organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Ηράκλειο: Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ Κεραμικής στο Θραψανό

Το 1ο Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ Κεραμικής, διοργανώνουν από την Παρασκευή 15 έως την Κυριακή 17 Ιουλίου στο Θραψανό Ηρακλείου, ο Ηρακλείου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Νεότερης Κεραμικής, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 31ης «Γιορτής Θραψανιώτη Αγγειοπλάστη 2016» .

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και να παρακολουθήσουν ψήσιμο κεραμικών σε αντίγραφο αρχαίου καμινιού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων :

Παρασκευή 15 Ιουλίου : «Το πιθάρι του Διογένη και τα πιθάρια του Θραψανού» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού με αφήγηση ιστοριών, διαδραστικά παιχνίδια και εργαστήριο κεραμικής. 18.00 – 21.00 (τρία τμήματα ανά μια ώρα, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

Σάββατο 16 Ιουλίου: «Πήλινα αφιερώματα στη Θεά» Εργαστήριο κεραμικής για ενήλικες με θεματική τα μινωικά ειδώλια ανθρώπων και ζώων. 18.00 – 21.00 (δύο τμήματα ανά μιάμιση ώρα, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

Κυριακή 17 Ιουλίου: «Ιστορίες φωτιάς» Επίδειξη τροχού και ελεύθερα εργαστήρια κεραμικής για μικρούς και μεγάλους. (18.00 – 21.00) Ψήσιμο των κεραμικών από τα προηγούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα σε αντίγραφο αρχαίου κλιβάνου (ολοκλήρωση ψησίματος 21.00 – 22.00)

Όλες οι εκδηλώσεις, η συμμετοχή στις οποίες είναι δωρεάν, θα πραγματοποιηθούν στο δημοτικό σχολείο του Θραψανού (χώρος εκδηλώσεων) και θα ακολουθήσουν Κρητικές βραδιές με Κρητικούς Καλλιτέχνες.

Σχεδιασμός υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων Νίκος Λιάρος – Θαλασσινή Μπράτσου (αρχαιολόγοι – κεραμίστες) με την συνδρομή των αγγειοπλαστών Θραψανού.

Πηγή

13 Ιουλίου, 2016 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.