organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Θήβα: Στήριξη Κοινωνικού Παντοπωλείου με ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων

Ο Δήμος Θηβαίων υπενθυμίζει στους δημότες του ότι, σε αρκετά σημεία της πόλης, έχει τοποθετήσει κόκκινους κάδους ανακύκλωσης ενδυμάτων-υποδημάτων, σε συνεργασία με την εταιρεία Recycom.

Η σύμβαση με την εν λόγω εταιρεία είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα και μέσα από αυτή καλύπτονται και οι ανάγκες σε τρόφιμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου Θήβας.

Το 2016, η εταιρεία, αποκόμισε από τους κάδους του Δήμου Θηβαίων συνολικά 12 τόνους ενδυμάτων-υποδημάτων και ανταποδοτικά προσέφερε στο Κοινωνικό Παντοπωλείου 1.679 τρόφιμα και είδη υγιεινής ( όπως, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, ελαιόλαδο, χλωρίνη κα) .

Με την προώθηση προς ανακύκλωση του ρουχισμού, όπως σημειώνει ο Δήμος Θηβαίων, κατασκευάζονται φόρμες εργασίας-πανιά καθαρισμού-μονωτικά υλικά-γέμιση καθισμάτων κ.α. και μειώνεται στο 2% τον όγκο που καταλήγει στις χωματερές-ΧΥΤΑ.

Παράλληλα προσθέτει ότι μετά από διαλογή, το αξιόλογο υλικό ρουχισμού που συλλέγεται, προωθείται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, για τους λιγότερο προνομιούχους πολίτες και επιπλέον ανταποδοτικά η εταιρεία προσφέρει τρόφιμα και άλλα είδη σ’ αυτό.

Πηγή

24 Ιανουαρίου, 2017 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.