organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Εθελοντική προσφορά για τις μητέρες των φυλακών Θεσσαλονίκης!

Μια τεράστια «αγκαλιά» προσφέρει το “Give the Kids” στις περιθωριοποιημένες μητέρες της Ελλάδας μέσα από ένα έρανο συλλογής ειδών ρουχισμού και πρώτης ανάγκης! Με τον εθελοντισμό να κρατά τα ινία της δράσης, το «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί την Κυριακή 1 Ιουλίου την πρώτη παγκόσμια συνάντηση “Give the Moms”!

Κατά τις 12.00-15.00 το μεσημέρι, το καφέ “Gaz a l’ eau” του χώρου αναμένεται να γεμίσει από κόσμο, που επιθυμεί πραγματικά να δώσει μια «χείρα» βοηθείας σε γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους… είτε στις φυλακές Θεσσαλονίκης, είτε στους ξενώνες αλληλεγγύης.

«Οι γυναίκες στις φυλακές αποτελούν μια ιδιαίτερη περίπτωση. Ακόμα και μια τηλεκάρτα ή ένα ζευγάρι παντόφλες μπορούν να προσφέρουν μερικά χαμόγελα, ενώ λίγες συσκευασίες γάλα ή κάποια ρουχαλάκια μπορούν να σώσουν το παιδάκι τους. Σας καλούμε να έρθετε στο «Τεχνόπολις», να γνωριστούμε και εθελοντικά όλοι να προσφέρουμε ο,τι μπορούμε», αναφέρει η Χριστίνα Κοπανά, η δημιουργός της κίνησης.

Το “Give the Kinds” πρωτοπορεί και επιστρέφει την αγάπη του… αυτή τη φορά όχι μόνο στα παιδιά αλλά και στις μαμάδες τους. Σκοπός δεν είναι άλλος από μια ανάσα ανακούφισης! Ρούχα, γάλατα και πάνες για παιδιά, παπούτσια, τηλεκάρτες και σαμπουάν είναι λίγα από αυτά που εκλείπουν από πολλές οικογένειες. Τα αγαθά που θα μαζευτούν, θα προσφερθούν στο γυναικείο τμήμα των Φυλακών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, τον Σύλλογο Συμπαράστασης Κρατουμένων «Ο Ονήσιμος», τον εκκλησιαστικό Ξενώνα μητέρας και βρέφους «Το Σπίτι της Μαρίας» στη Θεσσαλονίκη και τον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού – Η Αγκαλιά.

«Υπάρχουν κορίτσια που αποφάσισαν χωρίς καμία στήριξη να γεννήσουν και αυτή τη στιγμή έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο. Πολλές φορές ξεχνάμε τις μαμάδες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν… με το “Give the Moms” δείχνουμε ότι δεν τις έχουμε ξεχάσει», συνεχίζει. «Ανοίξτε» τις ντουλάπες σας και χαρίστε ό,τι σας περισσεύει… μπορεί να σώσει μια ζωή! Για περαιτέρω επικοινωνία, στείλτε email στοinfo@givethekids.gr

Πηγή

27 Ιουνίου, 2012 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη

Η Κινητή Μονάδα θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο

Δωρεάν υπηρεσίες για τη στοματική υγεία θα παρέχει στη Θεσσαλονίκη από το Σεπτέμβριο η Κινητή Μονάδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου, σε πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Το όχημα που φιλοξενεί τη Μονάδα αποκτήθηκε χάρη σε δωρεά του Σοροπτιμιστικού Ομίλου «Μακεδονία» και θα εξοπλιστεί με εργαλεία και υλικά, προσφορά των μελών του Συλλόγου.

Η Μονάδα θα κινείται σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, μετά από συνεννόηση με τους δήμους, σε συνεργασία με συλλόγους και οι υπηρεσίες των εθελοντών οδοντιάτρων μελών του ΟΣΘ θα απευθύνονται σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως τρόφιμοι γηροκομείων και ορφανοτροφείων, μέλη ΚΑΠΗ και μαθητές απομακρυσμένων σχολείων.

Το ακριβές πρόγραμμα των περιοχών τις οποίες θα επισκεφτεί η Μονάδα θα ανακοινωθεί στο τέλος του καλοκαιριού.

Πηγή

27 Ιουνίου, 2012 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments