organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Αιτήσεις στο Δήμο Θηβαίων για δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους

Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διαδικασία αιτήσεων για παροχή δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι – δικαιούχοι της περιοχής του Δήμου Θηβαίων να προσέλθουν στο τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, επί της οδού Κύπρου 3 στο Δημαρχείο, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες , για την υποβολή αίτησης.

Για πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2262350603-604.

Οι κατηγορίες δικαιούχων και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:
Μαζί με το ειδικό δικαιολογητικό κατηγορίας δικαιούχου , οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν επίσης:
* Φωτοτυπία ταυτότητας / διαβατηρίου ή φωτοτυπία άδειας διαμονής σε ισχύ ή βεβαίωση κατάθεσης αιτήματος χορήγησης ή ανανέωσης
* Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας ( βεβαίωση, λογαριασμός ΔΕΚΟ)
* Για τις κατηγορίες 8, 9 και 10, απαιτείται Ε1 και εκκαθαριστικό τελευταίου φορολογικού έτους, και Εκκαθαριστικά Ένφια του συνόλου των μελών της οικογένειας.
* Για τις κατηγορίες 8, 9 και 10 απαιτείται επίσης το αντίστοιχο δικαιολογητικό για δηλωθέντα εισοδήματα που αφορούν: επίδομα ανεργίας, διατροφή ανήλικου τέκνου, επίδομα αναδοχής, εξωιδρυματικό επίδομα, εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα.
* Όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν ένσταση κατά επιβολής ποσοστού συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη ανασφαλίστων πρέπει να προσκομίσουν επιπλέον:
* Αποδεικτικό ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ή απόφαση απόρριψης από το Δήμο για παροχή δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης.

Πηγή

12 Αυγούστου, 2016 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.