organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Xariseto.gr

Είναι ένα μη κερδοσκοπικό κοινωνικό site που ξεκίνησε τη δράση του στις Αρχές του 2004 (μόνο για 8 μήνες) και ξανά ξεκίνησε επίσημα από 1 Μαρτίου 2008 με την ονομασία XARISETO.GR και ήδη έχει πάνω απο 10000 μέλη, με 495.000 μοναδικούς επισκέπτες.
Ενα νέο site που με απώτερο σκοπό έχει την επαναχρησιμοποίηση αλλά & την αμοιβαία βοήθεια, με σύνθημα «Μην το πετάς..xariseto.gr».
Με λίγα λόγια, αν δεν χρειάζεστε πια κάποιο αντικείμενο που βρίσκεται ακόμη σε καλή κατάσταση, μην το πετάξετε, χαρίστε το.
Το xariseto.gr είναι μια εναλλακτική μορφή «ανακύκλωσης» που ενισχύει την οικολογική συνείδηση και βοηθάει την οικονομία.
Ξεκίνησε με βασική αρχή πως ό,τι προσφέρεται πρέπει να διατίθεται δωρεάν, γιατί τα σπίτια μας είναι γεμάτα «άχρηστα» πράγματα για εμάς αλλά θησαυρός για άλλους.
Γιατί να μη βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας χαρίζοντάς τα; Ο,τι είναι σκουπίδι για κάποιον μπορεί να είναι θησαυρός για κάποιον άλλον. Oλα αυτά μέσω ιντερνετ με κάθε πόλη χωριστά για εύκολο χειρισμό αγγελιών σε διάφορες κατηγορίες.
Στην πορεία του xariseto.gr διάφορα μέλη αλλά και οι συντονιστές έβρισκαν μικρά ιδρύματα, βιβλιοθήκες, σχολεία, γεροκομεία, φυλακές και οικογένειες που είχαν ανάγκη από ρούχα, έπιπλα, μέχρι και ηλεκτρικές συσκευές, τα οποία τα πρόσφεραν μέλη μέσω αγγελιών στο xariseto.gr και με οργανωμένες αποστολές , μαζεύαμε και τα στέλναμε αντίστοιχα.
Μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας είδαμε ότι υπήρχαν πολλές αγγελίες στα «αζήτητα» ή κάποια μέλη δεν μπορούσαν να βάλουν μια-μια αγγελία ή δεν εχουν πρόσβαση στο ιντερνετ και έτσι κάναμε το πρώτο χαριστικό παζάρι τον Μαιο του 2009 όπου τα μέλη άλλα και κόσμος που ενημερώθηκε με αφίσες που κάναμε ή μέσω των Μ.Μ.Ε καταφέραμε και μαζέψαμε πάνω από 3 τόνους ρούχα , βιβλία και μικρά αντικείμενα συν αυτά που αφήναμε ελεύθερα και εντελώς δωρεάν να πάρει ο κόσμος , έτσι αποφασίσαμε να το κάνουμε θεσμό τουλάχιστον μια φορά το χρόνο κάθε Μάιο, και από εκεί και πέρα όσα παραπάνω μπορούμε.

Στοιχεία:

Η πρωτοβουλία (κατά την τελευταία επίσκεψη στον ιστοχώρο/social media στις 30/06/2017) παραμένει ενεργή

13 Ιουνίου, 2012 Posted by | Χωρίς κατηγορία | | no comments

Comments are closed.