organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Κοινότητα Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Ανατολικής Αττικής “Μπρεξίζα”

Η Κοινότητα Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Ανατολικής Αττικής «Μπρεξίζα» έχει ως σκοπούς:
-Την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας μέσα από θετικές δράσεις που ενθαρρύνουν τις ανταλλαγές παντός είδους προϊόντων και υπηρεσιών χωρίς χρήματα, αλλά με χρήση μονάδων ανταλλαγής στα πρότυπα του διεθνούς συστήματος ανταλλαγών LETS (Local Exchange Trading Systems ή Τοπικά συστήματα Εμπορικών Ανταλλαγών).
-Την δημιουργία δικτύων επικοινωνίας, αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης σε τοπική κλίμακα, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την οικονομική ανακούφιση του πληθυσμού, ιδιαίτερα του ασθενέστερου οικονομικά, με γνώμονα τις αρχές της αλληλεγγύης, της αμοιβαιότητας και της εμπιστοσύνης.
-Την προώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας και παραγωγής, με την ανάπτυξη κατάλληλων ηλεκτρονικών ή άλλων μέσων, που δίνουν τη δυνατότητα προβολής υπηρεσιών και αγαθών αλλά και καταγραφής ανταλλαγών μεταξύ των μελών του δικτύου.
-Την ανάληψη πρωτοβουλιών στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, ιδιαίτερα των ασθενέστερων οικονομικά.
-Την εκπόνηση εργασιών σε συναφή θέματα και ανάληψη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία, με κάθε νόμιμο μέσο, εναλλακτικών οικονομικών πρωτοβουλιών που ενδυναμώνουν και ενισχύουν την κοινότητα.
-Την συνεργασία με τοπικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με σκοπό τη δημιουργία δικτύων προστασίας για ευάλωτες οικονομικά και κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες.

Στοιχεία:

Η πρωτοβουλία (κατά την τελευταία επίσκεψη στον ιστοχώρο/social media στις 26/06/2017) δείχνει να είναι ανενεργή

24 Απριλίου, 2013 Posted by | Χωρίς κατηγορία | | no comments

Comments are closed.