organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου είναι μια συλλογικότητα ανοικτή σε όλους όσους εμπνέονται από την ιδέα της συλλογικής και έμπρακτης αλληλεγγύης, σε μια εποχή κρίσης οικονομικής, κοινωνικής, ηθικής και πολιτικής.

Άνθρωποι νέοι και μεγαλύτεροι, διαφορετικών επαγγελμάτων και διαφορετικών πολιτικών εντάξεων και πεποιθήσεων, όλοι και όλες εμείς, δημιούργησαν αυτό το δίκτυο το 2012 και πιστεύουν στην κοινωνική αλληλεγγύη, στην αλληλοβοήθεια και στην ενεργοποίηση της κοινωνικής διαθεσιμότητας, για την αντίσταση στη διαρκώς κλιμακούμενη βαρβαρότητα που εκδηλώνεται σε πολλά επίπεδα.

Οι δράσεις αφορούν τόσο τους χιλιάδες πρόσφυγες, που φτάνουν ταλαιπωρημένοι στο νησί, διωγμένοι από πολέμους και βία, όσο και τους συμπολίτες που δοκιμάζονται περισσότερο, σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Στα πλαίσια αυτά υπάρχει κινητοποίηση σχεδόν καθημερινά και παρέχονται άμεσα τα απαραίτητα είδη ρουχισμού, υπόδησης, ατομικής υγιεινής, φάρμακα, πόσιμο νερό κ.λπ. στους πρόσφυγες, για τους οποίους δεν υπάρχει καμιά υποδομή αλλά αντίθετα υπάρχει παντελής αδιαφορία από την πολιτεία.

Επίσης, υπάρχει προσπάθεια να βρεθούν συλλογικοί τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης ιδιαίτερα για τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας. Έτσι, κάθε Σάββατο λειτουργεί χαριστικό ανταλλακτικό παζάρι για τους συμπολίτες στον Πλάτανο στην αίθουσα όπου στεγάζεται το Δίκτυο, με ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, τρόφιμα κ.λπ. Επιπλέον καλύπτονται, στα πλαίσια των δυνατοτήτων, άλλες επείγουσες ανάγκες των πολιτών, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό και βοηθώντας ο ένας τον άλλον, ενώ παράλληλα υπάρχει αλληλεγγύη σε κάθε δράση που στοχεύει στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στοιχεία:

Τελευταία Επίσκεψη: 02/01/2018

2 Ιανουαρίου, 2018 Posted by | Χωρίς κατηγορία | | no comments

Comments are closed.