organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Στην Πρίζα

Από την ιστοσελίδα τους:

Η κολεκτίβα ‘Στην Πρίζα’ είναι ένα εγχείρημα συλλογικής εργασίας από ανθρώπους που επιδιώκουν να δημιουργήσουν σχέσεις αλληλεγγύης και ισότητας μέσα στις σύγχρονες εκμεταλλευτικές συνθήκες εργασίας.
Η κολεκτίβα δεν έχει αφεντικό και προϊσταμένους. Όλες οι αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία της Πρίζας, παίρνονται ισότιμα από τα μέλη της μέσα από τη συνέλευσή της.
Δεν υπάρχει προσωπική ιδιοκτησία ή κέρδος. Είμαστε εργαζόμενες/οι στην κολεκτίβα, όμως δεν μας ανήκει. Το κεφάλαιο, ο χώρος, τα μηχανήματα, ανήκουν εξολοκλήρου στο ίδιο το εγχείρημα, δηλαδή σε κανέναν ξεχωριστά, και συνάμα σε όλους μαζί.
Επιπλέον έσοδα πέραν των πάγιων εξόδων και αμοιβών των εργαζομένων-μελών, προστίθενται στο κεφάλαιο της κολεκτίβας και δεν μοιράζονται στα μέλη της στο τέλος του μήνα ως κέρδη.
Η αμοιβή μας είναι το ωρομίσθιο που εμείς επιλέξαμε εξαρχής σαν δίκαιη απολαβή για την εργασία μας. Πιθανό πλεόνασμα, πέραν από ένα αποθεματικό ταμείο για τις ανάγκες της κολεκτίβας, προορίζεται για την ενίσχυση παρόμοιων εγχειρημάτων, τόσο κολεκτιβών όσο και εγχειρημάτων ελευθέρου λογισμικού/ επαναχρησιμοποίησης και γενικά παρόμοιων με τους σκοπούς μας.

Στοιχεία:

Η πρωτοβουλία (κατά την τελευταία επίσκεψη στον ιστοχώρο/social media στις 19/06/2017) παραμένει ενεργή

14 Ιουνίου, 2013 Posted by | Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: | no comments

Comments are closed.