organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Ηράκλειο: Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής για μαθητές της Στ΄ Τάξης

Εισαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Εκπαιδευτική Ρομποτική για μαθητές 2017», διοργανώνουν η αντιδημαρχία Παιδείας Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ηρακλείου και ο Τομέας Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού 2 του 1ου ΕΚ Ηρακλείου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στους χώρους του εργαστηρίου Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων του Τομέα στο 1ο ΕΚ Ηρακλείου Κρήτης (Ιτάνου 40 Κηπούπολη – Ηράκλειο).

Παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε μαθητές της Στ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων του Ηρακλείου και θα διεξάγεται κάθε Παρασκευή και ώρες 18:00 έως 20:00. Θα έχει διάρκεια έξι εβδομάδες με ημέρα έναρξης την Παρασκευή 3 Μαρτίου και λήξης την Παρασκευή 4 Απριλίου. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα, όσο επιτρέπει η δυναμικότητα των εργαστηρίων.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με μικρές ομάδες μαθητών, στις οποίες θα διατεθεί ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ, στο οποίο θα προγραμματίσουν σειρά εφαρμογών.

Οι ρομποτικές μονάδες που θα χρησιμοποιηθούν είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Εισηγητές του προγράμματος είναι οι : Μαρίνα Μπατζανακάκη, εκπαιδευτικός- Ηλεκτρονικός του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου με διάθεση στο 1ο ΕΚ Ηρακλείου, Βασίλειος Φανιουδάκης – Ηλεκτρονικός Μηχανικός, Φιλιώ Παναγιωτάκη – Δασκάλα 56ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, Πελαγία Σφακιανάκη – Εκπαιδευτικός, Ηλεκτρονικός του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου με διάθεση στο 1ο ΕΚ Ηρακλείου.

Οι μαθητές που ενδιαφέρονται, έχουν βασικές γνώσεις χρήσης Η/Υ και έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά αίτηση στο site www.1eksemi.weebly.com ή στο φαξ 2810321051 μέχρι την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.

Η επιλογή των μαθητών θα γίνει με ειδική κλήρωση ώστε να συμμετέχουν μαθητές από όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2810361733 Γιώργο Καζγκούτη. Στους μαθητές θα διανεμηθεί το απαραίτητο υποστηρικτικό υλικό.

Πηγή

20 Φεβρουαρίου, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.