organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

«Νύχτες Αλληλεγγύης» στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Μια καθημερινή γιορτή για την αλληλεγγύη προσφέρει φέτος το Φεστιβάλ Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, που ξεκινά την 1η Ιουλίου, υπό τον τίτλο «Νύχτες Αλληλεγγύης».

Οι «Νύχτες Αλληλεγγύης» αποτελούν μια προσπάθεια να υπάρχει κάθε καλοκαιρινή βραδιά μια γιορτή στη Ρεματιά και να γίνει το Θέατρο ένας τόπος συνάντησης των πολιτών με τους καλλιτέχνες και τα έργα τους.

Από τις 54 συνολικά εκδηλώσεις οι 11 έχουν εισιτήριο ενώ στις 43 η είσοδος είναι ελεύθερη. Σε αυτές καλούνται οι θεατές να συνεισφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Στο Φεστιβάλ Ρεματιάς θα δοθούν συνολικά 24 θεατρικές παραστάσεις και 30 μουσικές και χορευτικές. Ανάμεσα στις συναυλίες, τρεις θα είναι από τη Φιλαρμονική του Δήμου συνεργαζόμενη και με άλλους μουσικούς.

Συναυλία με ελεύθερη είσοδο θα δοθεί επίσης και από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, η οποία θα παρουσιάσει αγαπημένα τραγούδια των Beatles σε ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας του Νίκου Πλατύραχου.

Επιπλέον, με τις «Νύχτες Αλληλεγγύης» ενισχύονται οι νέοι καλλιτέχνες και τα σχήματα που είναι αυτοδιαχειριζόμενα και διακρίνονται από τη δράση τους στο πλευρό των δοκιμαζόμενων κοινωνικών ομάδων και τις ακτιβιστικές πρωτοβουλίες τους. Οι πέντε μέρες του 2ου OUR FESTIVAL είναι ένα δείγμα (17 παραστάσεις σε 5 μέρες)».

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων Ιουλίου: 9.00 μ.μ.
Ώρα έναρξης εκδηλώσεων Αυγούστου και Σεπτεμβρίου: 8.30 μ.μ.

Πηγή

23 Ιουνίου, 2016 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Comments are closed.