organosi 2.0

Για να…οργανωθούν οι οργανώσεις!

Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στην Παλλήνη

Ο Δήμος Παλλήνης ενημερώνει ότι οι πολίτες που θέλουν να ανακυκλώσουν:

–μικρές σε μέγεθος συσκευές, π.χ. ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οθόνες Η/Υ , φαξ, τηλεφωνικές συσκευές, τοστιέρες, καφετιέρες κ.λ.π., καθώς και
–ογκώδεις οικιακές συσκευές , όπως πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, στεγνωτήρια ρούχων, ψυγεία, καταψύκτες, ηλεκτρικές κουζίνες, φούρνοι μικροκυμάτων, συσκευές ψύξης και θέρμανσης, κλιματιστικά, ανεμιστήρες κ.λ.π., μ’ ένα τηλεφώνημα στο 210 8064402, καθώς η εταιρεία Free Recycle – με την οποία ο Δήμος Παλλήνης έχει συνάψει σχετική συμφωνία – παραλαμβάνει δωρεάν από το χώρο τους αυτές τις συσκευές

Τις προς ανακύκλωση μικροσυσκευές, μπορούν να τις τοποθετήσουν σ’ ένα από τα ακόλουθα σημεία:

—ΓΕΡΑΚΑΣ, Λ.ΣΠΑΤΩΝ 76 & ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ (κατάστημα ηλεκτρικών ειδών Σκρέκης)
—ΓΕΡΑΚΑΣ, ΓΕΡΑΚΑ & ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ (1ο Αθλητικό Κέντρο Μπάσκετ)
—ΓΕΡΑΚΑΣ, ΙΘΑΚΗΣ 12 (Δημαρχείο Παλλήνης)
—ΓΕΡΑΚΑΣ, ΓΑΡΓΗΤΟΥ & ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ (Κολυμβητήριο Γέρακα)
—ΓΕΡΑΚΑΣ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ & ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ (Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα)
—ΠΑΛΛΗΝΗ, Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ & ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ (σουπερ μάρκετ Μάρκετ ιν)
—ΠΑΛΛΗΝΗ, Λ.ΑΝΘΟΥΣΑΣ & ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (αμαξοστάσιο Δήμου Παλλήνης)

Ο Δήμος Παλλήνης πρεσβεύει ότι «η ανακύκλωση είναι το μέσον προκειμένου να απομειώσουμε τον όγκο των απορριμμάτων και να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος».

Οι παλαιές ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές μπορούν να αποφέρουν περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη, αφού εξοικονομούνται φυσικοί πόροι, με την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, με την αύξηση του χρόνου ζωής των X.Y.T.Α., ενώ παράλληλα περιορίζεται το κόστος συλλογής, μεταφοράς και τελικής διάθεσης.

Να σημειωθεί ότι, ο Δήμος Παλλήνης σχεδίασε και υλοποιεί το πρώτο ολοκληρωμένο πανελλαδικά Στρατηγικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων. Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός Διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων εκτιμήθηκε ως απολύτως αναγκαίος, με στροφή προς την επεξεργασία των αποβλήτων ως πόροι, αναγνωρίζοντας ότι η πλειοψηφία τους μπορεί να μετατραπεί προς όφελος του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και της οικονομίας. Το κλειδί για την χάραξη της εν λόγω στρατηγικής είναι η ιεράρχηση στη διαχείριση των αποβλήτων, με έμφαση στην μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση τους, που οδηγεί σε μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και σ’ ένα πιο βιώσιμο σύστημα διαχείρισης των αποβλήτων για τα επόμενα χρόνια.

Πηγή

14 Νοεμβρίου, 2016 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments

Εκπαίδευση πολιτών στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση από το Δήμο Παλλήνης

Ο Δήμος Παλλήνης δια μέσου της Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και στο πλαίσιο των προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων –Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), διοργανώνει «ανοιχτή εκπαίδευση των δημοτών για βασική υποστήριξη της ζωής σε ενήλικες και βασική υποστήριξη της ζωής και αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά».

–Σάββατο 19 Νοεμβρίου , από τις 13:00 έως τις 16:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλλήνης και την
–Κυριακή 20 Νοεμβρίου και ώρα από τις 10:00 έως τις 14:00, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα
,

Καλούνται όλοι οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι προπονητές των αθλητικών σωματείων, οι φυσιοθεραπευτές και όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτου επαγγελματικής ιδιότητας

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους επιστήμονες-διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ διοργανώνουν ανοιχτές εκπαιδεύσεις πολιτών όλων των ηλικιών στην ΚΑΡΠΑ.

Η εκπαίδευση των πολιτών αφορά τη βασική υποστήριξη της ζωής σε ενήλικες και παιδιά καθώς και την αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά. Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων, ενώ η εκπαίδευση γίνεται σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά. Σκοπός του προγράμματος είναι η ανοιχτή εκπαίδευση του κοινού στη βασική υποστήριξη στη ζωή σε ενήλικες και παιδιά, και η δημιουργία ερεθισμάτων για αναζήτηση πληροφοριών σε θέματα διάσωσης της ζωής.

Πηγή

14 Νοεμβρίου, 2016 Posted by | Νέα και ενδιαφέροντα | | no comments