organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

p-space

Το P-Space είναι ένα hackerspace στην Πάτρα, είναι δηλαδή ένας χώρος στον οποίο μπορούν να συναντηθούν άτομα με κοινά -ή όχι- ενδιαφέροντα για να δημιουργήσουν και να συνεργαστούν. Είναι ένα ανοιχτό εργαστήριο όπου ο καθένας μπορεί να έρθει και να βρει μια ενθουσιώδη κοινότητα που θέλει να βοηθήσει και βοηθηθεί, ένας χώρος που προωθεί τη συνεργασία, τη δημιουργία και τη μάθηση. Το P-Space δημιουργήθηκε στα τέλη του 2011 από την ανάγκη μιας ομάδας νέων να έχουν ένα χώρο στον οποίο μπορούν να ασχοληθούν με τα ενδιαφέροντά τους και να συνεργαστούν με άλλους.

Ο χώρος συντηρείται από την οικονομική συνεισφορά των μελών του όμως είναι ανοιχτός σε οποιονδήποτε θέλει να χρησιμοποιήσει τις υπάρχουσες υποδομές. Ο μόνος κανόνας που υπάρχει για τη χρήση του χώρου είναι το “Να είστε άψογοι μεταξύ σας”. Οι πράξεις και οι δράσεις των μελών του χώρου διέπονται από την “do-ocracy”, δηλαδή την ατομική πρωτοβουλία. Αν κάποιος βλέπει κάτι που πρέπει να διορθωθεί ή θέλει να δημιουργήσει κάτι, τότε αναλαμβάνει να το κάνει ο ίδιος αντί να το κάνει θέμα στη γενική συνέλευση.

Στο P-Space διοργανώνονται συνεχώς παρουσιάσεις ή ενημερωτικές δράσεις, όπως για παράδειγμα μαθήματα για το λειτουργικό σύστημα linux, ηλεκτρονικά, ρομποτική, παρουσιάσεις με θέμα το ανοιχτό λογισμικό και υλικό και όχι μόνο. Κάποια μέλη βοηθούν όποιον χρειάζεται να επισκευάσει το ποδήλατό του ενώ άλλοι δημιουργούν ένα κήπο με βιολογικά λαχανικά στην ταράτσα. Οι δράσεις διοργανώνονται από τον κόσμο του P-Space αναλόγως τις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντά τους όμως επικρατεί πάντα μια κουλτούρα μάθησης και όποιος έχει κάτι να δείξει είναι πάντα ευπρόσδεκτος να το δείξει στους υπόλοιπους.

Στοιχεία:

Η πρωτοβουλία (κατά την τελευταία επίσκεψη στον ιστοχώρο/social media στις 01/07/2017) παραμένει ενεργή

14 Δεκεμβρίου, 2012 Posted by | Χωρίς κατηγορία | | no comments

Δωρεάν διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στην Ηλιούπολη

Την προμήθεια τροφίμων απ’ ευθείας από τον παραγωγό στο δημότη, σε προσιτές τιμές, χωρίς καμία μεσολάβηση μεσαζόντων συνεχίζει ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο των Κοινωνικών του Δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα την Κυριακή, 23/12/2012, από τις 08:00 μέχρι τις 12:00, στην Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού, θα διατεθούν φέτα από τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, ελαιόλαδο από τον Άγιο Δημήτριο Επιδαύρου, τυροκομικά προϊόντα (γραβιέρα Κρήτης, ανθότυρο φρέσκο, ανθότυρο ξηρό, γιαούρτι πρόβειο) και ρακόμελο από Τζιτζιφέ Αποκορώνου Χανίων.

Όλα τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα με όλα τα απαιτούμενα παραστατικά, άριστης ποιότητας και σε τιμές καταπληκτικές:

Φέτα Μεγαλόπολης Αρκαδίας, σε συσκευασία 4 κιλών περίπου με 5.70 Ε το κιλό
Παρθένο Ελαιόλαδο από τον Άγιο Δημήτριο Επιδαύρου, σε 5 λιτρή συσκευασία με 13.50 Ε τελική τιμή.
Γραβιέρα Κρήτης, σε συσκευασία 1,50 κιλού με 8.90 Ε το κιλό
Ανθότυρο Φρέσκο Κρήτης,σε συσκευασία 1 κιλού περίπου,με 6.50 Ε το κιλό
Ανθότυρο Ξηρό Κρήτης (για μακαρόνια),σε συσκευασία 1 κιλού περίπου, με 8.00 Ε το κιλό
Γιαούρτι πρόβειο Κρήτης (παραδοσιακό), σε συσκευασία 500 γραμμαρίων με 2,00 Ε τελική τιμή.
Ρακόμελο από Τζιτζιφέ Αποκορώνου Χανίων, σε φιάλη 500ml, με 6,00 Ε τελική τιμή η φιάλη.
(Αιτήσεις παραγγελίας θα γίνονται δεκτές από Δευτέρα 10/12/2012 από 09:00 έως 14:00 στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου -είσοδος από Κουντουριώτου. Πληροφορίες στο τηλ.210-9970063).

Όσοι δημότες Ηλιούπολης δεν έχουν κάνει παραγγελία, θα εξυπηρετούνται μετά τις 12.15΄, με σειρά προτεραιότητας, έως ότου εξαντληθούν τα τυχόν εναπομείναντα τρόφιμα.

Πηγή

14 Δεκεμβρίου, 2012 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments