organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Ο δήμος Παλαιού Φαλήρου ανάβει το «Δέντρο της αγάπης και της προσφοράς»

Αυτά τα Χριστούγεννα το πιο ξεχωριστό δέντρο της πόλης του Π. Φαλήρου θα ανάψει στις 4 Δεκεμβρίου και ώρα 13.30, στον πολυχώρο του Δημαρχείου.

Θα στολιστεί, με την αγάπη και το χρώμα που μόνο τα παιδιά ξέρουν να δίνουν απλόχερα και θα ενισχύσει το Κοινωνικό παντοπωλείο και το Κοινωνικό συσσίτιο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Θα είναι μια μεγάλη γιορτή που όπως και πέρσι κάθε καρδιά που ζωγραφίζει το παιδί ή μια τεράστια καρδιά από το σχολείο που εκπροσωπεί όλα τα παιδιά θα στολίσει το Δέντρο της Αγάπης και της Προσφοράς και θα αντιστοιχεί σε προσφορά τροφίμων. Η κάθε τσάντα με τρόφιμα μετατρέπεται σε ένα στολίδι για το μαγικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και το κάθε παιδί με την προσφορά του ή ανά τάξη σχολείου, θα τοποθετεί συμβολικά στο κλαδί του δέντρου μια καρδιά.

Η ποσότητα δεν έχει καμία σημασία! Μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ποσότητα, οι γονείς και τα παιδιά μπορούν και επιθυμούν.

Επειδή η προσφορά είναι γιορτή, φέτος θα γιορτάσουμε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με όμορφες δράσεις για παιδιά!

Ένα πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί με διαδραστικά παιχνίδια, παιδικά παραμύθια, διασκεδαστές, παιδική χορωδία, ζωγράφους, κατασκευές, face painting, ζεστό κακάο, σοκολάτες, θα συνθέσει ένα όμορφο πάζλ που θα καταλήξει στην τοποθέτηση των καρδιών από τα παιδιά και το Δήμαρχο της Πόλης μας, κο Διονύση Χατζηδάκη, στις 13.30.

Περιμένουμε να έρθουν όλοι σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, γονείς , παιδιά , εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί, σύλλογοι, να διασκεδάσουμε και να γεμίσουμε Το Δέντρο της Αγάπης & της Προσφοράς με καρδιές στολίδια που θα χαρίσουν ζεστά πιάτα φαγητό σε συμπολίτες μας, που ίσως έχασαν την πίστη τους και το χαμόγελο τους και σταμάτησαν να πιστεύουν σε Χριστουγεννιάτικα θαύματα.

Το δέντρο της Αγάπης & της Προσφοράς σίγουρα θα κάνει το θαύμα του!
Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους:

– Το Βυζαντινό ωδείο με τη μοναδική Τζούλη Θεοχάρη
– Τη Χορωδία του 5 δημοτικού Π. Φαλήρου
– Τον Dj Xristo
– Τους εξαιρετικούς ζωγράφους Brushstrokes and friends
– Τους καταπληκτικούς Zumba γυμναστές Εύα &Αλέξη Πουραβέλη.
– Τον μοναδικό Pastry chef Γιάννη Νέγκογλου
– Το παιδικό παραμύθι ‘’Η Πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε’’ από τη συγγραφέα Μαρία Θεμελή

ΚΑΙ

Με την ευγενική Υποστήριξη των εταιρειών: ΕΓΓΛΕΖΟΣ, STARBUCKS ,ORIFLAME, ΑΜΒΥΞ, DIASTASIS, ROLLEX, ASTIR, ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, Α.Σ ΠΡΩΤΕΑΣ TAEKWONDO, ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ, E FUTURE, ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΠΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, STILUS, ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ

Λίγα Λόγια για τις κοινωνικές Δομές του Δήμου Π. Φαλήρου:

Από το Μάρτιο του 2013 ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και η ΑΜΚΕ “ΑΝΟΔΟΣ” υλοποιούν Προγράμματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των οποίων λειτουργεί Κοινωνικό Παντοπωλείο (Αγίας Βαρβάρας 24) και Κοινωνικό Συσσίτιο (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο – Δ.Α.Κ.), όπου μέχρι στιγμής εξυπηρετούν 600 πολίτες που διαμένουν στο Δήμο Π. Φαλήρου.

Οι δομές αυτές στοχεύουν στην ενδυνάμωση και προσπάθεια κοινωνικής ενσωμάτωσης συμπολιτών μας, που είναι άποροι & βιώνουν τις επιπτώσεις της ραγδαίας αύξησης φαινομένων φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Η διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής σε όλα τα επίπεδα είναι υποχρέωση όλων μας.
Εκτός της τακτικής επιχορήγησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, συνεργαζόμαστε με τοπικούς Συλλόγους – Σωματεία και εταιρείες, αλλά λόγω αύξησης των αναγκών έχουμε ανάγκη παραπάνω προσφορών γι’ αυτό και απευθυνόμαστε και σε όλους τους συμπολίτες μας, καλώντας να στηρίξουν τις προσπάθειές μας.

Κάθε προσφορά, ακόμα και η πιο μικρή είναι μεγάλη!

Πως μπορείς να προσφέρεις:

Είδη:

Για το Κοινωνικό Παντοπωλείο: Γάλα μακράς διαρκείας, λάδι σε συσκευασίες του ενός λίτρου, όσπρια, μπισκότα – φρυγανιές, φρουτοχυμοί μακράς διαρκείας, καφές.

Για το Κοινωνικό Συσσίτιο:
Λάδι, μακαρόνια, πουρές, μπαχαρικά, μανιτάρια – καλαμπόκι – ντολμαδάκια σε κονσέρβα, δυόσμος – βασιλικός, χαρτί υγείας.

Πηγή

1 Δεκεμβρίου, 2016 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.