organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Ζωγράφοι σε Δράση για τα παιδιά

Από την ιστοσελίδα τους:

Οι «Ζωγράφοι σε δράση για τα ΠΑΙΔΙΑ», αυτό το όνομα δώσαμε στην ομάδα μας, είναι μια εθελοντική κίνηση που δημιουργήθηκε στα πλαίσια ενός προγράμματος (project) και έχει ως στόχο να δώσει χαρά στα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα, στέγες ανηλίκων, ορφανοτροφεία, κατασκηνώσεις, ακόμα και σε νοσοκομεία, φιλοτεχνώντας έργα για τους χώρους και τα δωμάτιά τους.
 Οι καλλιτέχνες είμαστε κι εμείς παιδιά, που ξεχάσαμε απλά να μεγαλώσουμε. Ανακατεύουμε τα χρώματά μας, συνεργαζόμαστε, συνομιλούμε, παίζουμε, δημιουργούμε. Μας ενδιαφέρει η επαφή με τα παιδιά κι η τέχνη ως δράση, όχι απλά σαν έργο τέχνης που στολίζει έναν χώρο ή εκφράζει μια θέση-στάση-φιλοσοφία. Όταν μάλιστα ανακαλύπτουμε και μικρούς καλλιτέχνες ανάμεσα στα παιδιά τότε ο ενθουσιασμός μας μεγαλώνει.
  Η φιλοδοξία μας είναι να συνεχιστεί η πρωτοβουλία αυτή από γενιά σε γενιά και με τα χρώματα μας να δώσουμε χαρά κι αισιοδοξία σε πολλά παιδιά στην Αθήνα, αλλά και σ΄ άλλες πόλεις της χώρας μας. 

Στοιχεία:

Η πρωτοβουλία (κατά την τελευταία επίσκεψη στον ιστοχώρο/social media στις 19/06/2017) παραμένει ενεργή

21 Νοεμβρίου, 2012 Posted by | Χωρίς κατηγορία | | no comments

2ο λαϊκό ανταλλακτικό παζάρι ανθρωπιστικής αλληλεγγύης

Οριστικοποιήθηκε η διοργάνωση του 2ου Λαϊκού Ανταλλακτικού Παζαριού Ανθρωπιστικής Αλληλεγγύης από πλευράς της ομάδας «Θηραίων δράσεις», για την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου του 2012, 11 το πρωί με 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών,
Ύστερα από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα κάποια χρόνια τώρα, στον κόσμο γενικότερα αλλά και στην Σαντορίνη τελευταία, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε το 2ο λαϊκό παζάρι με πολλούς σκοπούς, ένας από τους οποίους είναι και η κοινωνική αλληλεγγύη .

Το 1ο πραγματοποιήθηκε πέρυσι και με την βοήθεια των Θηραίων πολιτών βοηθήθηκαν πολλοί Θηραίοι συμπολίτες μας αλλά και άλλοι άνθρωποι γενικότερα στην Ελλάδα καθώς συνεργαστήκαμε με τους Γιατρούς του κόσμου (Ελληνική Αντιπροσωπεία).

Το 2ο Παζάρι θα είναι λίγο διαφορετικό.. με σκοπούς πάλι την ανταλλαγή και την περισυλλογή ειδών με την διαφορά όμως ότι οτιδήποτε καλό προκύψει μέσα από αυτό θα προσφερθεί ως βοήθεια σε συμπολίτες του νησιού μας.

Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, 11 – 17.00 στο κλειστό γυμναστήριο.
Τα είδη που μπορούν να προσφέρουν και να ανταλλάξουν όσοι συμμετάσχουν και ανταποκριθούν στην πρόσκληση είναι : τρόφιμα συσκευασμένα, ρούχα για παιδιά και ενήλικες καθαρά και σε καλή κατάσταση, είδη πρώτης ανάγκης, και φάρμακα.

Κατά την διάρκεια του παζαριού θα στηθούν πάγκοι ανταλλαγής ειδών ενώ θα δημιουργηθεί κι ένας πίνακας ανακοινώσεων για τα μεγάλα αντικείμενα (έπιπλα, οικιακές συσκευές κλπ) που δεν θα είναι δυνατό να μεταφερθούν στον χώρο, και θα είναι διαθέσιμα για διάθεση ή ανταλλαγή.

Στους πάγκους ανταλλαγής ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να παραδώσει ή να ανταλλάξει είδη, ενώ θα μπορεί να αποκτήσει οτιδήποτε επιθυμεί έναντι ενός συμβολικού ποσού (ότι επιθυμεί ο καθένας) το οποίο θα κατατεθεί στον λογαριασμό του Συλλόγου νεφροπαθών Σαντορίνης.

Παράλληλα, και για την ενίσχυση του Συλλόγου, κατά την διάρκεια του παζαριού θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος αγορά όπου θα κληρωθούν δώρα και προσφορές από επιχειρήσεις του νησιού.

Η επόμενη ανοιχτή συνάντηση με θέμα την οργάνωση του παζαριού θα πραγματοποιηθεί στο ΔΑΠΠΟΣ (κλειστό γυμναστήριο Θήρας) την Τετάρτη 14/11/12 και ώρα 18:00 . Ευπρόσδεκτη θα είναι κάθε εθελοντική βοήθεια.

Επίσης και σύμφωνα με τους διοργανωτές,
Όποια καταστήματα θέλουν να προσφέρουν ένα δώρο για την λαχειοφόρο αγορά για την ενίσχυση των Νεφροπαθών του νησιού, μπορούν να μας στείλουν μήνυμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Πηγή

21 Νοεμβρίου, 2012 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments