγωγό ή από όπου θέλετε, μας το προσφέρετε και σας δίνουμε βιβλίο.

Από τη συγκεκριμένη δράση επωφελούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Οι πολίτες, που ωφελούνται από την ποιότητα και την τιμή των προϊόντων, οι έμποροι, που έρχονται σε επαφή με τους παραγωγούς, οι δομές αλληλεγγύης της πόλης και κατά συνέπεια οι πολίτες που έχουν ανάγκη.

Η επόμενη δράση θα λάβει χώρα τη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο της δράσης, Αντιδήμαρχο, Γιάννη Μαυρίκη στα τηλέφωνα 2107658247 &2107658360 και στο email: xorio@dimosbyrona.gr

Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών» είναι:
–>τα λεωφορεία 203 – 204 (Στάση ΙΚΑ), 732 (13η Στάση) και
–>το τρόλεϊ 11 (Στάση Παλιό Τέρμα).
–>Οι κάτοικοι του Βύρωνα μπορούν να εξυπηρετηθούν και από τη Δημοτική Συγκοινωνία.

Πηγή

7 Ιανουαρίου, 2016 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments