organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Δήμος Αποκορώνου: Δωρεάν Καλοκαιρινές εκδηλώσεις

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Αποκορώνου διοργανώνει πλήθος πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές βραδιές, παιδικές παραστάσεις, βραδιές έντεχνης και κλασικής μουσικής, εκδηλώσεις που ανταποκρίνονται σε όλες τις απαιτήσεις αλλά και σε όλες τις ηλικίες .

Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, πρόκειται για «ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι που στόχο έχει να αναδείξει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Αποκόρωνα και να προσφέρει στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής ψυχαγωγία, αισθητική και πνευματική καλιέργεια. Θεσμοθετούνται εκδηλώσεις που το προηγούμενο έτος είχαν μεγάλη επιτυχία και στηρίζονται από την τοπική κοινωνία, όπως είναι το διήμερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στις Καλύβες αλλά και η αναπαράσταση του κρητικού γάμου στην Ασή Γωνιά. Για πρώτη φορά περιλαμβάνει εκδηλώσεις που αφορούν τον πρωτογενή τομέα με την παρουσίαση προϊόντων που κάποτε ήταν η κύρια πηγή εισοδήματος των κατοίκων της περιοχής του Αποκόρωνα όπως το φυστίκι, το σισάμι και το τζίτζιφο. Αναβιώνουμε το έθιμο της κρητικής καντάδας με ένα μαγικό ταξίδι στα σοκάκια του Βάμου, στηρίζουμε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. που θα δώσει μια παράσταση στο θέατρο “ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ” στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου, όπως και την εθελοντική προσπάθεια των συλλόγων, τους οποίους συγχαίρουμε για τις πρωτοβουλίες τους και τις διοργανώσεις πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων οι οποίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Δήμου. Καλούμε τους δημότες μας να αγκαλιάσουν αυτές τις προσπάθειες που γίνονται να έχουν ενεργό συμμετοχή και επίσης τους κάνουμε γνωστό ότι σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου η είσοδος είναι δωρεάν.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

Τετάρτη 6 Ιουλίου / Βάμος / ώρα 9μ.μ.
ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΟΝ ΒΑΜΟ
Ενα μαγικό ταξίδι στο παρελθόν θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες στα σοκάκια του ιστορικού Βάμου όπου θα αναβιώσει το έθιμο της κρητικής καντάδας. Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική βραδιά στην πλατεία του χωριού. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάμου “Ο Πρίνος”

Τετάρτη 6 Ιουλίου /Αλμυρίδα – Πλάκα / ώρα 7μ.μ.
Την Τετάρτη 6 Ιουλίου το Κοινωφελές Ιδρυμα Αγία Σοφία σε συνεργασία με τον Πολιτιστκό Σύλλογο Πλάκας διοργανώνουν εκδήλωση στη μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Αλμυρίδας από 30 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 1896. Η Εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Αποκορωνου.

Κυριακή 10 Ιουλίου / Κάινα / ώρα 9:30μ.μ.
Το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού παρουσιάζει την κρητική κωμωδία “Καλησπερίζω το στενό”. Συγγραφέας είναι ο Γιάννης Νιωτάκης ενώ τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Μάνος Παπαδογιαννάκης. Πρόκειται για ένα ηθογραφικό έργο στην κρητική διάλεκτο με αρκετες δόσεις γέλιου και συγκίνησης. Την εκδήλωση οργανώνει ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάινας. Είσοδος Ελευθερη.

Κυριακή 10 Ιουλίου / Γαβαλοχώρι – Ντουλιανά – Τσιβαράς / ώρα 6μ.μ.
Την Κυριακή 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η 4η φυσιολατρική διαδρομή μήκους 7 χιλιομέτρων μεταξύ των χωριών του Αποκόρωνα Ντουλιανά Τσιβαρά και Γαβαλοχώρι.
Η διαδρομή αυτή θα είναι υπό τη μορφή αγώνα αλλά είναι ανοιχτή και σε όποιον επιθυμεί απλά να περπατήσει μέσα στο πανέμορφο τοπίο
Με τη στήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων και υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου.

Δευτέρα 11 Ιουλίου έως Τετάρτη 3 Αυγούστου / Τσιβαράς
Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου ξεκινά το 5ο Εφηβικό Ερασιτεχνικό Τουρνουά Μπάσκετ “Τσιβαράς 2016” για παιδιά ηλικίας έως 19 ετών, το οποίο και ολοκληρώνεται με τη διεξαγωγή του τελικού την Κυριακή 17 Ιουλίου. Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου ξεκινάει το 8ο Ανδρικό Ερασιτεχνικό Τουρνουά Μπάσκετ “Τσιβαράς 2016”, με τη συμμετοχή ομάδων από την ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα, Χανίων και Ρεθύμνης, το οποίο ολοκληρώνεται με τη διεξαγωγή του μικρού και μεγάλου τελικού την Τετάρτη 3 Αυγούστου.

Τετάρτη 13 Ιουλίου και Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 / Καλύβες / ώρα 9μ.μ.
Την Τετάρτη 13 Ιουλίου και την Πέμπτη 14 Ιουλίου ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Παραδοσιακό Μουσικό Σύλλογο Αποκορώνου “Ο Χαρίλαος”, τον Σύλλογο Καταστηματαρχών – Επιχειρήσεων κ.λπ. Καλυβών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλυβών και τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Δήμου Αποκορώνου “Κάραβος” διοργανώνει ένα διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Θα συμμετάσχουν χορευτικά συγκροτήματα από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 17 Ιουλίου / Λαμπράκειο Γυμνάσιο Βάμου / ώρα 8:30μ.μ.
Παρουσίαση του βιβλίου “Για να μη ΧΑΘΩ!” της Μαρίας Ορφανουδάκη Μ.Ο. Η εκδήλωση θα συμπεριλαμβάνει έργα ζωγραφικής της, έκθεση φωτογραφίας επεξεργασμένων από την ίδια σε photoshop, ποίηση, μουσική της ίδιας κ.ά. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Αποκορώνου με τα “Χανιώτικα νέα” και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάμου “Ο Πρίνος”.

Πέμπτη 21 Ιουλίου / Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” Εμπρόσνερος / ώρα 9:30μ.μ.
Την Πέμπτη 21 Ιουλίου το Δημοτικο Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση “Αριστοφανιάδα”.
Ενας ξεκαρδιστικός ύμνος στο συνολικό έργο του Αριστοφάνη.
Μέσα σε μιάμιση ώρα, με καταιγιστικούς ρυθμούς παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια του κοινού όλοι οι σπουδαίοι ρόλοι, οι κεντρικές συμβάσεις, τα μοτίβα και η δημιουργική ευφυΐα του πατέρα της κωμωδίας.
Εργα και ημέρες του μεγάλου μας κωμικού παρελαύνουν επί σκηνής, σε ένα ξεκαρδιστικό, δροσερό αλλά και συγκινητικό έργο, ανακατεύοντας με μαεστρία όλα τα ύφη της κωμωδίας!

Σάββατο 23 Ιουλίου / Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου (Κοινωφελές Ιδρυμα Αγία Σοφία) / ώρα 10π.μ.
Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου σε συνεργασία με το τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Αποκορώνου και το Κέντρο
Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου διοργανώνουν ημερίδα με Θέμα “Περιβάλλον και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”.

Από Τρίτη 26 Ιουλίου έως Κυριακή 31 Ιουλίου / Νιο Χωριό
Μία ιδιαίτερη προσπάθεια πραγματοποιεί ο Δήμος Αποκορώνου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νιου Χωριού. Διοργανώνει “Εργαστήρι Δημιουργικού Χορού” με κατάληξη μία παράσταση των χορικών από τους “Ορνιθες” του Αριστοφάνη με μουσική Μάνου Χατζιδάκη από τις 26 Ιουλίου – 31 Ιουλίου 2016. Παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και όλη η τοπική κοινωνία θα συμπράξουν μαζί και με την εμψύχωση της καθηγήτριας χορού Νένας Παπαγεωργίου-Μουράτογλου θα γνωρίσουν τους αρχαίους μας ποιητές και θα αναδείξουν τις δυνατότητες του ιδίου του τόπου επικοινωνώντας με παιδεία και τέχνη, ώστε να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν καλλιτεχνικό έργο.
«Το να αγαπάς έναν άνθρωπο, έναν τόπο, μία χώρα σημαίνει ότι γνωρίζεις την ιστορία του και αφυπνίζεις τη συνείδησή του», σημειώνει εξάλλου η Νένα Παπαγεωργίου-Μουράτογλου.

Πέμπτη 28 Ιουλίου / Πρώην Δημοτικό Σχολείο Πλάκας Αποκορώνου / ώρα 9μ.μ.
Πλακιανά 2016
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλάκας Αποκορώνου διοργανώνει εκδήλωση αφιέρωμα στη μνήμη του Μιχάλη Παπαδάκη ή Πλακιανού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πρώην δημοτικό σχολείο Πλάκας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου.

Παρασκευή 29 Ιουλίου / Νίππος / ώρα 8:30μ.μ.
Παράσταση Κουκλοθέατρου “Ο Ζαχαροζυμωμένος” από το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας Πρασσείν Άλογα στο Νίππος Αποκορώνου. Μια παράσταση με κούκλες και ηθοποιό για παιδιά και ενηλίκους, πέρα από όσα ξέρετε για το κουκλοθέατρο. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Νίππους “Περβολίτσια”. Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 30 Ιουλίου / Καλαμίτσι Αλεξάνδρου / ώρα 7:30μ.μ.
Το Σάββατο 30 Ιουλίου, η Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμιτσίου Αλεξάνδρου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμιτσίου Αλεξάνδρου Αθηνών οργανώνει Παναποκορωνιώτικο Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Καλαμίτσι Αλεξάνδρου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Σαββατο 30 Ιουλίου / Νιο Χωριό / ώρα 8μ.μ.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αποκορώνου διοργανώνει το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 το 5ο MADAMAS RIVER PARTY στο Νιο Χωριό Δήμου Αποκορώνου – κοίτη ποταμού “ΜΑΝΤΑΜΑ”. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με εθελοντές Ευρωπαίους πολίτες για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αποκορώνου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου.

Κυριακή 31 Ιουλίου / Βρύσες / ώρα 11π.μ.
Την Κυριακή 31 Ιουλίου οι Φίλοι Αλόγων Αποκόρωνου διοργανώνουν παρουσίαση άλογων στις Βρύσες Αποκορώνου. Στην παρουσίαση αυτή θα συμμετέχουν άλογα από όλη την Κρήτη. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου.

Πηγή

1 Ιουλίου, 2016 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.